Ухвала
від 03.05.2024 по справі 635/157/24
ХАРКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 635/157/24

Провадження № 2-о/635/58/2024

У Х В А Л А

03 травня 2024 року смт. Покотилівка

Харківський районний суд Харківської області у складі:

головуючого судді Савченка Д.М.,

присяжні Бондаренко Г.В.,

Кукленко О.М.,

секретар судового засідання Клімова Л.П.,

розглянувши в судовому засіданні матеріали заяви ОСОБА_1 , Заінтересована особа: Виконавчий комітет Роганської селищної ради Харківського району Харківської області, про визнання особи обмежено дієздатною та призначення опікуна,-

ВСТАНОВИВ:

Представник ОСОБА_1 -адвокат Аніщенко К.М. звернулась до суду з заявою, Заінтересована особа: Виконавчий комітет Роганської селищної ради Харківського району Харківської області, в якій просить визнати ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 обмеженим у цивільній дієздатності; призначити ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 піклувальником над ОСОБА_2 .

Представник заявника звернулась до суду з клопотанням, в якому просила призначити судову психіатричну експертизу щодо стану здоров`я ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 . На вирішення експерта поставити питання:

-Чи страждає ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , якимись психічними захворюванням, чи має якісь психічні розлади?

-Чи дозволяє психічне захворювання, чи психічний розлад ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , усвідомлювати значення своїх дій, надавати їм належну оцінку та керувати ними?

-Чи може ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , за своїм станом здоров`я особисто брати участь в судових засіданнях?

- доручити проведення судово-психіатричної експертизи експертам КНП ХОР « Харківська обласна клінічна лікарня №3», яка знаходиться за адресою: м.Харків, вул.Академіка Павлова, 46;

- витребувати з Харківського міського психо-неврологічного диспансеру №3, за адресою: 61002, м.Харків, вул.Алчевських, 32, для надання експертам КНП ХОР «Харківська обласна клінічна психіатрична лікарня №3», медичну документацію ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Заявник у судове засідання не з`явився, повідомлявся своєчасно і належним чином, причини неявки суду повідомив.

Адвокат особи, стосовно якої розглядається справа, в судове засідання не з`явився, повідомлявся своєчасно та належним чином, надав суду заяву в якій не заперечував проти призначення психіатричної експертизи ОСОБА_2 .

Представник заінтересованої особи у судове засідання не з`явився, причини неявки суду не повідомив, повідомлявся своєчасно і належним чином.

Враховуючи, що в судове засідання не з`явились всі учасники справи, відповідно до ч. 2 ст. 247 ЦПК України, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалось.

Суд, дослідивши матеріали справи, приходить до наступного.

Відповідно до ч. 1 ст.298ЦПК України суд за наявності достатніх даних про психічний розлад здоров`я фізичної особи призначає для встановлення її психічного стану судово-психіатричну експертизу.

Заявником надані суду достатні дані про психічний розлад здоров`я ОСОБА_2 тому клопотання заявника про призначення судової психіатричної експертизи є таким, що підлягає задоволенню.

Разом із тим адвокат Аніщенко К.М. заявила клопотання про витребування медичної документації, в якості доказів, що підтверджують психічну хворобу ОСОБА_2 .

Згідно з ч. 1 ст.84ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Заявник не має можливості надати вказані в клопотанні докази, а саме медичну документацію, яка має значення для розгляду справи та проведення судової психіатричної експертизи, оскільки отримання зазначених документів є для заявника неможливим, тому клопотання заявника про витребування доказів з підлягає задоволенню.

Суд вважає необхідним зупинити провадження у справі на час проведення експертизи, відповідно до п. 5 ч. 1 ст. 252 ЦПК України.

Керуючись ст. ст. 84, 252, 298 ЦПК України, суд, -

п о с т а н о в и в :

Клопотання представника ОСОБА_1 адвоката Аніщенко Катерини Михайлівни про витребування доказів задовольнити.

Витребувати з Харківського міського психо-неврологічного диспансеру №3, за адресою: 61002, м.Харків, вул.Алчевських, 32, відомості (медичну картку) щодо перебування на обліку ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який зареєстрований та проживає за адресою: АДРЕСА_1 , та терміново надати вказані відомості (медичну картку) до Харківської філії судово-психіатричних експертиз Державної установи «Інститут психіатрії, судово психіатричної експертизи та моніторингу наркотиків Міністерства охорони здоров`я України» за адресою: м.Харків, вул.Академіка Павлова, 46.

Призначити у справі за заявою ОСОБА_1 , Заінтересована особа: Виконавчий комітет Роганської селищної ради Харківського району Харківської області, про визнання особи обмежено дієздатною та призначення опікуна, судову психіатричну експертизу, на вирішення якої поставити питання:

-Чи страждає ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , якимись психічними захворюванням, чи має якісь психічні розлади?

-Чи дозволяє психічне захворювання, чи психічний розлад ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , усвідомлювати значення своїх дій, надавати їм належну оцінку та керувати ними?

-Чи може ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , за своїм станом здоров`я особисто брати участь в судових засіданнях?

Проведення експертизи доручити експертам Харківської філії судово-психіатричних експертиз Державної установи «Інститут психіатрії, судово психіатричної експертизи та моніторингу наркотиків Міністерства охорони здоров`я України», що знаходиться за адресою: м.Харків, вул.Академіка Павлова, 46.

Попередити експертів про кримінальну відповідальність за ст. ст. 384, 385 КК України.

Провадження по справі зупинити до проведення експертизи.

Ухвала набирає законної сили після її проголошення.

Ухвала може бути оскаржена протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення до Харківського апеляційного суду шляхом подачі через Харківський районний суд Харківської області апеляційної скарги.

Суддя Д.М. Савченко

Присяжні: Г.В. Бондаренко

О.М. Кукленко

Дата ухвалення рішення03.05.2024
Оприлюднено06.05.2024
Номер документу118810874
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, з них: про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи

Судовий реєстр по справі —635/157/24

Ухвала від 03.05.2024

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Савченко Д. М.

Ухвала від 10.04.2024

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Савченко Д. М.

Ухвала від 01.02.2024

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Савченко Д. М.

Ухвала від 12.01.2024

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Савченко Д. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні