Ухвала
від 02.05.2024 по справі 373/960/24
ПЕРЕЯСЛАВ-ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 373/960/24

Номер провадження 2/373/593/24

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду

та відкриття провадження

02 травня 2024 року м. Переяслав

Суддя Переяслав-Хмельницького міськрайонного суду Київської області СвоякД.В., розглянув позовну заяву:

позивач: ОСОБА_1 , місце проживання: АДРЕСА_1 ;

відповідачі: Переяславська гімназія Студениківської сільської ради Бориспільського району Київської області, місцезнаходження: вул.Привокзальна, 24, с.Переяславське, Бориспільський район, Київська область, 08420;

Сільський голова Студениківської сільської ради Лях М.О., адреса робочого місця: вул.Переяславська, 19, с.Студеники, Бориспільський район, Київська область, 08421;

Виконавчий комітет Студениківської сільської ради, місцезнаходження: вул.Переяславська, 19, с.Студеники, Бориспільський район, Київська область, 08421.

Позивач звернувся до суду з вимогами: визнати незаконним та скасувати наказ в.о. директора Переяславської гімназії за №9-к від 04.03.2024 «Про внесення змін до тижневого педагогічного навантаження»; визнати незаконним та скасувати розпорядження сільського голови Студениківської сільської ради від 04.03.2024 за №54-07-03 «Про призначення ОСОБА_2 »; визнати незаконним та скасувати наказ в.о. директора Переяславської гімназії за №11-к від 21.03.2024 «Про оголошення догани ОСОБА_1 »; поновити позивачу тижневе навантаження в кількості 24 години на тиждень на посаді вчителя історії, правознавства та фізичної культури Переяславської гімназії Студениківської сільської ради Бориспільського району; стягнути з Виконавчого комітету Студениківської сільської ради на користь позивача різницю заробітку за час вимушеного прогулу з 06.03.2024 до дня ухвалення рішення судом, який станом на 25.04.2024 складає 6993 грн; стягнути з Виконавчого комітету Студениківської сільської ради на користь позивача недоотриману заробітну плату на посаді директора гімназії за період з 07 лютого до 01 березня 2024 року, що становить 9398,65 грн з урахуванням податків та зборів згідно з Податковим кодексом України; стягнути Виконавчого комітету Студениківської сільської ради на користь позивача 20000,00 грн відшкодування моральної шкоди.

Підстави для повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження відсутні.

Відповідно до п.2 ч.1 ст.274 ЦПК України заявлені вимоги можуть бути розглянуті у спрощеному позовному провадженні.

Відповідно до ч.5 ст.279 ЦПК України суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Керуючись ст. 187, 277 ЦПК України,

ПОСТАНОВИВ:

1.Прийняти справу до свого провадження та відкрити провадження по даній цивільній справі.

2.Справу призначити до розгляду в порядку спрощеного провадження з викликом сторін в судове засідання на 20.05.2024 о 14:00.

3.Відповідач має право:

- протягом 15 днів із дня вручення копії ухвали про відкриття провадження у справі надати (надіслати) суду відзив на позовну заяву, у порядку, передбаченому ст.191ЦПК України, по суті заявлених вимог та докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення, якщо такі докази не надані позивачем; документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи;

- протягом 5 днів, із дня отримання ним відповіді позивача на відзив, надати (надіслати) суду заперечення щодо наведених позивачем у відповіді на відзив пояснень, міркувань і аргументів і мотиви їх визнання або відхилення, та докази направлення позивачу заперечень з доданими до нього документами на його адресу.

4.Позивач або його представник має право протягом 5 днів з дня отримання відзиву на позовну заяву надати (надіслати) суду відповідь на відзив з викладеними в ньому своїми поясненнями, міркуваннями і аргументами щодо наведених відповідачем у відзиві заперечень і мотиви їх визнання або відхилення, відповідно до ст.179,199ЦПК України, та докази направлення відповідачу відповіді на відзив з доданими до нього документами на його адресу.

5.Попередити відповідача, що у разі ненадання відзиву на позов у встановлений судом строк без поважних причин, суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи, відповідно до ч.2 ст.191 ЦПК України.

6.Роз`яснити сторонам, що відповідно до ст.14 ЦПК України у судах функціонує Єдина судова інформаційно-комунікаційна система, яка забезпечує обмін документами (надсилання та отримання документів) в електронній формі між судами, між судом та учасниками судового процесу, між учасниками судового процесу, а також фіксування судового процесу і участь учасників судового процесу у судовому засіданні в режимі відеоконференції. Особи, які реєструють свої електронні кабінети в Єдиній судовій інформаційно-комунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), отримують доступ до обміну документами в електронному вигляді.

7.Роз`яснити учасникам справи, що подання заяв по суті справи (позовна заява; відзив на позовну заяву (відзив); відповідь на відзив; заперечення є їхнім правом. У разі ненадання учасником розгляду заяви по суті справи у встановлений судом або законом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

8.Повідомити учасників справи, що всі письмові пояснення та інші документи по справі можуть бути подані засобами поштового зв`язку, а також подані на електронну адресу суду inbox@ph.ko.court.gov.ua з зазначенням номеру справи та прізвища судді у справі та скріплення їх Електронним цифровим підписом.

9.Інформацію щодо справи, що розглядається, можна отримати за електронною адресою суду: http://ph.ko.court.gov.ua/sud1019/gromadyanam/csz/.

10.Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Д. В. Свояк

СудПереяслав-Хмельницький міськрайонний суд Київської області
Дата ухвалення рішення02.05.2024
Оприлюднено03.05.2024
Номер документу118774927
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із трудових правовідносин

Судовий реєстр по справі —373/960/24

Ухвала від 02.05.2024

Цивільне

Переяслав-Хмельницький міськрайонний суд Київської області

Свояк Д. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні