Ухвала
від 02.05.2024 по справі 227/501/24
ДОБРОПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

02.05.2024 227/501/24

У Х В А Л А

02 травня 2024 року м.Добропілля

Добропільський міськрайонний суд Донецької області у складі:

головуючого судді Здоровиці О.В.,

за участю

секретаря с/з Сисенко Ю.В.,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в залі суду м. Добропілля цивільну справу за позовом ОСОБА_1 , в інтересахякої дієадвокат МакєєвОлександр Володимирович до Шахівської сільської ради Покровського району Донецької області про визначення додаткового строку для прийняття спадщини, -

ВСТАНОВИВ:

Позивач, в інтересах якої діє адвокат Макєєв О.В., звернулася до суду з позовом до Шахівської сільської ради Покровського району Донецької області в якому просить визначити додатковий строк у три місяці для прийняття спадщини після смерті ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 .

В підготовче судове засідання сторони не з`явились. Про день та час розгляду справи були повідомлені своєчасно, належним чином.

Від представника позивача, адвоката Макєєва О.В. надійшла до суду заява про проведення підготвочого судового засідання у його відсутність та відсутність позивача.

Крім того,представник позивачапросить витребуватиу Добропільськоговідділу державноїреєстрації актівцивільного стануу Покровськомурайоні Донецькоїобласті Східногоміжрегіонального управлінняМіністерства юстиції повний витяг з Державного реєстру актів цивільного стану громадян щодо актового запису про народження ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , оскільки останній був зареєстрований разом з померлим ОСОБА_2 на момент його смерті ІНФОРМАЦІЯ_1 та може бути його сином, тобто спадкоємцем першої черги.

Від представник відповідача, Шахівської сільської військової адміністрації надійшла до суд заява про розгляд справи у відсутність представника.

Оскільки сторони в судове засідання не з`явились, відповідно до ч. 2 ст. 247 ЦПК України, фіксація судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Будь-які інші клопотання від сторін до суду не надходили.

Вирішуючи питання про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті, суд вважає, що підготовче засідання необхідно відкласти виходячи з такого.

Відповідно до п.7 ч.2 ст.197 ЦПК України, у підготовчому засіданні суд з`ясовує, чи надали сторони докази, на які вони посилаються у позові і відзиві, а також докази, витребувані судом чи причини їх неподання; вирішує питання про проведення огляду письмових, речових і електронних доказів у місці їх знаходження; вирішує питання про витребування додаткових доказів та визначає строки їх подання, вирішує питання про забезпечення доказів, якщо ці питання не були вирішені раніше.

Відповідно до ст.84ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Враховуючи наведене, а також те, що зазначені у клопотанні відомості представник позивача не має можливості отримати самостійно, суд вважає, що клопотання підлягає задоволенню, оскільки відомості, які просить витребувати представник позивача мають значення для розгляду даного позову.

Відповідно до п.3 ч.2 ст.198 ЦПК України, суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадках, коли питання, визначені частиною другою статті 197 цього Кодексу, не можуть бути розглянуті у даному підготовчому засіданні.

Керуючись ст.ст.81, 197, 198, 259 ЦПК України, суд,-

У Х В А Л И В :

1.Підготовче судове засідання у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 , в інтересахякої дієадвокат МакєєвОлександр Володимирович доШахівської сільськоїради Покровськогорайону Донецькоїобласті провизначеннядодатковогостроку дляприйняттяспадщини -відкласти на15травня 2024року на11:00 годин.

Про дату, час і місце підготовчого судового засідання повідомити учасників справи.

2. Клопотання представника позивача ОСОБА_4 про витребування доказів задовольнити.

Витребувати з Добропільського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Покровському районі Донецької області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції:

повний витяг з Державного реєстру актів цивільного стану громадян щодо актового запису про народження ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Витребувану інформацію слід направити суду до 15.05.2024 року на адресу: АДРЕСА_1 або на електрону адресу суду: inbox@dpm.dn.court.gov.ua) з посиланням на номер справи № 227/501/24.

В разі неможливості надання витребуваних відомостей повідомити про причини, які цьому перешкоджають.

Попередити Добропільський відділ ДРАЦС у Покровському районі Донецької області, що за неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, або неподання таких доказів без поважних причин, судом можуть бути застосувані заходи процесуального примусу у вигляді штрафу в дохід державного бюджету у сумі від 0,3 до трьох розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Застосування до особи заходів процесуального примусу не звільняє її від виконання обов`язків, встановлених цим Кодексом.

Копію ухвали направити сторонам для відома та в Добропільський відділ ДРАЦС у Покровському районі Донецької області (85000, м. Добропілля, пров. Європейський, 6, електронна адреса: vcs@dpm.dn.drsu.gov.ua) для виконання п.2 цієї ухвали.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя О.В.Здоровиця

СудДобропільський міськрайонний суд Донецької області
Дата ухвалення рішення02.05.2024
Оприлюднено06.05.2024
Номер документу118782936
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за заповітом

Судовий реєстр по справі —227/501/24

Ухвала від 15.05.2024

Цивільне

Добропільський міськрайонний суд Донецької області

Здоровиця О. В.

Ухвала від 02.05.2024

Цивільне

Добропільський міськрайонний суд Донецької області

Здоровиця О. В.

Ухвала від 12.03.2024

Цивільне

Добропільський міськрайонний суд Донецької області

Здоровиця О. В.

Ухвала від 12.02.2024

Цивільне

Добропільський міськрайонний суд Донецької області

Здоровиця О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні