Ухвала
від 02.05.2024 по справі 697/610/24
КАНІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 697/610/24

№ пров. 2/697/407/2024

У Х В А Л А

02.05.2024 м. Канів

Канівський міськрайонний суд Черкаської області в складі:

головуючого судді Колісник Л.О.

за участю секретаря с/з Десятник О.А.

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні у м. Канів, Черкаської області клопотання представника позивачів про витребування доказів у справі за позовом адвоката Шкребтія Вячеслава Валерійовича, діючого в інтересах ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до Канівської міської ради Черкаської області третя особа, яка не заявляє вимог на предмет спору Канівська державна нотаріальна контора про визначення додаткового строку для прийняття спадщини,

ВСТАНОВИВ:

У провадженні суду перебуває справа за адвоката Шкребтія Вячеслава Валерійовича, діючого в інтересах ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до Канівської міської ради Черкаської області третя особа, яка не заявляє вимог на предмет спору Канівська державна нотаріальна контора про визначення додаткового строку для прийняття спадщини.

Ухвалою суду від 29.03.2024 провадження у справі відкрито, вирішено розгляд справи проводити за правилами загального позовного провадження, призначено підготовче засідання на 02.05.2024.

Представник позивачів - адвокат Шкребтій В.В. в підготовче засідання не з`явився, скерував до суду клопотання про витребування з Канівської державної нотаріальної контори спадкової справи після смерті ОСОБА_3 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 , розгляд даного клопотання просив проводити за його відсутності.

Представник відповідача Канівської міської ради Черкаського району Черкаської області у підготовче засідання не з`явилася, подала до суду заяву, згідно якої не заперечувала щодо позовних вимог, розгляд справи просила провести за відсутності представника.

Представник третьої особи, яка не заявляє вимог на предмет спору - Канівської державної нотаріальної контори у підготовче засідання не з`явилася, в матеріалах справи міститься повідомлення про розгляд справи за її відсутності.

Відповідно до частини 2 статті 247 ЦПК України у разі неявки у судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Суд, дослідивши матеріали справи, приходить до наступного.

Згідно ст. 76 ЦПК України доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи. Стаття 77 ЦПК України встановлює, що належними є докази, які містять інформацію щодо предмета доказування.

Відповідно до ст. 84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Відповідно до пункту 11 постанови Пленуму Верховного Суду України від 01.10.1996 року «Про застосування Конституції України при здійсненні правосуддя» якщо сторона не в змозі зібрати докази, а без них правильно вирішити справу неможливо - за клопотанням сторін суд сам має витребувати такі докази.

Таким чином, суд приходить до висновку, що заявлене клопотання представника позивачів про витребування доказів підлягає до задоволенню, оскільки сторони по справі самостійно надати до суду витребувані документи не можуть.

Відповідно до п. 4 ч. 5 ст. 198 ЦПК України суд може оголосити перерву у підготовчому зсіданні, у випадку витребування нових (додаткових) доказів.

На підставі викладеного і керуючись ст. 76, 84, 198 ЦПК України, суд,-

УХВАЛИВ:

Клопотання представника позивачів про витребування доказів - задовольнити.

Витребувати з Канівської державної нотаріальної контори (м. Канів, вул. Шевченка, 6, 19000) спадкову справу після смерті ОСОБА_3 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 в м. Каневі Черкаської області.

Строк виконання ухвали суду до 31.05.2024.

Оголосити перерву у підготовчому засіданні по справі за позовом адвоката Шкребтія Вячеслава Валерійовича, діючого в інтересах ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до Канівської міської ради Черкаської області третя особа, яка не заявляє вимог на предмет спору Канівська державна нотаріальна контора про визначення додаткового строку для прийняття спадщини до 25.06.2024 о 14:00 год. у зв`язку з витребуванням доказів.

Ухвала суду оскарженню не підлягає.

Головуючий Л . О . Колісник

Дата ухвалення рішення02.05.2024
Оприлюднено06.05.2024
Номер документу118790299
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування

Судовий реєстр по справі —697/610/24

Ухвала від 02.05.2024

Цивільне

Канівський міськрайонний суд Черкаської області

Колісник Л. О.

Ухвала від 29.03.2024

Цивільне

Канівський міськрайонний суд Черкаської області

Колісник Л. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні