Ухвала
від 03.05.2024 по справі 591/4492/24
ЗАРІЧНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.СУМ

Справа № 591/4492/24

Провадження № 2-о/591/97/24

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

03 травня 2024 року м. Суми

Суддя Зарічного районного суду м. Суми Клименко А.Я., розглянувши матеріали заяви Комунального некомерційного підприємства Сумської обласної ради «Обласна клінічна спеціалізована лікарня», заінтересована особа: Орган опіки та піклування виконавчого комітету Сумської міської ради про визнання особи недієздатною та встановлення опіки,-

ВСТАНОВИВ :

Заявник Комунальне некомерційне підприємство Сумської обласної ради «Обласна клінічна спеціалізована лікарня» (місцезнаходження: Сумська область, м. Ромни, б. Європейський, 29) звернулися до Зарічного районного суду м. Суми з заявою про визнання ОСОБА_1 недієздатною та встановлення над нею опіки та призначення опікуна, яка на даний час є пацієнтом Комунального некомерційного підприємства Сумської обласної ради «Обласна клінічна спеціалізована лікарня».

Відповідно до ч. 1 ст. 295 ЦПК України заява про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, у тому числі неповнолітньої особи, чи визнання фізичної особи недієздатною подається до суду за місцем проживання цієї особи, а якщо вона перебуває на лікуванні у закладі з надання психіатричної допомоги - за місцезнаходженням цього закладу.

Як вбачається з матеріалів заяви та доданих до неї документів, ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 тривалий час є пацієнтом Комунального некомерційного підприємства Сумської обласної ради «Обласна клінічна спеціалізована лікарня», який знаходиться за адресою: Сумська область, м. Ромни, б. Європейський, 29.

Відповідно до ч. 9 ст. 187 ЦПК України, якщо за результатами отриманої судом інформації буде встановлено, що справа не підсудна цьому суду, суд надсилає справу за підсудністю в порядку, встановленому статтею 31 цього Кодексу.

Пунктом 1 ч.1 ст. 31 ЦПК Українипередбачено, що суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Відповідно до ст. 32 ЦПК України спори між судами про підсудність не допускаються. Справа, передана з одного суду до іншого в порядку, встановленомустаттею 31 цього Кодексу, повинна бути прийнята до провадження судом, якому вона надіслана.

З огляду на викладене, суд приходить до висновку про необхідність направлення справи за підсудністю до Роменського міськрайонного суду Сумської області, оскільки КНП Сумської обласної ради «Обласна клінічна спеціалізована лікарня», знаходиться за адресою: Сумська область, м. Ромни, б. Європейський, 29.

Керуючись ст. ст. 31, 32, 187, 258-261, 295 ЦПК України, суддя

УХВАЛИВ :

Передати матеріали цивільної справи №591/4492/24 за заявою Комунального некомерційного підприємства Сумської обласної ради «Обласна клінічна спеціалізована лікарня», заінтересована особа: Орган опіки та піклування виконавчого комітету Сумської міської ради про визнання особи недієздатною та встановлення опіки до Роменського міськрайонного суду Сумської області для розгляду за підсудністю.

Після спливу строку на апеляційне оскарження копію ухвали разом з матеріалами справи направити до Роменського міськрайонного суду Сумської області.

Ухвалу суду може бути оскаржено до Сумського апеляційного суду, шляхом подачі апеляційної скарги протягом 15 днів з дня проголошення через Зарічний районний суд м. Суми.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

Суддя А.Я. Клименко

СудЗарічний районний суд м.Сум
Дата ухвалення рішення03.05.2024
Оприлюднено06.05.2024
Номер документу118816301
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи

Судовий реєстр по справі —591/4492/24

Ухвала від 24.05.2024

Цивільне

Роменський міськрайонний суд Сумської області

Євлах О. О.

Ухвала від 03.05.2024

Цивільне

Зарічний районний суд м.Сум

Клименко А. Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні