Ухвала
від 02.05.2024 по справі 136/845/24
ЛИПОВЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 136/845/24

провадження № 2/136/180/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"02" травня 2024 р. м. Липовець

Суддя Липовецького районного суду Вінницької області Шпортун С. В., отримавши та розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) до Липовецької міської ради Вінницького району Вінницької області (вул. Героїв Майдану, 4, м. Липовець, Вінницького району, Вінницької області), за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору: Комунальне підприємство «Вінницьке обласне бюро технічної інвентаризації» (Хмельницьке шосе, 7, м. Вінниця, Вінницької області) про визнання права власності на квартиру в прядку спадкування за заповітом,

ВСТАНОВИВ:

Позовна заява підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства, підсудна Липовецькому районному суду Вінницької області, відповідає вимогам ст. 175, 177 ЦПК України, оплачена судовим збором за ставками визначеними Законом України "Про судовий збір". Підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження не має.

Відповідно до ч. 1 ст. 187 ЦПК України, суддя відкриває провадження у цивільній справі за відсутності підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження.

Ураховуючи викладене, суд дійшов висновку, що позовну заяву слід прийняти до розгляду та провадження у справі відкрити.

На підставі ч.ч. 4-6 ст. 19, ст. 274 ЦПК України, суд вважає за доцільне розгляд справи проводити у порядку загального позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін.

Крім цього у позові ініційоване клопотання позивачем про витребування доказів, щодо яких наявні складнощі в їх поданні до суду разом з позовом.

Суд вважає, що вказане клопотання підлягає до задоволення, оскільки докази про витребування яких просить позивач стосується предмету доказування і можливість їх надання не залежить від волевиявлення позивача, оскільки вони перебувають поза межами його контролю чи правомірного впливу, що вказує на складнощі в їх поданні на обґрунтування обставин, на які він посилається у позовній заяві.

Вирішуючи питання забезпечення чи попередньої оплати витрат осіб, пов`язаних із поданням відповідних доказів, суд не вбачає підстав на даний час попередньо визначати суму судових витрат, пов`язаних з витребуванням доказів за відсутності розумного обґрунтування, щодо можливого розміру таких витрат.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст. 84, 187, 260 ЦПК України, суд,

ПОСТАНОВИВ:

Прийняти до розгляду та відкрити провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Липовецької міської ради Вінницького району Вінницької області, за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору: Комунальне підприємство «Вінницьке обласне бюро технічної інвентаризації» про визнання права власності на квартиру в прядку спадкування за заповітом.

Розгляд справиздійснити за правилами загального позовного провадження.

Призначити підготовчесудове засідання з повідомленням (викликом) сторін на 04.06.2024 о 14:00 годині в приміщенні Липовецького районного суду Вінницької області за адресою: Вінницька область, м. Липовець, вул. Шевченка, 1.

Витребувати:

-у приватного нотаріуса Липовецького районного нотаріального округу Кобзар Світлани Віталіївни належним чиномзасвідчені копії матеріалів щодо оформлення договору купівлі-продажу квартири від 27.05.1997, де стороною зазначено ОСОБА_2 ;

-у приватного нотаріуса Вінницького міського нотаріального округу Родіонової Наталії Вікторівни (вул. Соборна, 56, оф.7, м. Вінниця, Вінницької області) належним чином засвідчені копії матеріалів, що стосуються оформлення заповіту ОСОБА_2 від 14.09.2022 та матеріали спадкової справи до майна померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_2 ;

- у КП «Вінницьке обласне об`єднане бюро технічної інвентаризації» інвентаризаційну справу № 3384 на квартиру АДРЕСА_2 ;

-інвентаризаційну справу № 2065 на квартиру АДРЕСА_2 ;

-інвентаризаційну справу №2076 на квартиру АДРЕСА_3 ;

Визначити строкдля наданнядоказів - 5 днів з моменту отримання копії ухвали.

Направити відповідачеві та третій особі копію ухвали, позовної заяви та доданих до неї документів.

Направити копію ухвали до відповідних установи для витребування.

Встановити строк для подання відповідачем відзиву на позов 15 днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Відповідач має право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву.

Позивач має право подати до суду відповідь на відзив, а відповідач заперечення проти відповіді на відзив протягом 5 днів з дня їх отримання.

Роз`яснити третій особі, що вона має право на надання письмових пояснень до позову та відзиву у п`ятиденний строк з моменту їх отримання.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається, на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет - http://court.gov.ua/fair/.

Учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення Липовецького районного суду Вінницької області (в суді наявна технічна можливість).

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення, якщо інше не передбачено ЦПК України та оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Світлана ШПОРТУН

Дата ухвалення рішення02.05.2024
Оприлюднено06.05.2024
Номер документу118802749
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за заповітом

Судовий реєстр по справі —136/845/24

Ухвала від 16.05.2024

Цивільне

Липовецький районний суд Вінницької області

Шпортун С. В.

Ухвала від 02.05.2024

Цивільне

Липовецький районний суд Вінницької області

Шпортун С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні