Ухвала
від 30.04.2024 по справі 161/21480/23
ЛУЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 161/21480/23

Провадження № 2/161/265/24

У Х В А Л А

30 квітня 2024 року м. Луцьк

Суддя Луцького міськрайонного суду Волинської області Олексюк А.В. розглядаючи справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, що не заявляє самостійних вимог: Орган опіки та піклування Торчинської селищної ради, Орган опіки та піклування Володимирської міської ради Волинської області, про позбавлення батьківських прав, -

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Луцького міськрайонного суду Волинської області перебуває справа за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, що не заявляє самостійних вимог: Орган опіки та піклування Торчинської селищної ради, Орган опікита піклуванняВолодимирської міськоїради Волинськоїобласті, про позбавлення батьківських прав

Судом встановлено, що позивач ОСОБА_1 з сином ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , проживають в с. Маньків на території Затурцівської сільської ради.

У зв`язку з вищезазначеним, в підготовчому засіданні вирішувалося питання про залучення до справи орган опіки та піклування виконавчого комітету Затурцівської сільської ради.

Суд дослідивши матеріали справи, прийшов до наступного висновку.

Відповідно до ст.53 ЦПК Українитреті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі.

Згідно вимог ч.5 ст. 19 СК України орган опіки та піклування подає суду письмовий висновок щодо розв`язання спору на підставі відомостей, одержаних у результаті обстеження умов проживання дитини, батьків, інших осіб, які бажають проживати з дитиною, брати участь у її вихованні, а також на підставі інших документів, які стосуються справи.

Дослідивши матеріали справи, заслухавши думку сторін, суд прийшов до висновку, що до участі у справі слід залучити в якості третьої особи - орган опіки та піклування то слід залучити в якостітретьої особи, щоне заявляєсамостійних вимог:Орган опікита піклуваннявиконавчого комітетуЗатурцівської сільськоїрадиз метою захисту прав дитини, оскільки рішення суду може вплинути на права неповнолітнього, та зобов`язати надати суду письмовий висновок про доцільність або недоцільність позбавлення ОСОБА_2 батьківських прав відносно сина: ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Враховуючи викладене, підготовче судове засідання у даній справі слід відкласти.

Керуючись ст.ст.53,260 ЦПК України, суд,-

П О С Т А Н О В И В :

Залучити до участі у цивільній справі запозовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, що не заявляє самостійних вимог: Орган опіки та піклування Торчинської селищної ради, Орган опікита піклуванняВолодимирської міськоїради Волинськоїобласті про позбавлення батьківських прав, в якості третьої особи - Орган опіки та піклування виконавчого комітету Затурцівської сільської ради Волинської області.

Зобов`язати третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: Орган опіки та піклування виконавчого комітету Затурцівської сільської ради Волинської області в строк до 30.05.2024 року надати суду висновок про доцільність або недоцільність позбавлення ОСОБА_2 батьківських прав відносно сина: ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Копію ухвали надіслати сторонам у справі.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: http://court.gov.ua/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання судом та оскарженню не підлягає.

Суддя Луцького міськрайонного суду А.В. Олексюк

СудЛуцький міськрайонний суд Волинської області
Дата ухвалення рішення30.04.2024
Оприлюднено03.05.2024
Номер документу118772910
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про позбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —161/21480/23

Ухвала від 30.04.2024

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Олексюк А. В.

Ухвала від 11.03.2024

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Олексюк А. В.

Ухвала від 11.12.2023

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Олексюк А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні