Ухвала
від 06.05.2024 по справі 531/852/24
КАРЛІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

єдиний унікальний номер справи 531/852/24

номер провадження 2/531/394/24

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

06 травня 2024 року м. Карлівка

Карлівський районний суд Полтавської області в складі:

головуючого судді Попова М.С.,

за участю секретаря Клименко Т.М.,

позивача ОСОБА_1 ,

представника відповідача адвоката Готвяниці М.В.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 в інтересах малолітнього сина ОСОБА_2 до Сільськогосподарського товариства з обмеженої відповідальністю «СВІТОЧ», за участі третіх осіб: Органу опіки та піклування Виконавчого комітету Карлівської міської ради, Державного реєстратора Чутівської селищної ради Полтавського району Полтавської області Гаєвської Ілони Владиславівни про усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою, -

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 в інтересах свого малолітнього сина ОСОБА_2 звернувся до суду з позовом до СТОВ «Світоч», у якому просить: скасувати у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно державну реєстрацію права оренди СТОВ «СВІТОЧ» на земельну ділянку площею 4,76 га кадастровий номер 5321683400:00:013:0322, власником якої є ОСОБА_2 ; усунути перешкоди у користуванні ОСОБА_2 належною йому земельною ділянкою; стягнути судові витрати.

Від представника відповідача адвоката Готвяниці М.В. на електронну пошту суду надійшов відзив на позовну заяву з підтвердженням його направлення стороні позивача, а також зустрічний позов, з підтвердженням його направлення стороні позивача, у якому просить: визнати за СТОВ «Світоч» право власності на посіви соняшнику на земельній ділянці з кадастровим номером 5321683400:00:013:0322, площею 4,76, яка належить на праві приватної власності ОСОБА_2 ; стягнути з ОСОБА_2 та ОСОБА_1 завдані збитки у розмірі 18671,96; стягнути понесені судові витрати. Дані документи не підписані електронним цифровим підписом.

В той же час, у суді представник відповідача пояснила, що ця обставина є лише технічною помилкою, а підтвердженням того, що відзив та зустрічним позов було направлено саме нею є те, що вони направлені з її верифікованої електронної адреси.

Вирішуючи питання про прийняття зустрічного позову до спільного розгляду з первісним позовом, суд приходить до наступних висновків.

Відповідно доположень ст.193ЦПК України,відповідач маєправо пред`явитизустрічний позову строкдля поданнявідзиву. Зустрічнийпозов приймаєтьсядо спільногорозгляду зпервісним позовом,якщо обидвапозови взаємопов`язаніі спільнийїх розглядє доцільним,зокрема,коли вонивиникають зодних правовідносинабо колизадоволення зустрічногопозову можевиключити повністюабо частковозадоволення первісногопозову. Вимогиза зустрічнимпозовом ухвалоюсуду об`єднуютьсяв однепровадження зпервісним позовом. У випадку подання зустрічного позову у справі, яка розглядається за правилами спрощеного позовного провадження, суд постановляє ухвалу про перехід до розгляду справи за правилами загального позовного провадження.

Оскільки обидва позови пов`язані з використання земельною ділянкою кадастровий номер 5321683400:00:013:0322, суд вважає за доцільне прийняти зустрічний позов до спільного розгляду з первісним позовом.

В зв`язку з прийняттям зустрічного позову, суд вважає за необхідне відкласти підготовче судове засідання для надання відповідачу за зустрічним позовом строку на подання відзиву.

Керуючись ст. ст. 193, 196, 197 ЦПК України, -

У Х В А Л И В:

Прийняти до спільного розгляду зустрічний позов Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю «Світоч» до ОСОБА_1 , який діє в інтересах малолітнього сина ОСОБА_2 , про визнання права власності на посів та стягнення збитків з первісним позовом ОСОБА_1 в інтересах малолітнього сина ОСОБА_2 до Сільськогосподарського товариства з обмеженої відповідальністю «СВІТОЧ», за участі третіх осіб: Органу опіки та піклування Виконавчого комітету Карлівської міської ради, Державного реєстратора Чутівської селищної ради Полтавського району Полтавської області Гаєвської Ілони Владиславівни про усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою.

Відкласти підготовче судове засідання по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 в інтересах малолітнього сина ОСОБА_2 до Сільськогосподарського товариства з обмеженої відповідальністю «СВІТОЧ», за участі третіх осіб: Органу опіки та піклування Виконавчого комітету Карлівської міської ради, Державного реєстратора Чутівської селищної ради Полтавського району Полтавської області Гаєвської Ілони Владиславівни про усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою та за зустрічним позовом Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю «Світоч» до ОСОБА_1 , який діє в інтересах малолітнього сина ОСОБА_2 , про визнання права власності на посів та стягнення збитків.

Запропонувати відповідачу за зустрічним позовом, у разі невизнання позову, у п`ятнадцятиденний строк з дня вручення копії цієї ухвали, подати до Карлівського районного суду Полтавської області відзив на позовну заяву, який би відповідав вимогам ст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову, а також документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Роз`яснити відповідачу за зустрічним позовом, що він повинен подати суду докази разом з поданням відзиву.

Роз`яснити позивачуза зустрічнимпозовом йогоправо подативідповідь навідзив протягомп`яти днівз дняотримання відзиву.У відповідіна відзивпозивач зустрічнимпозовом викладаєсвої пояснення,міркування іаргументи щодонаведених відповідачемза зустрічнимпозовом увідзиві запереченьі мотивиїх визнанняабо відхилення.До відповіді на відзив застосовуються правила, встановлені частинами третьою - п`ятою статті 178 ЦПК України.

У разі отримання відповіді на відзив, протягом п`яти днів відповідач за зустрічним позовом має право подати суду заперечення, де він викладає свої пояснення, міркування і аргументи щодо наведених позивачем за зустрічним позовом у відповіді на відзив пояснень, міркувань і аргументів і мотиви їх визнання або відхилення.

Копію ухвали вручити учасникам справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - http://krl.pl.court.gov.ua/sud1608/.

Ухвала остаточна і оскарженню не підлягає.

Суддя

СудКарлівський районний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення06.05.2024
Оприлюднено07.05.2024
Номер документу118831187
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: щодо усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою

Судовий реєстр по справі —531/852/24

Ухвала від 06.05.2024

Цивільне

Карлівський районний суд Полтавської області

Попов М. С.

Ухвала від 01.04.2024

Цивільне

Карлівський районний суд Полтавської області

Попов М. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні