Ухвала
від 26.04.2024 по справі 314/1869/24
ВІЛЬНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 314/1869/24

Провадження № 2/314/865/2024

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

26.04.2024 м. Вільнянськ

Вільнянський районний суд Запорізької області у складі головуючого судді Свідунович Н.М., розглянувши матеріали справи № 314/1869/24 за позовною заявою ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) до Виконавчого комітету Вільнянської міської ради Запорізької області (70030, Запорізька область, Запорізький район, м. Вільнянськ, вул. Бочарова, 4) про визнання права власності на земельну ділянку,

ВСТАНОВИВ:

Позивач ОСОБА_1 через свого представника адвоката Зіменко О.В. звернулась до суду із позовною заявою про визнання права власності на земельну ділянку.

Позовна заява подана та оформлена відповідно до вимог, встановлених у ст.ст. 175, 177 ЦПК України, підсудна Вільнянському районному суду Запорізької області. Підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження не вбачається.

З наведених підстав позовну заяву слід прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі.

З метою повного, всебічного та об`єктивного з`ясування обставин справи, суд вважає за необхідне задовольнити клопотання представника позивача та витребувати від Вільнянської державної нотаріальної контори Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) (70002, Запорізька область, Запорізький район, м. Вільнянськ, вул. Бочарова, 6) інформацію про внесення запису до реєстру для реєстрації нотаріальних дій та присвоєння окремого реєстрового номеру, а саме: чи було зареєстровано державним нотаріусом 15.04.2004 при укладенні правочину дарування між ОСОБА_1 та ОСОБА_2 одну нотаріальну дію (щодо житлового будинку) чи дві нотаріальні дії (щодо житлового будинку та земельної ділянки); інформаційну довідку зі спадкового реєстру (спадкові справи та видані на їх підставі свідоцтва про право на спадщину) щодо реєстрації спадкової справи, заведеної після смерті ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 , а також, за наявності, фотокопію спадкової справи; інформаційну довідку зі спадкового реєстру (спадкові справи та видані на їх підставі свідоцтва про право на спадщину) щодо реєстрації спадкової справи, заведеної після смерті ОСОБА_3 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_2 , а також, за наявності, фотокопію спадкової справи.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 84, 175, 177, 187 ЦПК України,

ПОСТАНОВИВ:

Прийняти до розгляду та відкрити провадження у цивільній справі № 314/1869/24 за позовною заявою ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) до Виконавчого комітету Вільнянської міської ради Запорізької області (70030, Запорізька область, Запорізький район, м. Вільнянськ, вул. Бочарова, 4) про визнання права власності на земельну ділянку.

Розгляд справи проводити в порядку загального позовного провадження.

Призначити підготовче судове засідання у цивільній справі № 314/1869/24 на 13годину 30хвилин 20.06.2024 в приміщенні Вільнянського районного суду Запорізької області за адресою: 70002, Запорізька область, Запорізький район, м. Вільнянськ, вул. Бочарова, 4.

На підставі ст. 190 ЦПК України надіслати учасникам копію ухвали про відкриття провадження у справі.

Клопотання представника позивача задовольнити.

Витребувати від Вільнянської державної нотаріальної контори Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) (70002, Запорізька область, Запорізький район, м. Вільнянськ, вул. Бочарова, 6) інформацію про внесення запису до реєстру для реєстрації нотаріальних дій та присвоєння окремого реєстрового номеру, а саме: чи було зареєстровано державним нотаріусом 15.04.2004 при укладенні правочину дарування між ОСОБА_1 та ОСОБА_2 одну нотаріальну дію (щодо житлового будинку) чи дві нотаріальні дії (щодо житлового будинку та земельної ділянки).

Витребувати від Вільнянської державної нотаріальної контори Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) (70002, Запорізька область, Запорізький район, м. Вільнянськ, вул. Бочарова, 6) інформаційну довідку зі спадкового реєстру (спадкові справи та видані на їх підставі свідоцтва про право на спадщину) щодо реєстрації спадкової справи, заведеної після смерті ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 , а також, за наявності, фотокопію спадкової справи.

Витребувати від Вільнянської державної нотаріальної контори Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) (70002, Запорізька область, Запорізький район, м. Вільнянськ, вул. Бочарова, 6) інформаційну довідку зі спадкового реєстру (спадкові справи та видані на їх підставі свідоцтва про право на спадщину) щодо реєстрації спадкової справи, заведеної після смерті ОСОБА_3 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_2 , а також, за наявності, фотокопію спадкової справи.

Встановити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня отримання копії цієї ухвали для подачі відзиву на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази, що підтверджують заперечення проти позову.

Зобов`язати відповідача, відповідно до ч. 4 ст. 178 ЦПК України, одночасно з наданням (надісланням) відзиву до суду, надіслати (надати) його копію та копії доданих до нього документів іншим учасникам справи.

Роз`яснити відповідачу, що згідно з ч. 8 ст. 178 ЦПК України, у разі ненадання останнім відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Роз`яснити відповідачу, що, відповідно до ч. 1 ст. 193 ЦПК України, він має право у строк для подання відзиву пред`явити зустрічний позов.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, яка має відповідати вимогам ч.ч. 3-5 ст. 178 ЦПК України, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, яке має відповідати вимогам ч.ч. 3-5 ст. 178 ЦПК України, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Роз`яснити, що учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається, за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет http://court.gov.ua/fair/sud0805/.

Роз`яснити, що учасники справи можуть ознайомитися з матеріалами справи через Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему або її окрему підсистему (модуль), що забезпечує обмін документами.

Роз`яснити учасникам справи, що у Вільнянському районному суді Запорізької області наявна технічна можливість проводити судові засідання в режимі відеоконференції за участю учасників справи поза межами приміщення суду, отже, відповідно до ст. 212 ЦПК України, вони мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя Н.М. Свідунович

26.04.2024

Дата ухвалення рішення26.04.2024
Оприлюднено06.05.2024
Номер документу118783209
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права власності на земельну ділянку

Судовий реєстр по справі —314/1869/24

Ухвала від 26.04.2024

Цивільне

Вільнянський районний суд Запорізької області

Свідунович Н. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні