Ухвала
від 02.05.2024 по справі 2-4087/09
ВОЛИНСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Справа № 2-4087/09 Провадження № 22-ц/802/523/24 Головуючий у 1 інстанції: Іщук Л. П. Доповідач: Шевчук Л. Я.

ВОЛИНСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

У Х В А Л А

про відкриття апеляційного провадження

02 травня 2024 року місто Луцьк

Волинський апеляційний суд у складі колегії суддів судової палати з розгляду цивільних справ:

головуючого - судді Шевчук Л. Я.,

суддів Данилюк В. А., Киці С. І.,

вивчивши апеляційну скаргу особи, яка не брала участі у справі, Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Профкапітал» на рішення Луцького міськрайонного суду Волинської області від 17 квітня 2009 року в цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про визнання договору купівлі-продажу дійсним та визнання права власності,

В С Т А Н О В И В:

Рішенням Луцького міськрайонного суду Волинської області від 17 квітня 2009 року позов задоволено.

Ухвалено визнати дійсним договір купівлі-продажу нерухомого майна, а саме незавершеного будівництвом друкарні та офісних приміщень, що розташовані на АДРЕСА_1 , укладений 05 березня 2009 року між ОСОБА_2 та ОСОБА_1 .

Визнано за ОСОБА_1 право власності на незавершене будівництвом друкарню та офісні приміщення, що розташовані на АДРЕСА_1 .

04 квітня 2024 року особою, яка не брала участі у справі, ТзОВ «Фінансова компанія «Профкапітал» засобами поштового зв`язку до Волинського апеляційного суду подано апеляційну скаргу на рішення Луцького міськрайонного суду Волинської області від 17 квітня 2009 року. В апеляційній скарзі особа, яка не брала участі у справі, ТзОВ «Фінансова компанія «Профкапітал» просить поновити строк на апеляційне оскарження з тих підстав, що про оскаржуване судове рішення товариству стало відомо 05 березня 2024 року.

Відповідно до частини 1, пункту 1 частини 2 статті 354 ЦПК України апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів, а на ухвалу суду протягом п`ятнадцяти днів з дня його (її) проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення. Учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження на ухвалу суду якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Згідно із частиною 1 статті 127 ЦПК України суд за заявою учасника справи поновлює пропущений процесуальний строк, встановлений законом, якщо визнає причини його пропуску поважними, крім випадків, коли цим Кодексом встановлено неможливість такого поновлення.

Суд вважає, що строк на апеляційне оскарження пропущено з поважних причин, а тому є всі підстави для поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження та відкриття провадження у цій справі.

Апеляційна скарга за формою і змістом відповідає вимогам статті 356 ЦПК України. Судовий збір сплачено.

Також встановлено, що матеріали зазначеної цивільної справи № 2-4087/09 втрачено, про що свідчить акт про відсутність судової справи від 24 квітня 2024 року наданий Луцьким міськрайонним судом Волинської області.

Відповідно до положень статей 488, 489, 490 ЦПК України відновлення втраченого повністю або частково судового провадження в цивільній справі, закінченій ухваленням рішення або у якій провадження закрито, проводиться у порядку, встановленому цим Кодексом.

Втрачене судове провадження у цивільній справі може бути відновлене за заявою учасника справи або за ініціативою суду.

Питання про відновлення втраченого провадження вирішує суд, який розглядав справу як суд першої інстанції.

Оскільки втрачене судове провадження не може бути відновлене за заявою особи, яка не брала участі у справі, ТзОВ «Фінансова компанія «Профкапітал», так як вона не була учасником справи, тому колегія суддів, на підставі статті 489 ЦПК України вважає за можливе ініціювати питання про відновлення втраченого судового провадження, з метою захисту законних прав та інтересів цієї особи.

Судом, який розглядав справу як суд першої інстанції, є Луцький міськрайонний суд Волинської області, тому повноваження стосовно відновлення втраченого судового провадження у цій цивільній справі покладається на вказаний місцевий суд.

Апеляційний суд звертає увагу на те, що учасники справи наділені правом подавати всі наявні у них документи та матеріали для відновлення втраченого судового провадження (пункт 4 частини 1 статті 493 ЦПК України).

Оскільки апеляційну скаргу особи, яка не брала участі у справі, ТзОВ «Фінансова компанія «Профкапітал», на рішення Луцького міськрайонного суду Волинської області від 17 квітня 2009 року неможливо розглянути за відсутності матеріалів цієї цивільної справи № 2-4087/09 за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про визнання договору купівлі-продажу дійсним та визнання права власності, колегія суддів вважає, що на час вирішення судом першої інстанції питання про відновлення втраченого судового провадження необхідно зупинити провадження за зазначеною апеляційною скаргою.

Враховуючи висновок про необхідність зупинення провадження за апеляційною скаргою особи, яка не брала участі у справі, ТзОВ «Фінансова компанія «Профкапітал» на рішення Луцького міськрайонного суду Волинської області від 17 квітня 2024 року, копію апеляційної скарги та доданих до неї матеріалів буде направлено учасникам справи після вирішення питання про відновлення втраченого судового провадження.

Керуючись статтями 127, 354, 359, 381, 489, 490 ЦПК України, суд

П О С Т А Н О В И В:

Поновити особі, яка не брала участі у справі, Товариству з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Профкапітал» строк на апеляційне оскарження.

Відкрити апеляційне провадження у цій справі.

Направити матеріали апеляційного провадження 22-ц/802/523/24 у справі № 2-4087/09 за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про визнання договору купівлі-продажу дійсним та визнання права власності до Луцького міськрайонного суду Волинської області для вирішення питання про відновлення втраченого судового провадження.

Зупинити апеляційне провадження за апеляційною скаргою особи, яка не брала участі у справі, Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Профкапітал» на рішення Луцького міськрайонного суду Волинської області від 17 квітня 2009 року в цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про визнання договору купівлі-продажу дійсним та визнання права власності, до надходження відновленого втраченого судового провадження.

Копію зазначеної ухвали надіслати учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання й оскарженню не підлягає.

Головуючий

Судді

Дата ухвалення рішення02.05.2024
Оприлюднено03.05.2024
Номер документу118778720
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000), з них купівлі-продажу

Судовий реєстр по справі —2-4087/09

Ухвала від 31.05.2024

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Крупінська С. С.

Ухвала від 28.05.2024

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Крупінська С. С.

Ухвала від 02.05.2024

Цивільне

Волинський апеляційний суд

Шевчук Л. Я.

Ухвала від 10.04.2024

Цивільне

Волинський апеляційний суд

Шевчук Л. Я.

Ухвала від 17.11.2009

Цивільне

Ворошиловський районний суд м. Донецька

Мірута Ольга Анатоліївна

Рішення від 14.09.2009

Цивільне

Куйбишевський районний суд м.Донецька

Гаврилов Віктор Анатолійович

Рішення від 15.12.2009

Цивільне

Шевченківський районний суд м. Чернівців

Волошин Сергій Олександрович

Рішення від 24.11.2009

Цивільне

Богунський районний суд м. Житомира

Бучик Анна Юріївна

Рішення від 29.10.2009

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Харкова

Кицюк Віктор Петрович

Рішення від 19.06.2009

Цивільне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Бурко Р.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні