Ухвала
від 03.05.2024 по справі 644/9565/23
ОРДЖОНІКІДЗЕВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

03.05.2024 Суддя Бугера О. В..

Справа № 644/9565/23

Провадження № 2-о/644/13/24

УХВАЛА

Іменем України

03 травня 2024 року Орджонікідзевський районний суд м. Харкова в складі:

головуючогосудді Бугери О.В.,

за участю секретаря судового засідання Радченко І.Ю.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні цивільну справу за заявою Комунальної установи Безмятеженський психоневрологічний інтернат про визнання фізичної особи недієздатною, заінтересована особа: Орган опіки та піклування Шевченківської селищної ради Куп`янського району Харківської області, ОСОБА_1 , -

у с т а н о в и в:

В провадженні суду перебуває дана цивільна справа. За клопотанням заявника у справі призначено судово-психіатричну експертизу, у зв`язку з чим провадження у справі було зупинено.

02.05.2024 року на адресу суду надійшло висновок судово-психіатричного експерта №267.

Відповідно до вимог ч.1, 3 ст.254 ЦПК України провадження у справі поновлюється за клопотанням учасників справи або за ініціативою суду не пізніше десяти днів з дня отримання судом повідомлення про усунення обставин, що викликали його зупинення. Провадження у справі продовжується зі стадії, на якій його було зупинено.

Враховуючи, що підстава зупинення провадження у справі відпала та проведено експертизу, суд вважає за необхідне провадження у справі відновити та призначити справу до розгляду відкритому судовому засіданні.

Також, одночасно із відновленням провадження, суд вважає за необхідне відповідно до вимог ч.ч.4, 5 ст. 293 ЦПК України, оскільки розгляд справ проводиться судом у складі одного судді і двох присяжних, за обов`язковою участю адвоката особи, стосовно якої розглядається справа та у разі якщо особа не залучила адвоката, суд залучає його через орган (установу), уповноважений законом на надання безоплатної правничої допомоги, суд вважає за необхідне залучити адвоката та надіслати відповідному органу (установі), уповноваженому законом на надання безоплатної правничої допомоги копію даної, для виконання.

Керуючись ст.ст.254, 293 ЦПК України, суд,

ПОСТАНОВИВ:

Відновити провадження у справі за заявою Комунальної установи Безмятеженський психоневрологічний інтернат про визнання фізичної особи недієздатною, заінтересована особа: Орган опіки та піклування Шевченківської селищної ради Куп`янського району Харківської області, ОСОБА_1 .

Призначити справу до розгляду у відкритому судовому засіданні в приміщенні Орджонікідзевського районного суду м.Харкова, що розташовано за адресою місто Харків, проспект Архітектора Альошина, 7, на 10.00 годину 30 травня 2024 року, з викликом заявника, заінтересованих осіб та представника заінтересованої особи.

Доручити Харківськомумісцевому центруз наданнябезоплатної вторинноїправової допомоги, призначитиадвоката ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , є зареєстрований за адресою АДРЕСА_1 , КУ Безмятеженський психоневрологічний інтернат, перебуває в інтернаті з 12.10.2017 року по теперішній час, відповідно до п. 24 ч.1 ст. 14 Закону України «Про безоплатну правничу допомогу», як особі, стосовно якої суд розглядає справу про визнання фізичної особи недієздатною, на час розгляду справи в суді.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий: суддя О.В.Бугера

СудОрджонікідзевський районний суд м.Харкова
Дата ухвалення рішення03.05.2024
Оприлюднено06.05.2024
Номер документу118810814
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, з них: про визнання фізичної особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —644/9565/23

Ухвала від 30.05.2024

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м.Харкова

Бугера О. В.

Ухвала від 03.05.2024

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м.Харкова

Бугера О. В.

Ухвала від 26.12.2023

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м.Харкова

Бугера О. В.

Ухвала від 11.12.2023

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м.Харкова

Бугера О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні