Ухвала
від 30.04.2024 по справі 646/7525/21
ЧЕРВОНОЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

30.04.24

Справа № 646/7525/21

№ провадження 2/646/594/2024

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

30.04.2024 року Червонозаводський районний суд м. Харкова в складі:

головуючого-судді Глоби М.М.,

за участю секретаря судового засідання - Борщ Л.В.,

представника позивача ОСОБА_1 ,

та представника відповідача ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду у м. Харкові цивільну справу за позовом ОСОБА_3 до Приватного підприємства «Фірма «Юнікс Трейд КО» про відшкодування шкоди, завданої внаслідок дорожньої - транспортної пригоди, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору: ОСОБА_4 , Приватне акціонерне товариство «Страхова компанія «Євроінс Україна»,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Червонозаводського районного суду м. Харкова перебуває вищевказана цивільна справа.

Ухвалою суду від 13.03.2024 року за клопотанням представника відповідача ОСОБА_2 , та представника третьої особи ОСОБА_5 судом було витребувано інформацію від ФОП ОСОБА_6 , Державної податкової служби України Головне Управління ДПС у Харківській області, ПАТ СК «Євроінс Україна» для повного та об`єктивного розгляду справи та закрито підготовче засідання у справі. Справу призначено до судового розгляду по суті.

Станом на день розгляду справи витребувана судом інформація від ФОП ОСОБА_6 та Державної податкової служби України Головного Управління ДПС у Харківській області до суду не надходила.

Під час судового засідання представник відповідача ОСОБА_2 , просив повторно витребувати від ФОП ОСОБА_6 , видаткові накладні та вантажно митні декларації щодо кожної запасної частини що вказані у рахунку-заказі № СЗк-002350 від 12.08.2021 року які були використані під час ремонту автомобіля Tesla Model X, д.н.з. НОМЕР_1 , всі сторінки книги обліку доходів і витрат ФОП ОСОБА_6 , включаючи період 2021 року та аркуш з прошивкою та нумерацією ДПС; копії податкових декларацій платника єдиного податку ФОП за 3 квартали (другий, третій, четвертий, квартал 2021 року) та інформацію щодо надання послуг з виконання ремонтних робіт власнику автомобіля Tesla Model X, д.н.з. НОМЕР_1 , тощо, а також, витребувати з Державної податкової служби України Головне Управління ДПС у Харківській області інформацію: чи перебуває на оподаткуванні ФОП ОСОБА_6 , та на якій системі оподаткування перебуває ФОП ОСОБА_6 (РНОКПП НОМЕР_2 ) АДРЕСА_1 ? Яка юридична адреса та фактична адреси здійснення господарської діяльності ФОП ОСОБА_6 .?;чи відображено ФОП ОСОБА_6 у податковому обліку здійснення ремонтних робіт автомобіля Tesla Model X, д.н.з. НОМЕР_1 ?. З урахуванням витребування доказів, які мають важливе значення для розгляду даної справи, просив відкласти судове засідання, повторивши виклик учасників справи.

Представник позивача з приводу заявлених клопотань представника відповідача покладалась на розсуд суду.

Представники третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору ОСОБА_5 , ПАТ «СК «Євроінс Україна» в судове засідання не прибули, про час та місце розгляду справи повідомлялись своєчасно та належним чином, причини неявки суду не повідомили. Заяв, клопотань до суду не надходило.

Суд, вислухавши думку з`явившихся учасників справи та перевіривши матеріали справи, приходить до наступного.

Відповідно до ч. 3 ст. 12 ЦПК України, кожна сторона повинна довести обставини, які мають значення для справи і на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Згідно з ч. 2 ст. 43 ЦПК України учасники справи зобов`язані сприяти своєчасному, всебічному, повному та об`єктивному встановленню всіх обставин справи, подавати всі наявні у них докази в порядку та строки, встановлені законом або судом, не приховувати докази, виконувати процесуальні дії у встановленому законом або судом строки.

Згідно з ч. 1 ст. 76 ЦПК України, доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

За ч. ч. 1, 5 ст. 81 ЦПК України, кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом. Докази подаються сторонами та іншими учасниками справи.

У відповідності до ч. 1 ст. 84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

З метою з`ясування обставин справи суд може за власною ініціативою витребувати необхідні докази (ч. 2 ст. 294 ЦПК України).

Враховуючи обставини, на які посилається позивач в позовній заяві, з метою забезпечення правильного і своєчасного розгляду справи, суд вважає за необхідне клопотання представника відповідача про витребування доказів задовольнити частково та витребувати за наявності вказану інформацію від ФОП ОСОБА_6 та Державної податкової служби України Головного Управління ДПС у Харківській області.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 43, 84, 293, 294, 353 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ :

Клопотання представника відповідача, адвоката Гавриловець Дмитра Миколайовича про витребування доказів задовольнити частково.

Витребувати повторно за наявності від ФОП ОСОБА_6 наступну інформацію:

-видаткові накладні та вантажно митні декларації щодо кожної запасної частини що вказані у рахунку-заказі № СЗк-002350 від 12.08.2021 року які були використані при ремонті Tesla Model X, д.н.з. НОМЕР_1 ;

-книгу обліку доходів і витрат, згідно затвердженої форми Наказу № 579 від 19.06.2015 року, Мінфіну, прошиту та пронумеровану органами ДПС (всі сторінки включаючи період 2021 року та аркуш з прошивкою та нумерацією ДПС);

- копії податкових декларацій платника єдиного податку ФОП за 3 квартали (другий, третій, четвертий, квартал 2021 року);

- за який період та у зв`язку із якими пошкодженнями надавалися ФОП ОСОБА_6 послуги з виконанням ремонтних робіт власнику автомобіля Tesla Model X, д.н.з. НОМЕР_1 .?;

- чи перебував автомобіль Tesla Model X, д.н.з. НОМЕР_1 у зв`язку із виконанням ремонтних робіт на відповідальному збереженні на території здійснення господарської діяльності ФОП ОСОБА_6 та з якими механічними пошкодженнями та цифрофими показниками на спідометрі (пробігом) було прийнято автомобіль Tesla Model X , д.н.з. НОМЕР_1 ?

- чи було складено договір про надання послуги з технічного обслуговування і ремонту транспортного засобу автомобіля Tesla Model X, д.н.з. НОМЕР_1 ?

- яким чином було оформлено кошторис витрат (складових) на виконання робіт (надання послуг) автомобіля автомобіля Tesla Model X, д.н.з. НОМЕР_1 ?;

- які складові були використані та ким були придбані при ремонті автомобіля Tesla Model X та вантажно митні декларації щодо кожної запасної частини д.н.з. НОМЕР_1 ?;

- рахунки на використані складові при ремонті автомобіля Tesla Model X, д.н.з. НОМЕР_1 , та їх вартість;

- де були придбані складові (нові запчастини) які були використані при ремонті автомобіля Tesla Model X, д.н.з. НОМЕР_1 ;

- копії чеків, квитанцій що до придбання складових (нових запчастин), які були придбані та використані при ремонті автомобіля Tesla Model X, д.н.з. НОМЕР_1 ;

- інформацію щодо вартості робіт автомобіля Tesla Model X, д.н.з. НОМЕР_1 ?;

- які саме ремонті роботи та їх вартість були виконані при ремонті автомобіля Tesla Model X, д.н.з. НОМЕР_1 ?;

- яким чином була проведена оплата за ремонті роботи автомобіля Tesla Model X, д.н.з. НОМЕР_1 ;

- якщо були замінені складові при виконанні робіт, то чи були вони повернуті замовнику? Надати перелік складових, які були повернуті замовнику;

- чи були перераховані кошти згідно наданих квитанцій на розрахунковий рахунок ФОП ОСОБА_6 , та їх призначення із зазначенням рахунку та доказів проведення розрахунків?;

- чи не поверталися зазначені кошти за заявою платника або отримувача, якщо це мало місце, та на якій підставі, коли?;

- копію книги обліку Доходів і витрат ФОП ОСОБА_6 , (всі сторінки включаючи період 2021 року та аркуш з прошивкою та нумерацією ДПС).

Витребувати повторно за наявності від Державної податкової служби України Головне Управління ДПС у Харківській області (м. Харків, 61057, вул. Пушкінська, 46) інформацію: чи перебуває на оподаткуванні ФОП ОСОБА_6 , та на якій системі оподаткування перебуває ФОП ОСОБА_6 (РНОКПП НОМЕР_2 ) АДРЕСА_1 ? Яка юридична адреса та фактична адреси здійснення господарської діяльності ФОП ОСОБА_6 .?; чи відображено ФОП ОСОБА_6 у податковому обліку здійснення ремонтних робіт автомобіля Tesla Model X, д.н.з. НОМЕР_1 ?.

Встановити строк, в який необхідно надати витребувані судом докази, - протягом десяти днів з дня отримання копії ухвали.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який вимагає суд, взагалі або у встановлений судом строк, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня отримання копії ухвали.

За неповідомлення суду про неможливість подати докази, а також за неподання доказів, у тому числі і з причин, визнаних судом неповажними, винні особи несуть відповідальність, встановлену законом відповідно до положень ст. 148 ЦПК України.

Відкласти проведення судового засідання у справі на 13 год. 30 хв. 18.06.2024 року.

В судове засідання викликати учасників справи.

Ухвала апеляційному оскарженню не підлягає, заперечення на неї можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя

СудЧервонозаводський районний суд м.Харкова
Дата ухвалення рішення30.04.2024
Оприлюднено03.05.2024
Номер документу118781846
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи у спорах про недоговірні зобов’язання, з них про відшкодування шкоди

Судовий реєстр по справі —646/7525/21

Ухвала від 30.04.2024

Цивільне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Глоба М. М.

Ухвала від 13.03.2024

Цивільне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Глоба М. М.

Ухвала від 13.11.2023

Цивільне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Глоба М. М.

Ухвала від 29.08.2023

Цивільне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Глоба М. М.

Ухвала від 20.03.2023

Цивільне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Глоба М. М.

Ухвала від 20.02.2023

Цивільне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Глоба М. М.

Ухвала від 26.01.2022

Цивільне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Демченко С. В.

Ухвала від 24.01.2022

Цивільне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Теслікова І. І.

Ухвала від 24.12.2021

Цивільне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Теслікова І. І.

Ухвала від 18.11.2021

Цивільне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Теслікова І. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні