Ухвала
від 02.05.2024 по справі 570/1888/24
РІВНЕНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 570/1888/24

Номер провадження 2-з/570/6/2024

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

02 травня 2024 року

Суддя Рівненського районного суду Рівненської області Штогун О.С., розглянувши заяву представника позивача - адвоката Блащук Т.В., про забезпеченняпозову поцивільній справіза позовомОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Рівненської районної державної адміністрації, Головного управління Держгеокадастру у Рівненській області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору: Приватний нотаріус Рівненського районного нотаріального округу Деренько Роман Іванович, Дядьковицька сільська рада Рівненського району Рівненської області, Фермерське господарство "Розквіт" про визнання недійсним і скасування державного акту на право приватної власності на землю, визнання недійсним свідоцтва про право на спадщину, скасування державної реєстрації, скасування права власності на земельну ділянку,-

в с т а н о в и в :

Представник позивача - адвокат Блащук Т.В. подала досуду заявупро забезпеченняпозову поцивільній справіза позовомОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Рівненської районної державної адміністрації, Головного управління Держгеокадастру у Рівненській області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору: Приватний нотаріус Рівненського районного нотаріального округу Деренько Роман Іванович, Дядьковицька сільська рада Рівненського району Рівненської області, Фермерське господарство "Розквіт" про визнання недійсним і скасування державного акту на право приватної власності на землю, визнання недійсним свідоцтва про право на спадщину, скасування державної реєстрації, скасування права власності на земельну ділянку.

У заяві представник позивачапросить:вжити заходи забезпечення позову шляхом накладення заборони відчуження (продажу) земельної ділянки площею 2, 1255 га, кадастровий номер 5624686700:06:008:0342.

Необхідність забезпечення позову представник позивача обґрунтовує тим, що в разі невжиття заходів забезпечення позову відповідач ОСОБА_2 може відчужити земельну ділянку для третьої особи, що призведе до зміни власника та відповідно відомостей в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно, що в свою чергу не призведе до відновлення порушених прав позивача в разі задоволення поданого позивачем позову та призведе до необхідності подачі нових позовів з метою поновлення порушених прав.

Розгляд заяви здійснювався за відсутності учасників справи, без фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу, що відповідає вимогам ч.2 ст.247 ЦПК України.

Дослідивши матеріали цивільної справи, суд дійшов висновку, що заява підлягає до задоволення.

У відповідності до ч.1 ст.149 ЦПК України суд за заявою учасника справи має право вжити передбачених статтею 150 цього Кодексу заходів забезпечення позову. Згідно ч.2 ст.149 ЦПК України забезпечення позову допускається як до пред`явлення позову, так і на будь-якій стадії розгляду справи, якщо невжиття таких заходів може істотно ускладнити чи унеможливити виконання рішення суду або ефективний захист, або поновлення порушених чи оспорюваних прав або інтересів позивача, за захистом яких він звернувся або має намір звернутися до суду.

Види забезпечення позову застосовуються для того, щоб гарантувати виконання можливого рішення суду і лише у разі необхідності, та бути співмірними із заявленими вимогами.

Як вбачається із позовної заяви, предметом спору у даній справі є нерухоме майно, а саме: земельна ділянка площею площею 2, 1255 га, кадастровий номер 5624686700:06:008:0342, яка зареєстрована за ОСОБА_2 .

Враховуючи, що невжиття заходів забезпечення позову відносно вказаної земельної ділянки може істотно ускладнити чи унеможливити виконання рішення суду, або поновлення порушених чи оспорюваних прав або інтересів позивача, за захистом яких він звернувся до суду, суд вважає за необхідне вжити заходи забезпечення позову шляхом заборони відчужувати зазначену земельну ділянку.

Керуючись ст.ст.149-153 ЦПК України, суд, -

п о с т а н о в и в:

Заяву представника позивача - адвоката Блащук Т.В про забезпечення позову - задоволити.

Вжити заходизабезпечення позовушляхом: накладення заборони відчуження (продажу) земельної ділянки площею 2, 1255 га, кадастровий номер 5624686700:06:008:0342.

Ухвала про забезпечення позову підлягає негайному виконанню.

Ухвалу направитидля виконаннядо Департаменту цифрової трансформації та забезпечення надання адміністративних послуг Рівненської міської ради (33028, м. Рівне, майдан Просвіти, 2) та сторонам для відому.

Про результати виконання даної ухвали повідомити Рівненський районний суд Рівненської області.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається безпосередньо до Рівненського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Оскарження ухвали про забезпечення позову не зупиняє її виконання.

Суддя Штогун О.С.

Дата ухвалення рішення02.05.2024
Оприлюднено07.05.2024
Номер документу118831539
СудочинствоЦивільне
КатегоріяЗаява про забезпечення (скасування забезпечення) позову або доказів

Судовий реєстр по справі —570/1888/24

Ухвала від 03.06.2024

Цивільне

Рівненський районний суд Рівненської області

Гнатущенко Ю.В.

Ухвала від 14.05.2024

Цивільне

Рівненський районний суд Рівненської області

Гнатущенко Ю.В.

Ухвала від 02.05.2024

Цивільне

Рівненський районний суд Рівненської області

Штогун О.С.

Ухвала від 01.05.2024

Цивільне

Рівненський районний суд Рівненської області

Кушнір Н.В.

Ухвала від 18.04.2024

Цивільне

Рівненський районний суд Рівненської області

Кушнір Н.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні