Ухвала
від 02.05.2024 по справі 383/510/24
БОБРИНЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 383/510/24

Номер провадження 2-а/383/6/24

УХВАЛА

02 травня 2024 року Бобринецький районний суд Кіровоградської області у складі головуючої судді Замші О.В. розглянувши матеріали позовної заяви:

- позивач: ОСОБА_1 , зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 , проживає за адресою: АДРЕСА_2 ;

- відповідач: Відділення поліції №3 (м. Бобринець) Кропивницького районного управління поліції головного управління національної поліції в Кіровоградській області, місцезнаходження за адресою: вул. Вознесенська, 56, м. Бобринець, Кропивницький район, Кіровоградська область, -

про визнання протиправною та скасування постанови про накладення адміністративного стягнення,-

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернувся до суду з адміністративним позовом, в якому просить визнати протиправною та скасувати постанову серії ЕНА №1560128 про накладення адміністративного стягнення у справі про адміністративне правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксоване не в автоматичному режимі за ч. 2 ст. 126 КУпАП.

Крім того, просить поновити строк на звернення до суду із вказаним позовом, оскільки оскаржувану постанову про накладення адміністративного стягнення від 01.03.2024 року отримав від державного виконавця лише 19.04.2024 року, коли отримував постанову про відкриття виконавчого провадження, а тому не міг раніше звернутися до суду за захистом своїх порушених прав у встановлений законом строк. Враховуючи те, що строк на звернення до суду із вказаним позовом пропущений з поважних причин, просить заяву задовольнити.

Частиною 1ст.121 КАС Українипередбачено, що суд за заявою учасника справи поновлює пропущений процесуальний строк, встановлений законом, якщо визнає причини його пропуску поважними, крім випадків, коли цим Кодексом встановлено неможливість такого поновлення.

Дослідивши матеріали заяви, суд приходить до висновку, що причини пропуску строку на звернення ОСОБА_1 до суду із вказаним позовом є поважними.

Адміністративний позов поданий з додержанням вимог ст.ст.160,161 КАС України, підсудний Бобринецькому районному суду Кіровоградської області,

Згідност. 286 КАС Україниадміністративна справа з приводу рішень, дій чи бездіяльності суб`єктів владних повноважень у справах про притягнення до адміністративної відповідальності вирішується місцевими загальними судами як адміністративними судами протягом десяти днів з дня відкриття провадження у справі.

Керуючись ст. ст. 160, 161, 210, 257-263, 294, 295 КАС України, суд,-

УХВАЛИВ:

Визнати причини пропуску строку на звернення ОСОБА_1 до суду із позовом до Відділення поліції №3 (м. Бобринець) Кропивницького районного управління поліції головного управління національної поліції в Кіровоградській області про визнання протиправною та скасування постанови про накладення адміністративного стягнення поважними та поновити ОСОБА_1 строк на звернення до суду із вказаним позовом.

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до Відділення поліції №3 (м. Бобринець) Кропивницького районного управління поліції головного управління національної поліції в Кіровоградській області про визнання протиправною та скасування постанови про накладення адміністративного стягнення.

Призначити розгляд справу до судового розгляду на 09.05.2024року об11год.15хв. в залі судових засідань Бобринецького районного суду Кіровоградської області за адресою: вул. Миколаївська, 80, м. Бобринець Кіровоградської області.

Встановити відповідачустрок до08.05.2024року для подання відзиву на позов, який має відповідати вимогам ст.162 КАС України та доказів, що підтверджують заперечення проти позову. Копія відзиву та доданих до нього документів одночасно з наданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву на позов суд вирішуватиме справу за наявними матеріалами.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному вебпорталі судової влади України http://bb.kr.court.gov.ua.

Копію ухвали надіслати учасникам справи. Одночасно з копією даної ухвали відповідачу надіслати копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання.

Ухвала може бути оскаржена лише з підстав порушення правил підсудності шляхом подачі апеляційної скарги до Третього апеляційного адміністративного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Ухвала підписана суддею 02.05.2024 року.

Суддя Олена ЗАМША

Дата ухвалення рішення02.05.2024
Оприлюднено03.05.2024
Номер документу118774994
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи щодо забезпечення громадського порядку та безпеки, національної безпеки та оборони України, зокрема щодо дорожнього руху, транспорту та перевезення пасажирів, з них дорожнього руху

Судовий реєстр по справі —383/510/24

Рішення від 15.05.2024

Адміністративне

Бобринецький районний суд Кіровоградської області

Замша О. В.

Рішення від 15.05.2024

Адміністративне

Бобринецький районний суд Кіровоградської області

Замша О. В.

Ухвала від 02.05.2024

Адміністративне

Бобринецький районний суд Кіровоградської області

Замша О. В.

Ухвала від 24.04.2024

Адміністративне

Бобринецький районний суд Кіровоградської області

Замша О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні