Ухвала
від 03.05.2024 по справі 585/1414/24
РОМЕНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 585/1414/24

Номер провадження 2/585/518/24

У Х В А Л А

I М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

03 травня 2024 року м.Ромни

Суддя Роменського міськрайонного суду Сумської області Євлах О.О. розглянувши заяву ОСОБА_1 до Роменської міської ради про визнання права власності,-

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Роменського міськрайонного суду Сумської області перебуває цивільна справа за позовною ОСОБА_1 до Роменської міської ради про визнання права власності.

Ухвалою Роменського міськрайонногосуду Сумськоїобласті від 26.03.2024 року відкрито провадження у справі в порядку спрощеного позовного провадження з повідомлення сторін.

Ухвалою суду від 03 травня 2024 року задоволено клопотання представника позивача справ ухвалено розгляд справи проводити в загальному позовному провадженні.

03.05.2024 року представник позивача подав суду заяву про зміну предмета позову та про залучення до участі у справі співвідповідачів. Розгляд справи в судовому засіданні 03.05.2024 року просив проводити у його відсутності.

Згідно ч.3 ст.49 ЦПК України до закінчення підготовчого засідання позивач має право змінити предмет або підстави позову шляхом подання письмової заяви.

Згідно ч.1 ст.51 ЦПК України, суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження у справі, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження- до початку першого судового засідання залучити до участі у ній співвідповідача.

Відповідно до положень статті 2 ЦПК України завданнями цивільного судочинства є справедливий, неупереджений та своєчасний розгляд і вирішення цивільних справ з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб, інтересів держави.

Підстава позову - обставини (фактична підстава) і норми права (юридична підстава), які у своїй сукупності дають право особі звернутися до суду з позовними вимогами до відповідача.

Предмет позову - матеріально-правові вимоги позивача до відповідача.

Виходячи з вищевикладеного та враховуючи, що підготовче судове засідання в справі ще не проведено, приходжу до висновку, що заява про зміну предмета позову та залучення співвідповідачів у справі підлягає до задоволення.

Керуючись ст.1, ч.2,3ст.49, 51 ЦПК України, -

У Х В А Л И В :

Прийняти до розгляду заяву представника позивача адвоката Сенчі О.О. про зміну предмета позову та залучення співвідповідачів.

Залучити до участі у справі в якості співвідповідачів Публічне акціонерне товариство «Всеукраїнський акціонерний банк», Фонд гарантування вкладів фізичних осіб, ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , Роменську міську раду Сумської області.

Підготовче судове засідання у справі призначено на 14 годину 00 хвилин 20 травня 2024 року.

Встановити строк відповідачам для надіслання (надання) до суду відзиву на позовну заяву і всіх доказів, які можливо доставити до суду, що підтверджують заперечення проти позову, -протягом п`ятнадцяти днів з дня одержання копії цієї ухвали.

У відповідності до ч. 4 ст. 178 ЦПК України, роз"яснити відповідачам, що одночасно із надісланням (наданням) відзиву до суду надіслати (надати) копії такого відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи.

Роз`яснити відповідачам, що у разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи (ч. 8ст. 178 ЦПК України).

У відповідності до ч. 1ст. 193 ЦПК України, відповідач має право пред`явити зустрічний позов в строк для подання відзиву, а саме -протягом п`ятнадцяти днів з дня одержання копії цієї ухвали.

Позивач не пізніше п`яти днів з дня отримання відзиву, до початку розгляду справи по суті, має право підготувати відповідь на відзив, виклавши письмово свої міркування, аргументи, надати відповідні докази, та направити відповідачу та суду з підтвердженням такого направлення учаснику справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та окремому оскарженню не підлягає.

СУДДЯ РОМЕНСЬКОГО

МІСЬКРАЙОННОГО СУДУ Оксана ЄВЛАХ

Дата ухвалення рішення03.05.2024
Оприлюднено06.05.2024
Номер документу118816442
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах щодо права власності чи іншого речового права на нерухоме майно (крім землі), з них: про приватну власність

Судовий реєстр по справі —585/1414/24

Ухвала від 20.05.2024

Цивільне

Роменський міськрайонний суд Сумської області

Євлах О. О.

Ухвала від 03.05.2024

Цивільне

Роменський міськрайонний суд Сумської області

Євлах О. О.

Ухвала від 03.05.2024

Цивільне

Роменський міськрайонний суд Сумської області

Євлах О. О.

Ухвала від 26.03.2024

Цивільне

Роменський міськрайонний суд Сумської області

Євлах О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні