Постанова
від 02.05.2024 по справі 362/2707/24
ВАСИЛЬКІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 362/2707/24

Провадження № 1-в/362/108/24

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

02 травня 2024 року м. Васильків

Васильківський міськрайонний суд Київської області в складі:

головуючої судді ОСОБА_1 ,

за участі секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

представника КНП КОР«ОПНМО» лікаря-психіатра ОСОБА_3 ,

особи, щодо якої вирішується питання про продовження примусових заходів медичного характеру ОСОБА_4 ,

захисника ОСОБА_5 ,

прокурора ОСОБА_6 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні заяву в.о. заступника генерального директора комунального некомерційного підприємства Київської обласної ради «Обласне психіатрично-наркологічне медичне об`єднання» по лікувальній роботі (далі - КНП КОР «ОПНМО») ОСОБА_7 про продовження раніше застосованих примусових заходів медичного характеру ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженцю м. Таллін, Естонія, зареєстрованому за адресою: АДРЕСА_1 ,

ВСТАНОВИВ:

До Васильківськогоміськрайонного судуКиївської областіззаявою звернулася в.о. заступника генерального директора КНП КОР «ОПНМО» по лікувальній роботі ОСОБА_7 про продовження раніше установлених примусових заходів медичного характеру у виді госпіталізації до закладу з надання психіатричної допомоги із звичайним наглядом ОСОБА_4 для продовження медикаментозної терапії, реабілітаційних та психотерапевтичних заходів.

В судовому засіданні представник КНП КОР «ОПНМО» на задоволенні заяви наполягала з підстав, зазначених у ній.

ОСОБА_4 та його захисник в судовому засіданні не заперечували проти задоволення заяви.

Прокурор в судовому засіданні не заперечувала проти задоволення заяви.

Суд, вислухавши думку учасників процесу, дослідивши матеріали справи, вважає за необхідне задовольнити заяву з наступних підстав.

Ухвалою Фастівського міськрайонного суду Київської області від 10.11.2023 відносно ОСОБА_4 , у зв`язку із скоєнням ним суспільно-небезпечного діяння, що підпадає під ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 122 КК України, застосовано примусові заходи медичного характеру у вигляді госпіталізації до психіатричного закладу з звичайним наглядом.

Відповідно до ч. 1 ст. 514 КПК України, продовження, зміна або припинення застосування примусових заходів медичного характеру здійснюється на підставі ухвали суду, в межах територіальної юрисдикції якого застосовується цей захід чи відбувається лікування.

Згідно ч. 1, 3 ст. 19 Закону України «Про психіатричну допомогу», ч. 1, 2 ст. 95 КК України, питання про продовження, зміну або припинення застосування примусового заходу медичного характеру вирішується судом у разі такої зміни стану психічного здоров`я особи, за якої відпадає необхідність застосування раніше призначеного заходу та виникає необхідність у призначенні іншого примусового заходу медичного характеру чи якщо особа видужала, продовження, зміна або припинення застосування примусових заходів медичного характеру здійснюється судом за заявою представника закладу з надання психіатричної допомоги (лікаря-психіатра), який надає особі психіатричну допомогу. До заяви додається висновок комісії лікарів-психіатрів, що обґрунтовує необхідність продовження застосування таких примусових заходів на строк, який не може перевищувати 6 місяців.

Як вбачається з акту комісії лікарів-психіатрів на особу, яка перебуває на примусових заходах медичного характеру, № 36 від 17.04.2024, проведеного в КНП КОР «ОПНМО», за останні 5 місяців лікування редукована психопродуктивна симптоматика, нормалізувався настрій, але в поведінці залишається пасивним, безініціативним, вкрай іпохондричним, часто пред`являє масу безглуздих скарг, об`єктивно непідтверджених. Критика до скоєного і хвороби вкрай формальна, як і раніше вважає, що не винен в скоєному правопорушенні, що мати спровокувала конфліктну ситуацію і «сама зламала собі руку». У ОСОБА_4 немає визначених планів на майбутнє.

У суду немає підстав ставити під сумнів достовірність такого висновку комісії лікарів-психіатрів, оскільки висновок складений з дотриманням процесуального порядку, компетентними особами, які наділені спеціальними знаннями в області психіатрії.

Враховуючи вищевикладене, беручи до уваги висновок комісії про те, що ОСОБА_4 страждає на певний психологічний розлад, стан його психічного здоров`я залишився без помітної динаміки, суд дійшов висновку щодо необхідності продовження ОСОБА_4 раніше установлених примусових заходів медичного характеру у виді госпіталізації до закладу з надання психіатричної допомоги із звичайним наглядом.

На підставі викладеного, керуючись ст. 19 Закону України «Про психіатричну допомогу», ст.ст. 512, 514 КПК України, ст. 95 КК України, -

ПОСТАНОВИВ:

Заяву в.о. заступника генерального директора комунального некомерційного підприємства Київської обласної ради «Обласне психіатрично-наркологічне медичне об`єднання» по лікувальній роботі ОСОБА_7 про продовження раніше установлених примусових заходів медичного характеру ОСОБА_4 - задовольнити.

Продовжити ОСОБА_4 раніше установлені примусові заходи медичного характеру у видігоспіталізації дозакладу знадання психіатричноїдопомоги іззвичайним наглядом строком на шість місяців.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку протягом семи днів з дня її оголошення до Київського апеляційного суду шляхом подачі апеляційної скарги через Васильківський міськрайонний суд Київської області.

Суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення02.05.2024
Оприлюднено03.05.2024
Номер документу118774695
СудочинствоКримінальне
КатегоріяСправи в порядку виконання судових рішень у кримінальних провадженнях

Судовий реєстр по справі —362/2707/24

Постанова від 02.05.2024

Кримінальне

Васильківський міськрайонний суд Київської області

Сухарева О. В.

Постанова від 24.04.2024

Кримінальне

Васильківський міськрайонний суд Київської області

Сухарева О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні