Ухвала
від 02.05.2024 по справі 495/3973/24
БІЛГОРОД-ДНІСТРОВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

02 травня 2024 рокуСправа № 495/3973/24 Номер провадження 2-о/495/248/2024

Суддя Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області Шевчук Ю.В., розглянувши заяву Білгород-Дністровської міської ради, заінтересована особа Виконавчий комітет Білгород-Дністровської міської ради про визнання спадщини відумерлою,

ВСТАНОВИВ:

Білгород-Дністровська міська рада, заінтересована особа Виконавчий комітет Білгород-Дністровської міської ради звернулася до Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області із заявою про визнання спадщини відумерлою, з підстав викладених у фабулі позовної заяви.

Заява відповідає вимогамстатей 175-177ЦПК України.

Підстави, визначеністаттями 185-186ЦПК України, для залишення заяви без руху, повернення заяви чи відмови у відкритті провадження у справі відсутні.

Справа буде розглядатися в порядку окремого провадження на підставі ч.2ст.293ЦПК України.

Відповідно до ч.3, 4ст.294 ЦПК Українисправи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду. Справи окремого провадження суд розглядає за участю заявника і заінтересованих осіб.

У поданій заяві заявник просив витребувати з Білгород-Дністровського відділу державної реєстрації актів цивільного стану в Білгород-Дністровському районі Одеської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) (67700, Одеська область, м. Білгород-Дністровський, вул. Грецька, 24) належним чином завірену копію актового запису про смерть ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , №950 від 30.07.2021.

Витребувати з Білгород-Дністровської міської державної нотаріальної контори (67700, Одеська область, м. Білгород-Дністровський, вул. Олімпійська, 12) інформацію про осіб, які зверталися до нотаріальної контори з заявою про прийняття спадщини, які відкрилася після смерті ОСОБА_1 , актовий запис про смерть №950 від 30.07.2021, а у разі відкриття спадкової справи після смерті вищевказаної особи належним чином завірену копію спадкової справи.

Суд, оглянувши матеріали справи, дослідивши відповідне клопотання, дійшов до наступного висновку.

Відповідно до ч. ч. 1, 2ст. 13 ЦПК України, суд розглядає справи не інакше як за зверненням особи, поданим відповідно до цьогоКодексу, в межах заявлених нею вимог і на підставі доказів, поданих учасниками справи або витребуваних судом у передбачених цим Кодексом випадках. Збирання доказів у цивільних справах не є обов`язком суду, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Відповідно до ч. 1ст.84ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

За таких обставин, суд задовольняє клопотання заявника про витребування доказів, оскільки дослідження вказаних доказів має значення для об`єктивного, повного та законного вирішення справи.

Керуючись ст.ст.19,260,293, 294 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Відкрити провадження у справі за заявоюБілгород-Дністровської міської ради, заінтересована особа Виконавчий комітет Білгород-Дністровської міської ради про визнання спадщини відумерлою.

Розгляд справи проводити в порядку окремого провадження.

Призначити справу до розгляду у відкритому судовому засіданні на 18.06.2024 о 15.30 год.

Витребувати з Білгород-Дністровського відділу державної реєстрації актів цивільного стану в Білгород-Дністровському районі Одеської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) (67700, Одеська область, м. Білгород-Дністровський, вул. Грецька, 24) належним чином завірену копію актового запису про смерть ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , №950 від 30.07.2021.

Витребувати з Білгород-Дністровської міської державної нотаріальної контори (67700, Одеська область, м. Білгород-Дністровський, вул. Олімпійська, 12) інформацію про осіб, які зверталися до нотаріальної контори з заявою про прийняття спадщини, які відкрилася після смерті ОСОБА_1 , актовий запис про смерть №950 від 30.07.2021, а у разі відкриття спадкової справи після смерті вищевказаної особи належним чином завірену копію спадкової справи.

Витребувані докази особа у якої суд їх витребовує зобов`язана подати до Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області (вул. Військової Слави, 27, м. Білгород-Дністровський, Одеська область), в строк до18.06.2024.

У випадку не можливості подати доказ, який вимагає суд, взагалі або у встановлений судом строк особа у якої суд витребовує докази зобов`язана повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня отримання ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Учасник справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: http://bd.od.court.gov.ua/sud1505/gromadyanam/csz/.

Ухвала може бути оскаржена у зв`язку з порушенням правил підсудності протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення шляхом подачі апеляційної скарги безпосередньо до Одеського апеляційного суду.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя Юлія ШЕВЧУК

Дата ухвалення рішення02.05.2024
Оприлюднено06.05.2024
Номер документу118789592
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про визнання спадщини відумерлою

Судовий реєстр по справі —495/3973/24

Ухвала від 02.05.2024

Цивільне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Шевчук Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні