Ухвала
від 02.05.2024 по справі 214/4046/24
САКСАГАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

Справа № 214/4046/24

2/214/3079/24

У Х В А Л А

про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі

02 травня 2024 року суддя Саксаганського районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області Ткаченко А.В., розглядаючи позовну заяву Управління праці та соціального захисту населення виконкому Саксаганської районної в місті ради до ОСОБА_1 про стягнення надмірно сплачених коштів державних соціальних допомог,

ВСТАНОВИВ:

Позивач Управління праціта соціальногозахисту населеннявиконкому Саксаганськоїрайонної вмісті ради(Дніпропетровськаобласть,Криворізький район,м.Кривий Ріг,вул.Григорія БогословаСвятителя,буд.16-А)звернувся досуду зпозовом довідповідача ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) та просить суд стягнути грошові кошти у сумі 5047,10 грн. виплачені у вигляді державної допомоги на дітей одиноким матерям та 9786 грн. 30 коп. державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім`ям, посилаючись на неповідомлення відповідачем обставин, передбачених пунктом 16 Порядку № 250 та пункту 36 Порядку № 1751.

Позовна заява відповідає вимогам статей 175-177 ЦПК України.Підстави длязалишення позовноїзаяви безруху,повернення позовноїзаяви чивідмови увідкритті провадженняу справізгідно статей 185-186 ЦПК України, відсутні.

За інформацією, отриманою з Єдиного державного демографічного реєстру, справа підсудна даному суду. Тому їїслід прийнятидо розглядута відкрити провадження у справі.

Тому їїслід прийнятидо розглядута відкрити провадження у справі.

При цьому суд враховує положення частин третьої, четвертої статті 274 ЦПК України і вважає, що дана справа підпадає під ознаки малозначної справи та не віднесена до категорії справ, які підлягають розгляду лише за правилами загального позовного провадження. Обставини справи, згідно частини третьої статті 274 ЦПК України, також свідчать про наявність підстав для розгляду цієї справи в спрощеному порядку, тому суд приходить до висновку про те, що справа підлягає подальшому розгляду в порядку спрощеного позовного провадження, оскільки відповідно до положень частини шостої статті 19 ЦПК України даний спір є малозначним.

З метою недопущення порушення прав відповідача з огляду на предмет та ціну позову, суд вважає необхідним на підставі частини п`ятої статті 279 ЦПК України розгляд справи проводити в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Керуючись статями 19, 175, 177, 187, 274, 277, 279 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Прийняти позовнузаяву дорозгляду та відкрити провадження у справі за позовом Управління праці та соціального захисту населення виконкому Саксаганської районної в місті ради до ОСОБА_1 про стягнення надмірно сплачених коштів державних соціальних допомог.

Розгляд справи проводити у порядку спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін.

Призначити судове засідання у приміщенні Саксаганського районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області на 11-30 годину 05 червня 2024 року.

Визначити відповідачам п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідачі мають право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам статті 178 ЦПК України,і всіписьмові таелектронні докази(якіможливо доставитидо суду),висновки експертіві заявисвідків,що підтверджуютьзаперечення протипозову.Відповідно довимог частиничетвертої статті 178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів відповідачі зобов`язані надіслати іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачами відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (частина восьма статті 178 ЦПК України).

Відповідно дочастини першоїстатті 193ЦПК України у строк для подання відзиву відповідачі мають право пред`явити зустрічний позов.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, яка має відповідати вимогам частини третьої п`ятої статті 178 ЦПК України, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: https://sk.dp.court.gov.ua.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі направити учасникам процесу, а відповідачам разом з копіями позовної заяви з додатками.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя А.В. Ткаченко

Дата ухвалення рішення02.05.2024
Оприлюднено03.05.2024
Номер документу118773723
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи у спорах про недоговірні зобов’язання, з них про повернення безпідставно набутого майна (коштів)

Судовий реєстр по справі —214/4046/24

Ухвала від 02.05.2024

Цивільне

Саксаганський районний суд м.Кривого Рогу

Ткаченко А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні