Ухвала
від 02.05.2024 по справі 541/1044/24
МИРГОРОДСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 541/1044/24

Провадження № 2/541/552/2024

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

02 травня 2024 року м.Миргород

Миргородський міськрайонний суд Полтавської області в складі:

головуючого судді- Городівського О.А.,

за участю секретаря судового засідання- Ніколаєнко М.В.,

представника позивача, адвоката Жага Е.Г.,

розглянувши в підготовчому судовому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Великосорочинської сільської ради Миргородського району Полтавської області про визнання права на земельні частки (пай) в порядку спадкування за законом,

ВСТАНОВИВ:

26 березня 2024 року до суду надійшли матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Великосорочинської сільської ради Миргородського району Полтавської області про визнання права на земельні частки (пай) в порядку спадкування за законом.

Ухвалою судді від 29 березня 2024 року позовну заяву прийнято до розгляду та відкрито провадження та призначено підготовче засідання.

Позивач в підготовче засідання не з`явилася. Представник, адвокат Жага Е.Г. в підготовчому засіданні просив викликати свідків та витребувати з Полтавського обласного державного нотаріального архіву інформацію чи заводилась спадкова справа після смерті ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_2 , у Решетилівській державній нотаріальній конторі інформацію про коло спадкоємців, які прийняли спадщину після смерті ІНФОРМАЦІЯ_2 ОСОБА_3 та не заперечував проти призначення справи до судового розгляду.

Представник відповідача в підготовче засіданні не з`явився, про дату, час та місце розгляду справи повідомлений належним чином (а.с. 53).

Згідно ч.1, 3 ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї. У разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази.

На підставі п. 7 ч.2 ст. 197 ЦПК України у підготовчому засіданні суд з`ясовує, чи надали сторони докази, на які вони посилаються у позові і відзиві, а також докази, витребувані судом чи причини їх неподання; вирішує питання про проведення огляду письмових, речових і електронних доказів у місці їх знаходження; вирішує питання про витребування додаткових доказів та визначає строки їх подання, вирішує питання про забезпечення доказів, якщо ці питання не були вирішені раніше.

Відповідно до частини 1 статті 200 ЦПК України, у підготовчому засіданні суд постановляє ухвалу (ухвали) про процесуальні дії, що необхідно вчинити до закінчення підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті.

Згідно із частиною 2 статті 200 ЦПК України, за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу, зокрема, про призначення справи до судового розгляду по суті.

Судом встановлено, що укласти мирову угоду, передати справу для розгляду третейського суду або звернутися до суду для проведення врегулювання спору за участю судді сторони не бажають Докази на які посилається в позові суду надані, всі відомі по справі обставини повідомлені. Підстав для вступу у справу інших осіб не вбачається.

Підстава позову та предмет позовних вимог стосуються визнання права власності на земельну частку (пай) в порядку спадкування за законом після смерті ІНФОРМАЦІЯ_2 ОСОБА_3 та після смерті ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_2 , тому клопотання представника позивача про витребування з Полтавського обласного державного нотаріального архіву інформацію чи заводилась спадкова справа після смерті ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_2 та у Решетилівській державній нотаріальній конторі інформацію про коло спадкоємців, які прийняли спадщину після смерті ІНФОРМАЦІЯ_2 ОСОБА_3 необхідно задовольнити.

Таким чином суд вважає, що всі питання які підлягають вирішенню в підготовчому засіданні з`ясовані, тому необхідно закрити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду по суті.

Керуючись ст.ст.187, 200, 274, 354 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання представника позивача, адвоката Жага Е.Г., про витребування доказів та виклик свідків задовольнити.

Полтавському обласному державному нотаріальному архіву надати на адресу суду в термін до 20 травня 2024 року інформацію чи заводилася спадкова справа після смерті ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , який проживав в с. Великі Сорочинці Миргородського району Полтавської області та інформацію про коло спадкоємців, які прийняли спадщину.

Решетилівській державній нотаріальній конторі надати на адресу суду в термін до 20 травня 2024 року інформацію про коло спадкоємців, які прийняли спадщину після смерті ІНФОРМАЦІЯ_2 ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_4 .

Підготовче провадження по справі за позовом ОСОБА_1 доВеликосорочинської сільськоїради Миргородськогорайону Полтавськоїобласті провизнання правана земельнічастки (пай)в порядкуспадкування зазаконом закрити та призначити справу до судового розгляду по суті.

Призначити судове засідання для розгляду справи по суті на 14 червня 2024 року об 11 годині 00 хвилин.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя: О. А. Городівський

СудМиргородський міськрайонний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення02.05.2024
Оприлюднено06.05.2024
Номер документу118819308
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за законом.

Судовий реєстр по справі —541/1044/24

Рішення від 14.06.2024

Цивільне

Миргородський міськрайонний суд Полтавської області

Городівський О. А.

Рішення від 14.06.2024

Цивільне

Миргородський міськрайонний суд Полтавської області

Городівський О. А.

Ухвала від 02.05.2024

Цивільне

Миргородський міськрайонний суд Полтавської області

Городівський О. А.

Ухвала від 29.03.2024

Цивільне

Миргородський міськрайонний суд Полтавської області

Городівський О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні