Ухвала
від 01.05.2024 по справі 342/258/24
ГОРОДЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 342/258/24

Провадження № 2/342/249/2024

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

01 травня 2024 року м. Городенка

Городенківський районний суд Івано-Франківської області в складі:

головуючого судді Гайдич Р.М.,

секретаря судового засідання Сьомкайло І-М.І.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в місті Городенка у порядку спрощеного позовного провадження цивільну справу за позовом Кредитної спілки «Скарбниця» до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 про стягнення боргу за кредитним договором,

В С Т А Н О В И В:

Позивач звернувся до суду із вищенаведеним позовом.

Сторони, їх представники в судове засідання не прибули, про час та місце розгляду справи були повідомленні у встановленому законом порядку.

Представник позивача ОСОБА_4 , через канцелярію суду, подала заяву в якій просить закрити провадження у справі у зв`язку з відмовою позивача від позову на підставі п.4 ч.1 ст.255 ЦПК України. Наслідки відмови від позову їм відомі та зрозумілі. Розгляд справи просить проводити за відсутності позивача та його представника.

Передбачених ст. 223 ЦПК України підстав для відкладення розгляду справи судом не встановлено, судом прийнято рішення про розгляд справи за відсутності сторін. Згідно вимог ч.2 ст.247 ЦПК України фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Статтею 13 ЦПК України встановлено, що суд розглядає справи не інакше як за зверненням особи, поданим відповідно до цього Кодексу, в межах заявлених нею вимог і на підставі доказів поданих учасниками справи або витребуваних судом у передбачених цим Кодексом випадках. Учасник справи розпоряджається своїми правами щодо предмета спору на власний розсуд.

Як вбачається із матеріалів справи, позивач Кредитна спілка «Скарбниця» звернулася в суд з позовом до ОСОБА_1 , ОСОБА_3 , ОСОБА_2 , в якому просить стягнути заборгованість за кредитним договором № 18222 від 06.03.2020 солідарно з відповідачів в розмірі 85 130,09 грн. та судові витрати.

Ухвалою Городенківського районного суду Івано-Франківської області в складі головуючого судді Гайдич Р.М. від 05 березня 2024 року прийнято до розгляду та відкрито провадження у даній цивільній справі за правилами спрощеного позовного провадження з викликом сторін.

Частиною 1 ст.58 ЦПК України визначено, що сторона, третя особа, а також особа, якій законом надано право звертатися до суду в інтересах іншої особи, може брати участь у судовому процесі особисто (самопредставництво) та (або) через представника.

Відповідно до ч.2 ст.60 ЦПК України під час розгляду спорів, що виникають з трудових відносин, а також справ у малозначних спорах (малозначні справи) представником може бути особа, яка досягла вісімнадцяти років, має цивільну процесуальну дієздатність, за винятком осіб, визначених у статті 61 цього Кодексу.

Із копії Витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань на 16.02.2024 вбачається, що керівником Крединої спілки «Скарбниця» є ОСОБА_5 .

Відповідно до копії довіреності від 04.03.2024 ОСОБА_5 уповноважила ОСОБА_4 начальника кредитного відділу від імені КС «Скарбниця» представляти інтереси кредитної спілки «Скарбниця», зокрема бути представником у судах загальної юрисдикції, в судах першої інстанції користуватися всіма правами наданими позивачу.

Згідно ч. 1 ст. 64 ЦПК України представник, який має повноваження на ведення справи в суді, здійснює від імені особи, яку він представляє, її процесуальні права та обов`язки.

Відповідно до п.1 ч.2 ст. 49 ЦПК України позивач вправі відмовитися від позову (всіх або частини позовних вимог), відповідач має право визнати позов (всі або частину позовних вимог) на будь-якій стадії судового процесу.

Відповідно до п. 4 ч.1. ст. 255 ЦПК суд своєю ухвалою закриває провадження у справі, якщо позивач відмовився від позову і відмова прийнята судом. Згідно ч. 2 ст. 256 ЦПК України у разі закриття провадження у справі повторне звернення до суду з приводу спору між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав не допускається. Наявність ухвали про закриття провадження у зв`язку з прийняттям відмови позивача від позову не позбавляє відповідача в цій справі права на звернення до суду за вирішенням цього спору.

Як вбачається із поданої представником позивача заяви наслідки відмови від позову їм відомі та зрозумілі.

Враховуючи вищевикладене, беручи до уваги заяву представника позивача про закриття провадження по справі у зв`язку з відмовою від позову, суд вважає, що дану заяву слід задовольнити, прийняти відмову представника позивача від позову та закрити провадження по даній справі.

На підставі викладеного, враховуючи заяву представника позивача ОСОБА_4 про закриття провадження у справі у зв`язку з відмовою від позову, керуючись ст.ст. 255-256, 258-261, 352-354 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В :

Заяву представника КС «Скарбниця» про закриття провадження по справі задовольнити.

Прийняти відмову представника позивача - КС «Скарбниця» Семенюк О.Г. від позову та закрити провадження по справі за позовом Кредитної спілки «Скарбниця» до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 про стягнення боргу за кредитним договором, у зв`язку з відмовою позивача від позову.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку безпосередньо до Івано-Франківського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення.

Ухвала складена 01.05.2024.

Суддя: Гайдич Р. М.

СудГороденківський районний суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення01.05.2024
Оприлюднено03.05.2024
Номер документу118774263
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000), з них страхування, з них інших видів кредиту

Судовий реєстр по справі —342/258/24

Ухвала від 01.05.2024

Цивільне

Городенківський районний суд Івано-Франківської області

Гайдич Р. М.

Ухвала від 05.03.2024

Цивільне

Городенківський районний суд Івано-Франківської області

Гайдич Р. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні