Ухвала
від 02.05.2024 по справі 754/1682/24
ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

УХВАЛА

02 травня 2024 року

м.Харків

Справа 754/1682/24

провадження 2/639/747/24

Жовтневий районний суд м.Харкова

у складі: головуючого - судді Єрмоленко В.Б.

розглянувши клопотання представника позивача ОСОБА_1 - адвоката Якимчука Михайла Миколайовича про проведення судових засіданьу режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів, у справіза позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа: Служба у справах дітей та сім`ї Деснянської районної в м.Києві державної адміністрації, про позбавлення батьківських прав, -

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Жовтневого районного суду м. Харкова перебуває вищезазначена цивільна справа. Судове засідання призначено на 07.05.2024 о 12:30 год.

02.05.2024 до Жовтневого районного суду м. Харкова надійшло клопотання представника позивача ОСОБА_1 - адвоката Якимчука М.М.про проведення підготовчого судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів, у підсистемі відеоконференцзв`язку ЄСІТС.

Відповідно до ч.1ст.212 ЦПК Україниучасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості.

Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів) (ч. 3ст. 212 ЦПК України).

Ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву (ч. 5ст. 212 ЦПК України).

Оскільки брати участь у справі в режимі відеоконференції є правом сторін, суд вважає за можливе задовольнити клопотання про проведення судового засідання у режимі відеоконференції.

Враховуючи, викладене, керуючисьст. ст. 211, 212 ЦПК України, суд ,-

У Х В А Л И В :

Клопотанняпредставника позивача ОСОБА_1 - адвоката Якимчука Михайла Миколайовича про проведення судових засіданьу режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів -задовольнити.

Забезпечити проведення підготовчого судового засідання, призначеного на 07 травня 2024 року о 12 год. 30 хв., а також судових засідань в режимі відеоконференції поза межами суду з використанням власних технічних засобів представникупозивача ОСОБА_1 - адвокату Якимчуку Михайлу Миколайовичу під час розгляду цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа: Служба у справах дітей та сім`ї Деснянської районної в м.Києві державної адміністрації, про позбавлення батьківських прав.

Попередити представника позивача, що згідно з ч.5ст.212 ЦПК України, ризикитехнічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Роз`яснити представнику позивача, що для участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції він зобов`язані: зайти та авторизуватися в Системі відеоконференцзв`язку за 10 хвилин до часу судового засідання; активувати технічні засоби (мікрофон, навушники та камера) та перевірити їх працездатність шляхом тестування за допомогою Системи відеоконференцзв`язку; очікувати запрошення секретаря судового засідання до участі в судовому засіданні.

Копію ухвали направити особам, які братимуть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя

Дата ухвалення рішення02.05.2024
Оприлюднено03.05.2024
Номер документу118775949
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про позбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —754/1682/24

Ухвала від 07.05.2024

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Харкова

Єрмоленко В. Б.

Ухвала від 02.05.2024

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Харкова

Єрмоленко В. Б.

Ухвала від 07.03.2024

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Харкова

Єрмоленко В. Б.

Ухвала від 05.02.2024

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Саламон О. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні