Ухвала
від 03.05.2024 по справі 515/1505/17
САРАТСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 515/1505/17

Провадження № 2/513/335/24

Саратський районний суд Одеської області

У ХВ АЛ А

03 травня 2024 року Саратський районний суду Одеської області у складі головуючої судді Бучацької А.І. за участю: секретаря судового засідання Русавської Н.В., розглянувши в приміщенні суду в селищі Сарата Одеської області заяву представника відповідача про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Приватного акціонерного товариства сільськогосподарського підприємства "Чорноморська перлина" про встановлення факту трудових відносин та зобов`язання внести у трудову книжку запис про прийняття на роботу,

У С Т А Н О В И В :

ухвалою Саратського районного суду від 02 лютого 2024 року зазначену цивільну справу, яка надійшла з Татарбунарського районного суду Одеської області, прийнято до провадження та призначено підготовче судове засідання.

01 травня 2024 року через систему "Електронний суд" керівник Приватного акціонерного товариства сільськогосподарського підприємства "Чорноморська перлина" Волков Олександр Іванович подав заяву про участь представника відповідача ОСОБА_2 (РНОКПП НОМЕР_1 ) у судовому засіданні, призначеному на 06.05.2024 року о 14:00 годині в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою системи "EasyCon". До заяви долучені докази щодо надіслання її копії позивачу.

У відповідності до ч. 2 ст. 247 ЦПК України фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Розглянувши заяву, вивчивши надані матеріали, суд приходить до наступного.

За положеннями частин 1, 2, 3 ст. 212 ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою. Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та засобів електронної ідентифікації, що мають високий рівень довіри, відповідно до вимог законів України "Про електронні документи та електронний документообіг" та "Про електронну ідентифікацію та електронні довірчі послуги", у порядку, визначеному Положенням про Єдину судову інформаційно-комунікаційну систему та/або положеннями, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

Згідно з частиною 11 цієї ж статті, використовувані судом і учасниками судового процесу технічні засоби і технології мають забезпечувати належну якість зображення та звуку, а також інформаційну безпеку. Учасникам судового процесу має бути забезпечена можливість чути та бачити хід судового засідання, ставити запитання і отримувати відповіді, здійснювати інші процесуальні права та обов`язки.

Ураховуючи викладене, зважаючи на технічну можливість проведення судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою системи "EasyCon", суд вважає за необхідне задовольнити заяву представника відповідача

Керуючись ст.ст. 212, 258-261 ЦПК України, суд

П О С Т А Н О В И В:

Заяву керівника Приватного акціонерного товариства сільськогосподарського підприємства "Чорноморська перлина" Волкова Олександра Івановича про участь представника відповідача усудовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою системи "EasyCon" - задовольнити.

Провести підготовче судове засідання, призначене на 06 травня 2024 року о 14:00 годині, у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Приватного акціонерного товариства сільськогосподарського підприємства "Чорноморська перлина" про встановлення факту трудових відносин та зобов`язання внести у трудову книжку запис про прийняття на роботу, за участі представника відповідача ОСОБА_2 (РНОКПП НОМЕР_1 ) в режимі відеконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою системи "EasyCon".

Роз`яснити представнику відповідача, що ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Копію ухвали про участь особи в судовому засіданні в режимі відеоконференції направити негайно представнику відповідача.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя А. І. Бучацька

Дата ухвалення рішення03.05.2024
Оприлюднено06.05.2024
Номер документу118804527
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —515/1505/17

Ухвала від 06.05.2024

Цивільне

Саратський районний суд Одеської області

Бучацька А. І.

Ухвала від 03.05.2024

Цивільне

Саратський районний суд Одеської області

Бучацька А. І.

Ухвала від 02.02.2024

Цивільне

Саратський районний суд Одеської області

Бучацька А. І.

Ухвала від 22.06.2023

Цивільне

Татарбунарський районний суд Одеської області

Зубов О. С.

Ухвала від 21.10.2019

Цивільне

Татарбунарський районний суд Одеської області

Тимошенко С. В.

Ухвала від 06.05.2019

Цивільне

Татарбунарський районний суд Одеської області

Семенюк Л. А.

Ухвала від 25.01.2018

Цивільне

Татарбунарський районний суд Одеської області

Семенюк Л. А.

Ухвала від 25.10.2017

Цивільне

Татарбунарський районний суд Одеської області

Семенюк Л. А.

Ухвала від 05.10.2017

Цивільне

Татарбунарський районний суд Одеської області

Семенюк Л. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні