Ухвала
від 02.05.2024 по справі 156/411/24
ІВАНИЧІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 156/411/24

Провадження № 2/156/181/24

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

02 травня 2024 року сел.Іваничі

Іваничівський районний суд Волинської області

в складі: головуючого - судді Бєлоусова А. Є

за участю: секретаря судового засідання Степанець Т.В.,

розглянувши в підготовчому судовому засіданні в цивільній справі № 156/411/24 за позовом ОСОБА_1 до Литовезької сільської ради Володимирського району Волинської області про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини, -

учасники справи:

позивачка - не прибула;

представник відповідача - не прибув;

в с т а н о в и в :

На розгляді в Іваничівському районному суді Волинської області перебуває цивільна справа № 156/411/24 за позовом ОСОБА_1 до Литовезької сільської ради Володимирського району Волинської області про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини.

Позивачкою у справі були подані необхідні докази, якими сторона обґрунтовує свої доводи чи заперечення щодо предмету і підстав позову.

На стадії підготовчого провадження позивачка заявила клопотання про призначення справи до судового розгляду та витребування спадкової справи.

Від представника відповідача-сільського головиЛитовезької сільськоїради Володимирськогорайону 02.05.2024 надійшла заява про здійснення розгляду справи без участі представника.

Відповідно дост. 133 ЦПК України особи, які беруть участь у справі і вважають, що подання потрібних доказів є неможливим або у них є складнощі в поданні цих доказів, мають право заявити клопотання про забезпечення цих доказів. Способами забезпечення судом доказів є, зокрема, їх витребування.

Згідно зіст. 137 ЦПК Україниу випадках, коли щодо отримання доказів у сторін та інших осіб, які беруть участь у справі, є складнощі, суд за їх клопотанням зобов`язаний витребувати такі докази. Докази, які вимагає суд, направляються до суду безпосередньо.

Згідно зі ст. 13 ЦПК України суд розглядає справи не інакше як за зверненням особи, поданим відповідно до цього Кодексу, в межах заявлених нею вимог і на підставі доказів, поданих учасниками справи або витребуваних судом у передбачених цим Кодексом випадках. За загальним правилом, Кожна сторона повинна довести обставини, які мають значення для справи і на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень (ст. 12, 81 ЦПК України).

Відповідно до ч.7 ст. 81 ЦПК України суд не може збирати докази, що стосуються предмета спору, з власної ініціативи, крім витребування доказів судом у випадку, коли він має сумніви у добросовісному здійсненні учасниками справи їхніх процесуальних прав або виконанні обов`язків щодо доказів, а також інших випадків, передбачених цим Кодексом.

Отже, суд вважає за необхідне з метою недопущення порушення прав третіх осіб на об`єкти нерухомого майна витребувати у Іваничівській державній нотаріальній конторі Волинської області (адреса робочого місця: вул. Банківська, 6, сел. Іваничі, Володимирський район, Волинська область) інформаційні довідки зі Спадкового реєстру, за наявності спадкових справ - їхні копії, заведені після смерті ОСОБА_2 (яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 ) та ОСОБА_3 (який помер ІНФОРМАЦІЯ_2 ).

Визнавши підготовку справи до судового розгляду завершеною, керуючись ст. ст. 130, 133, 137, 156 ЦПК України, суд -

У Х В А Л И В :

Підготовче провадження в справі закрити та призначити справу №156/411/24 до судового розгляду в приміщенні Іваничівського районного суду Волинської області на 13:00 год. 31.05.2024.

Для участі в судовому засіданні викликати осіб, які беруть участь у справі.

Витребувати у Іваничівській державній нотаріальній конторі Волинської області (адреса робочого місця: вул. Банківська, 6, сел. Іваничі, Володимирський район, Волинська область) інформаційні довідки зі Спадкового реєстру, за наявності спадкових справ - їхні копії, заведеніпісля смерті ОСОБА_2 (яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 ) та ОСОБА_3 (який помер ІНФОРМАЦІЯ_2 ).

Копію цієї ухвали суду направити учасникам справи, Іваничівській державній нотаріальній конторі Волинської області (для відома та для виконання).

Ухвала оскарженюю не підлягає.

Суддя А.Є. Бєлоусов

Дата ухвалення рішення02.05.2024
Оприлюднено06.05.2024
Номер документу118809153
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за законом.

Судовий реєстр по справі —156/411/24

Ухвала від 02.05.2024

Цивільне

Іваничівський районний суд Волинської області

Бєлоусов А. Є.

Ухвала від 03.04.2024

Цивільне

Іваничівський районний суд Волинської області

Бєлоусов А. Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні