Ухвала
від 02.05.2024 по справі 621/1146/24
ЗМІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 621/1146/24

Провадження № 2-о/621/46/24

УХВАЛА

Іменем України

02 травня 2024 року м. Зміїв

Зміївський районний суд Харківської області у складі:

головуючого судді - Шахової В.В.

за участю секретаря судового засідання - Девятерикової А.Р.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Змієві в порядку окремого провадження цивільну справу за заявою Слобожанської селищної ради Чугуївського району Харківської області про визнання спадщини відумерлою,-

в с т а н о в и в:

Слобожанський селищний голова Дмитро Діхтяр звернувся до суду із заявою, в якій просить суд:

1) визнати спадщину померлого ОСОБА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , останнє місце проживання: АДРЕСА_1 - відумерлою;

2) передати будинок, який розташований за адресою: АДРЕСА_1 , як відумерлу спадщину, у комунальну власність Слобожанської селищної територіальної громади в особі Слобожанської селищної ради Чугуївського району Харківської області (код ЄДРПОУ 04397508).

Представник заявника в судове засідання не з`явився.

Головою Слобожанської селищної ради заявлено клопотання про витребування доказів, а саме від КП "Донець", інформацію про те, хто був зареєстрований та проживав в АДРЕСА_1 станом на 25.02.2014. Вказане клопотання просив вирішити у відсутність представника селищної ради.

Враховуючи викладене, суд вважає за можливе провести судове засідання за відсутності учасників цивільного процесу.

Відповідно до ч. 2 ст. 247 ЦПК України, у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Відповідно до ч. 1 ст. 84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Відповідно до ч. 2 ст. 294 ЦПК України з метою з`ясування обставин справи суд може за власною ініціативою витребувати необхідні докази.

Дослідивши матеріали зави, суд дійшов висновку про необхідність витребування доказів від КП "Донець", а саме, інформацію про те, хто був зареєстрований та проживав в АДРЕСА_1 станом на 25.02.2014, для визначення наявності спадкоємців, оскільки ці обставини впливають на правильне вирішення заяви про визнання спадщини відумерлою.

На підставі викладеного, керуючись ст. 294 ЦПК України, суд, -

п о с т а н о в и в :

Витребувати від Комунального підприємства "Донець" інформацію про те, хто був зареєстрований та проживав в АДРЕСА_1 станом на день смерті ( ІНФОРМАЦІЯ_1 ) ОСОБА_1 .

Надати строк для виконання ухвали суду щодо витребування доказів до 05 червня 2024 року.

Роз`яснити, що відповідно до частини 7, 8 статті 84 Цивільного процесуального кодексу України, що особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Повний текст ухвали складено та підписано 02 травня 2024 року.

Суддя В. В. Шахова

Дата ухвалення рішення02.05.2024
Оприлюднено03.05.2024
Номер документу118776004
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про визнання спадщини відумерлою

Судовий реєстр по справі —621/1146/24

Ухвала від 02.05.2024

Цивільне

Зміївський районний суд Харківської області

Шахова В. В.

Ухвала від 11.04.2024

Цивільне

Зміївський районний суд Харківської області

Шахова В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні