Ухвала
від 02.05.2024 по справі 200/1935/24
ПЕРШИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПЕРШИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

02 травня 2024 року справа №200/1935/24

м. Дніпро

Перший апеляційний адміністративний суд у складі колегії суддів: судді-доповідача Казначеєва Е.Г., суддів Гайдара А.В., Компанієць І.Д., розглянувши в порядку письмового провадження питання про підсудність адміністративної справи № 200/1935/24 за позовом ОСОБА_1 до Донецького окружного адміністративного суду, Державної судової адміністрації України про визнання протиправними дій, зобов`язання вчинити певні дії,-

УСТАНОВИВ:

Позивач звернувся до Донецького окружного адміністративного суду з позовною заявою до Донецького окружного адміністративного суду, Державної судової адміністрації України, в якій просить визнати протиправними дії та зобов`язати вчинити певні дії.

Матеріали справи свідчать, що ОСОБА_1 є суддею Донецького окружного адміністративного суду.

Ухвалою Донецького окружного адміністративного суду від 26 лютого 2024 року передано адміністративну справу за позовом ОСОБА_1 до Донецького окружного адміністративного суду, Державної судової адміністрації України про визнання протиправними дій, зобов`язання вчинити певні дії до Першого апеляційного адміністративного суду як суду вищої інстанції для визначення підсудності даної справи

Розпорядженням Голови Донецького окружного адміністративного суду «Щодо передачі адміністративної справи за підсудністю» від 08.04.24 № 13р/І-г, відповідно до

ухвали Донецького окружного адміністративного суду від 04 квітня 2024 року та частини 7 статті 29 Кодексу адміністративного судочинства України, передано адміністративну справу 200/1935/24 за позовом ОСОБА_1 до Донецького окружного адміністративного суду, Державної судової адміністрації України про визнання протиправними дій, зобов`язання вчинити певні дії до Першого апеляційного адміністративного суду для визначення підсудності даної справи.

Підсудність справ, у яких однією із сторін є суд або суддя та правила передачі адміністративної справи з одного адміністративного суду визначені статтями 28, 29 Кодексу адміністративного судочинства України.

Відповідно до частини 1 статті 28 Кодексу адміністративного судочинства України підсудність справи, у якій однією із сторін є суд або суддя суду, до підсудності якого віднесена ця справа за загальними правилами, визначається ухвалою суду вищої інстанції, постановленою без повідомлення сторін.

Згідно з пунктом 6 частини 1 статті 29 Кодексу адміністративного судочинства України суд передає адміністративну справу на розгляд іншого адміністративного суду, якщо однією із сторін у справі є суд, в якому розглядається справа, або суддя цього суду.

Відповідно до частини 2 статті 29 Кодексу адміністративного судочинства України суд передає адміністративну справу на розгляд іншому адміністративному суду, що найбільш територіально наближений до цього суду, у випадку, визначеному пунктами 4 і 6 частини першої цієї статті.

Згідно до пункту 7 статті 29 Кодексу адміністративного судочинства України передача адміністративної справи за підсудністю у випадках, визначених пунктами 4-6 частини першої статті, здійснюється за розпорядженням голови суду.

Оскільки однією із сторін цієї справи є суддя, найбільш територіально наближеним судом є Луганський окружний адміністративний суд, тому суд вважає необхідним визначити підсудність адміністративної справи на розгляд Донецькому окружному адміністративному суду.

Керуючись статтями 28, 29, 243, 256, 325, 328 Кодексу адміністративного судочинства України,-

УХВАЛИВ:

Визначити, що адміністративна справа № 200/1935/24 за позовом ОСОБА_1 до Донецького окружного адміністративного суду, Державної судової адміністрації України про визнання протиправними дій, зобов`язання вчинити певні дії, підсудна Луганському окружному адміністративному суду.

Передати адміністративну справу № 200/1935/24 на розгляд до Луганського окружного адміністративного суду.

Ухвала набирає законної сили відповідно до статті 325 Кодексу адміністративного судочинства України та касаційному оскарженню не підлягає.

Суддя-доповідач Е.Г. Казанчеєв

Судді А.В. Гайдар

І.Д. Компанієць

Дата ухвалення рішення02.05.2024
Оприлюднено06.05.2024
Номер документу118799996
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи, що виникають з відносин публічної служби, зокрема справи щодо звільнення з публічної служби

Судовий реєстр по справі —200/1935/24

Ухвала від 13.05.2024

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

І.В. Тихонов

Ухвала від 02.05.2024

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Казначеєв Едуард Геннадійович

Ухвала від 09.04.2024

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Галатіна О.О.

Ухвала від 04.04.2024

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Галатіна О.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні