Ухвала
від 02.05.2024 по справі 718/1262/24
КІЦМАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа718/1262/24

Провадження №2/718/280/24

У Х В А Л А

про прийняття позовної заяви до розгляду

та відкриття провадження у справі

02 травня 2024 року м. Кіцмань, Чернівецька область

Суддя Кіцманського районного суду Чернівецької області Скорейко В.В., розглянувши матеріали цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до ЧОКП «Бальнеологічний санаторій «Брусниця»» про стягнення заборгованості із заробітної плати, середнього заробітку за час затримки розрахунку по день ухвалення судового рішення,-

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернувся до суду з описаним вище позовом.

Ухвалою Кіцманського районного суду Чернівецької області від 25.04.2024 вищевказану заяву залишено без руху та повідомлено позивача про необхідність виправити зазначені недоліки позовної заяви протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

26.04.2024 року позивачем ОСОБА_1 на адресу суду скеровано заяву про виправлення недоліків.

Перевіряючи вказану позовну заяву, приходжу до висновку, що зазначена позовна заява подана з додержанням вимог статей175,177 ЦПК України, віднесена до предметної, суб`єктної, інстанційної та територіальної юрисдикції Кіцманського районного суду Чернівецької області.

Відсутні підстави, визначені статтями 185-186 ЦПК України, для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі.

У позовній заяві міститься клопотання позивача про розгляд справи у порядку спрощеного позовного провадження.

Суд вважає таке клопотання позивача обґрунтованим і таким, що підлягає задоволенню.

Позивач клопотання про виклик сторін у судове засідання не подав.

Відповідно до ч. 5 ст. 279 ЦПК України за клопотанням сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

На підставі наведеного вище та керуючись статтями19, 27, 274, 277 ЦПК України,-

УХВАЛИВ:

Прийняти до розгляду позовну заяву ОСОБА_1 доЧОКП «Бальнеологічнийсанаторій «Брусниця»»про стягненнязаборгованості іззаробітної плати,середнього заробіткуза часзатримки розрахункупо деньухвалення судовогорішення та відкрити провадження у справі.

Розгляд справи проводити за правиламиспрощеного позовного провадження, передбаченого статтями 274-279 ЦПК України.

Перше судове засідання по суті провести29.05.2024 року о 12 год 30 хв.у приміщенні Кіцманського районного суду Чернівецької області, за адресою: вул. Незалежності, 48, м. Кіцмань Чернівецька область, з викликом сторін.

Встановити відповідачу строк п`ятнадцять днів з дня вручення йому цієї ухвали, протягом якого він має право подати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України. Одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду відповідач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи копію відзиву та доданих до нього документів. Роз`яснити відповідачу, що в разі ненадання ним відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Відповідно до ч. 1ст. 193 ЦПК Україниу строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов до позивача.

Встановити позивачу строк три дні з дня отримання копії відзиву, протягом якого він має право подати суду відповідь на відзив, передбаченуст. 179 ЦПК України, до якої застосовуються правила, встановлені частинами третьою п`ятою ст.178 ЦПК України. Одночасно з поданням суду відповіді на відзив позивач зобов`язаний її копію надіслати іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу строк три дні з дня отримання відповіді на відзив, протягом якого він має право подати суду заперечення, передбачене статтею 180 ЦПК України, до якого застосовуються правила, встановлені частинами третьою п`ятою ст.178 ЦПК України. Копію заперечення і доданих до нього одночасно з поданням його суду відповідач повинен надіслати іншим учасникам справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи на сторінці офіційного веб порталу судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: https://court.gov.ua/sud2406.

Копію цієї ухвали разом із копією позовної заяви та копіями доданих до неї матеріалів надіслати відповідачу.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя Василь Скорейко

СудКіцманський районний суд Чернівецької області
Дата ухвалення рішення02.05.2024
Оприлюднено03.05.2024
Номер документу118776975
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із трудових правовідносин, з них про виплату заробітної плати

Судовий реєстр по справі —718/1262/24

Рішення від 30.05.2024

Цивільне

Кіцманський районний суд Чернівецької області

Скорейко В. В.

Ухвала від 02.05.2024

Цивільне

Кіцманський районний суд Чернівецької області

Скорейко В. В.

Ухвала від 25.04.2024

Цивільне

Кіцманський районний суд Чернівецької області

Скорейко В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні