Ухвала
від 01.05.2024 по справі 127/14801/24
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №127/14801/24

Провадження №1-кс/127/6262/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

01 травня 2024 року м. Вінниця

Вінницький міський суд Вінницької області

в складі:

слідчого судді ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

за участю слідчого ОСОБА_3 ,

розглянувши у судовому засіданні клопотання слідчого слідчого відділеннявідділення поліції № 1 Вінницького районного управління поліції Головного управління Національної поліції у Вінницькій області лейтенанта поліції ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення огляду,-

ВСТАНОВИВ:

Слідчий слідчого відділеннявідділення поліції № 1 Вінницького районного управління поліції Головного управління Національної поліції у Вінницькій області лейтенант поліції ОСОБА_3 звернувся до слідчого судді з клопотанням про надання дозволу на проведення огляду.

Клопотання мотивовано тим, що проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні №12023020030000613 від 12.10.2023 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченогоч. 4 ст. 191 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 12.10.2023 до відділення поліції №1 Вінницького РУП ГУНП у Вінницькій області надійшов рапорт оперуповноваженого СКП про те, що під час перевірки об`єктів на території обслуговування відділення встановлено, що за адресою: АДРЕСА_1 , під час виконання ремонтних робіт, а саме: капітального ремонту асфальтобетонного покриття прибудинкової території житлового будинку за вказаною вище адресою невідомими особами впродовж 2023 року було привласнено грошові кошти в період військового стану.

16.10.2023 було проведено огляд публікації на офіційній Інтернет сторінці (сайті) «Прозорро» із назвою: «Капітальний ремонт асфальтобетонного покриття прибудинкової території житлового будинку за адресою: АДРЕСА_1 », яка розміщена 28.04.2023 за посиланням ІНФОРМАЦІЯ_1 .В ході даного огляду було встановлено, що під час перевірки вказаного тендеру на проведеннякапітального ремонту асфальтобетонного покриття прибудинкової території житлового будинку за адресою: АДРЕСА_1 було виявлено порушення під час проведення закупівлі, зокрема виникло питання яким чином та на підставі яких документів здійснено обґрунтування розміру витрат, технічних та якісних характеристик предмета закупівлі та визначено його очікувану вартість.

У зв`язку з викладеним в органу досудового розслідування виникли сумніви щодо достовірності обґрунтування вартості товарів та послуг, які могли бути умисно завищені у порівнянні з фактично встановленою ринковою вартістю, внаслідок чого посадові особи могли здійснити привласнення грошових коштів місцевого бюджету під час проведення капітального ремонту асфальтобетонного покриття прибудинкової території житлового будинку за адресою: АДРЕСА_1 .

11.03.2024 було призначено судову будівельно-технічну експертизу, для проведення якої залучено експертів Вінницького відділення КНІДСЕ, що за адресою: м. Вінниця, вул. Кірова, 1. На даний момент виникла необхідність у проведенні огляду асфальтобетонного покриття прибудинкової території житлового будинку за адресою: АДРЕСА_1 , що належить ОСББ В1-10, код ЄДРПОУ 44198801 із залученням працівників Вінницького науково-дослідницького та проектного інституту землеустрою, працівників відділення поліції №1 Вінницького РУП ГУНП у Вінницькій області, експертів Вінницького відділення КНІДСЕ, із використанням керновідбірника марки «GOLZ» та відібранням зразків асфальтобетонного покриття для проведення будівельно-технічної експертизи.

Таким чином, проведення вищезазначеноїслідчої (розшукової) дії має важливе значення для всебічного, повного та об`єктивного проведення досудового розслідування у вищезазначеному кримінальному провадженні та підтвердить або спростує факт вчинення кримінального правопорушення.

Враховуючи викладене, слідчий просив клопотання задовольнити.

В судовому засіданні слідчий вимоги клопотання підтримав.

Дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя дійшов до наступного висновку.

Згідно ч.ч. 1, 2 ст. 223 КПК України слідчі (розшукові) дії є діями, спрямованими на отримання (збирання) доказів або перевірку вже отриманих доказів у конкретному кримінальному провадженні. Підставами для проведення слідчої (розшукової) дії є наявність достатніх відомостей, що вказують на можливість досягнення її мети.

Відповідно до ч. 1, 2 ст. 237 КПК України з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення слідчий, прокурор проводять огляд місцевості, приміщення, речей та документів. Огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно з правилами цього Кодексу, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи.

Завданнями огляду є можливість доступу до об`єкта дослідження для виявлення слідів та з`ясування обставин кримінального правопорушення.

З огляду на вищевикладене, зважаючи на необхідність всебічного, повного і неупередженого дослідження всіх обставин кримінального правопорушення, надання їм належної правової оцінки та прийняття законних процесуальних рішень в передбачені кримінальним процесуальним законодавством строки, з метою здобуття фактичних даних, які дадуть можливість встановити наявність чи відсутність фактів та обставин, що мають значення для кримінального провадження та підлягають доказуванню, слідчий суддя вважає, що клопотання обґрунтоване та наявні достатні підстави для надання дозволу на проведення огляду асфальтобетонного покриття прибудинкової території житлового будинку заадресою: АДРЕСА_1 , що належить ОСББ В1-10.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст. 110, 233, 234, 235, 237, 395 КПК України, слідчий суддя,-

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання слідчого слідчого відділеннявідділення поліції № 1 Вінницького районного управління поліції Головного управління Національної поліції у Вінницькій області лейтенанта поліції ОСОБА_3 задовольнити.

Надати дозвіл на проведення огляду асфальтобетонного покриття прибудинкової території житлового будинку за адресою: АДРЕСА_1 , що належить ОСББ В1-10, код ЄДРПОУ 44198801 із залученням працівників Вінницького науково-дослідницького та проектного інституту землеустрою, працівників відділення поліції №1 Вінницького РУП ГУНП у Вінницькій області, експертів Вінницького відділення КНІДСЕ, із використанням керновідбірника марки «GOLZ» та відібранням зразків асфальтобетонного покриття для проведення будівельно-технічної експертизи.

Ухвала залишається в силі протягом одного місяця з дня її постановлення.

Ухвала слідчого судді не підлягає апеляційному оскарженню.

Слідчий суддя

СудВінницький міський суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення01.05.2024
Оприлюднено06.05.2024
Номер документу118782813
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про огляд житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —127/14801/24

Ухвала від 01.05.2024

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Михайленко А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні