Ухвала
від 01.05.2024 по справі 338/401/24
БОГОРОДЧАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

Справа №338/401/24

01 травня 2024 року селище Богородчани

Богородчанський районний суд Івано-Франківської області в складі головуючого судді Куценка О. О., з участюсекретаря судового засідання Двібородчин І. В., розглянувши у судовому засіданні в селищі Богородчани цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору - служба у справах дітей Дзвиняцької сільської ради Івано-Франківського району Івано-Франківської області про позбавлення батьківських прав,

в с т а н о в и в :

18 березня 2024 року до Богородчанського районного суду Івано-Франківської області надійшла позовна заява ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору - служба у справах дітей Дзвиняцької сільської ради Івано-Франківського району Івано-Франківської області про позбавлення батьківських прав, відносно малолітнього сина ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

19 березня 2024 року до суду надійшла інформація, щодо місця реєстрації відповідача, відповідно до п. 2 ч. 1 ст. 187 ЦПК України, ухвалою суду 19 березня 2024 року відкрито провадження у справі, постановлено розглядати справу в порядку загального позовного провадження та призначено підготовче судове засідання.

Ухвалою суду від 16 квітня 2024 року постановлено закрити підготовче провадження у даній справі та призначити справу до судового розгляду.

В судове засідання, призначене на 01 травня 2024 року позивач та представник позивача адвокат Попович М. М. не з`явились. Представник позивача адвокат Попович М. М. на адресу суду надіслав клопотання про залишення позову без розгляду.

Відповідач та представник третьої особи в судове засідання не з`явилися, про дату, час та місце розгляду справи повідомлені у встановленому законом порядку.

Відповідно до вимог ч. 2 ст. 247 ЦПК України у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Дослідивши матеріали справи, клопотання представника позивача адвоката Поповича М. М. про залишення позову без розгляду, суд приходить до наступного.

Згідно з ч. 1, 3 ст. 13 ЦПК України, суд розглядає справи не інакше як за зверненням особи, поданим відповідно до цього Кодексу, в межах заявлених нею вимог і на підставі доказів, поданих учасниками справи або витребуваних судом у передбачених цим Кодексом випадках. Учасник справи розпоряджається своїми правами щодо предмета спору на власний розсуд.

Відповідно до п. 5 ч. 1 ст. 257 ЦПК України, суд постановляє ухвалу про залишення позову без розгляду, якщо позивач до початку розгляду справи по суті подав заяву про залишення позову без розгляду.

Враховуючи наведене, з огляду на те, що до початку розгляду справи по суті від представника позивача надійшла заява про залишення позову без розгляду, суд приходить до переконання, що позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору - служба у справах дітей Дзвиняцької сільської ради Івано-Франківського району Івано-Франківської області про позбавлення батьківських прав, слід залишити без розгляду.

На підставі викладеного, керуючись ст. 13, 257, 258 - 261, 353 ЦПК України, суд

п о с т а н о в и в:

Клопотання представника позивача адвоката Поповича М. М. задовольнити.

Позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору - служба у справах дітей Дзвиняцької сільської ради Івано-Франківського району Івано-Франківської області про позбавлення батьківських прав залишити без розгляду.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку для подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не буде подано, і може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги до Івано-Франківського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Суддя:

СудБогородчанський районний суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення01.05.2024
Оприлюднено03.05.2024
Номер документу118774239
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про позбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —338/401/24

Ухвала від 01.05.2024

Цивільне

Богородчанський районний суд Івано-Франківської області

Куценко О. О.

Ухвала від 16.04.2024

Цивільне

Богородчанський районний суд Івано-Франківської області

Куценко О. О.

Ухвала від 19.03.2024

Цивільне

Богородчанський районний суд Івано-Франківської області

Куценко О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні