Ухвала
від 02.05.2024 по справі 725/3578/24
ПЕРШОТРАВНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРНІВЦІВ

Єдиний унікальний номер 725/3578/24

Номер провадження 1-кс/725/881/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

02.05.2024

Першотравневий районний суд м. Чернівці у складі:

Головуючого-слідчого судді ОСОБА_1

при секретарі судового засідання ОСОБА_2 ,

розглянув усудовому засіданніклопотання,подане старшим слідчим СВ Чернівецького РУПГУНП вЧернівецькій області ОСОБА_3 пронадання дозволуна тимчасовийдоступ додокументів по кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42024266010000002 від 03.01.2024 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 361 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

До Першотравневого районного суду м. Чернівці надійшло зазначене клопотання, обґрунтовуючи яке, слідчий зазначив, що у провадженні слідчого відділу Чернівецького районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Чернівецькій області перебуває вищевказане кримінальне провадження.

Процесуальне керівництво даного досудового розслідування забезпечується прокурорами Чернівецької окружної прокуратури

Органом досудового розслідування встановлено , що 03.01.2024 прокурором Чернівецької окружної прокуратури ОСОБА_4 до ЄРДР внесено відомості на підставі рапорту старшого оперуповноваженого Чернівецького РВ Управління СБ України в Чернівецькій області ОСОБА_5 від 01.01.2024 про виявлення кримінального правопорушення. Відповідно до рапорту, ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , за попередньою змовою з невстановленою особою здійснює несанкціоноване втручання в роботу електронних систем щодо відеоспостереження в м. Чернівці.

На початку літа 2022 року на території готельного комплексу « ІНФОРМАЦІЯ_2 », яке знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , виникали проблеми з роботою мережі WiFiта роботою системи відеонагляду.

В подальшому було встановлено, що до даних проблем можуть бути причетні ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , які, маючи достатні знання у сфері роботи та налаштування обладнання для маршрутизації інтернет трафіку, здійснювали несанкціоноване втручання в роботу інформаційно-комунікаційних систем, що призводило до блокування інформації, спотворення процесу обробки інформації та до порушення встановленого порядку її маршрутизації. Таким чином, останні створювали штучні проблеми з роботою мережевого обладнання та доступу до мережі «інтернет», після чого вирішували їх за винагороду.

Відповідно до показань потерпілого ОСОБА_8 , на початку 2024 року у роботі мережі знову виникли проблеми, в ході їх усунення встановлено, що 18.02.2024 о 14:49:07 невідома особа намагалася увійти до внутрішньої основної мережі через основну точку доступу (обладнання) маршрутизатор MikroTik RB5009 з MACадресою2C:C8:1B:DB:56:9F. Спроба входу здійснювалась через ір-адресу НОМЕР_1 під логіном «san_ko» за допомогою програмного забезпечення «winbox».

В ході документування вказаного кримінального провадження встановлено, що ІР-адреса НОМЕР_1 належить провайдеруТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_4 »КодЄДРПОУ ( НОМЕР_2 ), юридична адреса АДРЕСА_2 .

Таким чином, в ході проведення досудового розслідування виникла необхідність у ознайомленні з інформацією, яка перебуває в електронних документах провайдераТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_4 »Код ЄДРПОУ ( НОМЕР_2 ), розташованого за адресою АДРЕСА_2 , які у встановленому законом порядку вправі надавати інформацію стосовно клієнтів, яким надавались послуги доступу до всесвітньої мережі Інтернет по статичним чи динамічним ІР-адресам.

Враховуючи вищевикладене, слідчий просить надати дозвіл на тимчасовий доступ до документів, які перебувають у володінні ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_4 »код ЄДРПОУ ( НОМЕР_2 ),що розташований за адресою: АДРЕСА_2 ,а сааме:

- до документів, у якихміститьсяінформаціястосовноклієнтів, яким надавались послуги доступу до всесвітньої мережі Інтернет ізнаступною ІР-адресою НОМЕР_1 , в період часу з 01.01.2022 по 02.05.2024 , із зазначенням наступних даних:прізвище, ім?я та по-батькові клієнта, мобільний номер телефону, адреса надання послуг, кінцеве обладнання (МАС-адреса).

Відповідно до вимог ст. 163 КПК України- після отримання клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд здійснює судовий виклик особи, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, за винятком випадку, встановленогочастиною другоюцієї статті.

Представник ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » у судове засідання не з`явився , хоча факсимільним зв`язком повідомлявся про час та місце проведення судового засідання. З довідки про доставку електронного листа вбачається, що повістка про виклик доставлена на електронну пошту ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » .

В судове засідання слідчий не з`явився. Від нього до суду надійшла заява про розгляд клопотання без його участі.

Згідно зі ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку). Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Дослідивши матеріали клопотання, суд вважає його обґрунтованим і таким, що підлягає задоволенню.

Слідчим обґрунтовано підстави звернення до слідчого судді з даним клопотанням та надано докази , щодо неможливості отримання необхідної інформації іншим шляхом, ніж за ухвалою слідчого судді

На підставі вищенаведеного, керуючись ст. 163, 164 КПК України,

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати старшому слідчому СВ ЧернівецькогоРУП ГУНП в Чернівецькійобластікапітану поліції ОСОБА_3 тимчасовий доступ до документів, які перебувають у володінні ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_4 »код ЄДРПОУ ( НОМЕР_2 ), який розташований за адресою: АДРЕСА_2 ,а саме:

- до документів, у якихміститьсяінформаціястосовноклієнтів, яким надавались послуги доступу до всесвітньої мережі Інтернет ізнаступною ІР-адресою НОМЕР_1 , в період часу з 01.01.2022 по 02.05.2024 , із зазначенням наступних даних:прізвище, ім?я та по-батькові клієнта, мобільний номер телефону, адреса надання послуг, кінцеве обладнання (МАС-адреса).

Відмова виконати ухвалу суду тягне негативні наслідки у вигляді проведення за судовим рішенням обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених вище документів.

Ухвала оскарженню не підлягає і діє протягом місяця з дня її постановлення.

Слідчий суддя Першотравневого

районного суду м.Чернівці ОСОБА_1

СудПершотравневий районний суд м.Чернівців
Дата ухвалення рішення02.05.2024
Оприлюднено06.05.2024
Номер документу118811455
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —725/3578/24

Ухвала від 02.05.2024

Кримінальне

Першотравневий районний суд м.Чернівців

Галичанський О. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні