Ухвала
від 02.05.2024 по справі 134/727/24
КРИЖОПІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

1-кп/134/57/2024

Справа № 134/727/24

У Х В А Л А

Іменем України

(про призначення судового розгляду)

02 травня 2024 року Крижопільский районний суд

Вінницької області

в складі: головуючого судді ОСОБА_1

з участю секретаря ОСОБА_2

прокурора ОСОБА_3

захисника ОСОБА_4

обвинуваченої ОСОБА_5

провівши підготовче судове засідання у кримінальному провадженні, внесеному в Єдиний реєстр досудових розслідувань за № 12024020190000031 від 07 лютого 2024, яке надійшло 10 квітня 2024 року від Тульчинської окружної прокуратури за обвинуваченням ОСОБА_5 , місце народження с. Городківка, Крижопільського району Вінницької області, жителя АДРЕСА_1 , громадянина України, українця, непрацюючого, неодруженого, із базовою середньою освітою,

у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 382 КК України

В С Т А Н О В И В:

До Крижопільського районного суду Вінницької області надійшов обвинувальний акт у кримінальному провадженні відносно ОСОБА_5 , у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 382 КК України.

Ухвалою суду від 11 квітня 2024 року по вказаному кримінальному провадженню було призначено підготовче судове засідання.

В підготовчому судовому засіданні прокурор вказала про можливість призначення судового розгляду, який просить проводити у відкритому судовому засіданні з викликом сторін кримінального провадження, посилаючись на відсутність підстав закриття провадження, повернення обвинувального акту прокурору чи визначення іншої підсудності та складання досудової доповіді.

Захисник в судовому засіданні не заперечив щодо призначення кримінального провадження до судового розгляду, у відкритому судовому засіданні, вказав що відсутня необхідність складання досудової доповіді, оскільки обвинувачений вину визнає.

Обвинувачений проти призначення судового розгляду не заперечував, погодившись, власних клопотань не заявив.

Заслухавши думку прокурора, обвинуваченої, вивчивши обвинувальний акт, суд вважає, що кримінальне провадження підлягає призначенню до судового розгляду з наступних підстав.

Угоди в кримінальному провадженні, згідно ст. 468 КПК України, до суду не надходило. Підстав для закриття провадження згідно ст. 284 КПК України не вбачається. Обвинувальний акт складено у відповідності до вимог ст. 291 КПК України. При його затвердженні прокурором дотримані вимоги закону. Підстав для повернення обвинувального акту немає. Підстав для направлення обвинувального акту для визначення підсудності не встановлено. Дане кримінальне провадження підсудне Крижопільському районному суду Вінницької області.

Таким чином, наявні достатні підстави для призначення даного кримінального провадження до судового розгляду.

Відповідно до ч.5 ст.314 КПК України у судовому засіданні суд у випадках, передбачених цим Кодексом, за власною ініціативою або за клопотанням обвинуваченого, його захисника чи законного представника, чи за клопотанням прокурора і лише в інтересах національної безпеки, економічного добробуту та прав людини вирішує питання щодо складання досудової доповіді про що постановляє ухвалу із зазначенням строку підготовки такої доповіді.

Згідно ч.1 ст. 314-1 КПК України, - з метою забезпечення суду інформацією, що характеризує обвинуваченого, а також прийняття судового рішення про міру покарання представник уповноваженого органу з питань пробації складає досудову доповідь за ухвалою суду.

Відповідно до ч.2 ст. 314-1 КПК України - досудова доповідь складається щодо особи, обвинуваченої у вчиненні нетяжкого або тяжкого злочину, нижня межа санкції якого не перевищує п`яти років позбавлення волі.

Злочин, передбачений ч. 1 ст. 382 КК України, відповідно до ст.12 КК України відноситься до нетяжким злочином, нижня межа санкції якого не перевищує п`яти років позбавлення волі.

Враховуючи, що відповідно до ст.19 Закону України «Про пробацію» права, обов`язки, відповідальність, правовий та соціальний захист персоналу органу пробації визначаються Законом України «Про Державну кримінально-виконавчу службу України» та цим Законом, а тому складання досудової доповіді слід доручити Тульчинського районного сектору № 1 філії Державної установи «Центр пробації» у Вінницькій області.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 314, 314-1,316,369-372 КПК України, суд -

УХВАЛИВ:

Призначити судовий розгляд по кримінальному провадженню за обвинуваченням ОСОБА_5 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1. ст. 382 КК України, у відкритому судовому засіданні в приміщенні Крижопільського районного суду Вінницької області на 21 травня 2024 року о 15:00 год.

Про місце та час розгляду кримінального провадження повідомити учасників кримінального провадження.

Доручити Тульчинському районному сектору № 1 Філії державної установи "Центр пробації", підготувати і надати суду досудову доповідь щодо обвинуваченої ОСОБА_5 , місце народження с. Городківка, Крижопільського району Вінницької області, жителя АДРЕСА_1 , громадянина України, українця, непрацюючого, неодруженого, із базовою середньою освітою

Зобов`язати представника органу пробації невідкладно повідомляти суд про наявність або виникнення об`єктивних обставин, що унеможливлюють підготовку або своєчасне подання досудової доповіді.

Встановити строк представлення досудової доповіді до 21 травня 2024 року.

Роз`яснити обвинуваченій, що їй надається можливість брати участь у підготовці досудової доповіді. Участь особи у підготовці досудової доповіді полягає у наданні персоналу органу пробації інформації, необхідної для підготовки такої доповіді.

Копію ухвали надіслати начальнику органу пробації для виконання.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя

Дата ухвалення рішення02.05.2024
Оприлюднено06.05.2024
Номер документу118782540
СудочинствоКримінальне
КатегоріяЗлочини проти правосуддя Невиконання судового рішення

Судовий реєстр по справі —134/727/24

Ухвала від 02.05.2024

Кримінальне

Крижопільський районний суд Вінницької області

Лабай О. В.

Ухвала від 11.04.2024

Кримінальне

Крижопільський районний суд Вінницької області

Лабай О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні