Ухвала
від 02.05.2024 по справі 700/384/24
ЛИСЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 700/384/24

Провадження № 2-о/700/32/24

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

02 травня 2024 року селище Лисянка

Лисянський районний суд Черкаської області в складі головуючої судді Чорненької О.І., розглянувши матеріали заяви ОСОБА_1 , треті особи: ОСОБА_2 , Служба у справах дітей Звенигородська районна державна адміністрація Черкаської області, Звенигородський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Звенигородському районі Черкаської області Цетрального міжрегіонального управління юстиції (м. Київ), про усиновлення дітей, -

В С Т А Н О В И В:

Заявник звернувся до суду із заявою, в якій просить суд винести рішення про усиновлення ним неповнолітніх дітей, змінити їх прізвище та по батькові, а також записати його батьком усиновлених дітей.

Свої вимоги заявник обґрунтовує тим, що 12 червня 2021року він зареєстрував шлюб з ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , що підтверджується свідоцтвом про укладення шлюбу виданим 12.06.2021 року Лисянським відділом державної реєстрації актів цивільного стану у Звенигородському районі Черкаської області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ), серія НОМЕР_1 . Дружина ОСОБА_2 є матір`ю неповнолітніх дітей ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_3 .

Родина проживає в будинку АДРЕСА_1 , що належить заявнику на праві приватної власності.

Заявник бажає та має переважне право на усиновлення дитини, відповідно до норм ст. 213 СК України, оскільки діти виховуються в його сім`ї з моменту реєстрації шлюбу з матір`ю дитини. Він виховує дітей як рідних, а діти не заперечують проти їхнього усиновлення ОСОБА_1 . Між ними склалися теплі сімейні відносини, а тому вважає, що усиновлення ним, ОСОБА_1 , відповідатиме їхнім найкращим інтересам.

Мати дітей не заперечує щодо усиновлення, що підтверджується заявою що посвідчена приватним нотаріусом Звенигородського районного нотаріального округу Черкаської області Бедратою-Скляр Н.М. та зареєстровано в реєстрі за № 2093.

Заявник просить залучити до провадження у справі Службу у справах дітей Звенигородської Звенигородської районної державної адміністрація Черкаської області.

Відповідно до частини 4 статті 294 ЦПК України справи окремого провадження суд розглядає за участю заявника і заінтересованих осіб.

Порядок залучення заінтересованої особи у ЦПК України не врегульований, а відповідно до частини третьої статті 294 ЦПК України справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, суд при залученні заінтересованої особи керується вимогами статті 53 ЦПК України.

З приводу заявленого заявником клопотання про залучення до участі у справі Служби у справах дітей Звенигородської Звенигородської районної державної адміністрація Черкаської області , суд дійшов висновку про необхідність її залучення до участі у справі в якості заінтересованої особи, заявлене клопотання підлягає до задоволення.

Суд вважає, що під час розгляду справи необхідно врахувати думку матері неповнолітніх дітей, Служби у справах дітей Звенигородської районної державної адміністрація Черкаської області, Звенигородського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Звенигородському районі Черкаської області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ), отже за необхідне залучити їх до участі в справі в якості заінтересованих осіб.

Відповідно до статті 293 ЦПК України, справи про усиновлення розглядаються судом в порядку окремого провадження.

Згідно з частиною другою 2 статті 14 ЦПК України, подана заява була зареєстрована в Єдиній автоматизованій системі документообігу Лисянського районного суду Черкаської області, як справа в порядку окремого провадження.

Протоколом автоматизованого розподілу судової справи між суддями головуючим суддею по справі було визначено суддю Чорненьку О.І.

Відповідно до статті 4 ЦПК України, кожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи законних інтересів.

Відповідно до частини першої статті 13 ЦПК України суд розглядає справи не інакше як за зверненням особи, поданим відповідно до цього Кодексу, в межах заявлених нею вимог і на підставі доказів, поданих учасниками справи або витребуваних судом у передбачених цим Кодексом випадках.

Частиною третьою статті 294 ЦПК України передбачено, що справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду. Інші особливості розгляду цих справ встановлені цим розділом.

Частиною 1 статті 187 ЦПК України передбачено, що за відсутності підстав для залишення заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження суд відкриває провадження у справі протягом п`яти днів з дня надходження позовної заяви або заяви про усунення недоліків, поданої в порядку, передбаченому статтею 185 цього Кодексу.

У зв`язку з зазначеним, звернення заявника до суду зобов`язує суддю до вчинення необхідних процесуальних дій з метою з`ясування можливості відкриття провадження у цивільній справі. Зокрема, з`ясуванню підлягають питання чи немає підстав для залишення позовної заяви без руху, для повернення позовної заяви, для відмови у відкритті провадження у справі.

За формою та змістом заява відповідає вимогам статтей 310- 311 ЦПК України.

Справа підсудна Лисянському районному суду Черкаської області, відповідно до статті 310 ЦПК України.

Судовий збір сплачено.

Відсутні підстави для залишення заяви без руху, повернення заяви чи відмови у відкритті провадження у справі, які передбачені статтей 185, 186 ЦПК України.

Частиною 4 статті 294 ЦПК України передбачено, що справи окремого провадження суд розглядає за участю заявника і заінтересованих осіб.

Частиною третьою статті 313 ЦПК України для забезпечення таємниці усиновлення у випадках, встановлених Сімейним кодексом України, суд розглядає справи в закритому судовому засіданні.

Відповідно до частин першої та другої статті 226 Сімейного кодексу України особа має право на таємницю перебування на обліку тих, хто бажає усиновити дитину, пошуку дитини для усиновлення, подання заяви про усиновлення та її розгляду, рішення суду про усиновлення. Дитина, яка усиновлена, має право на таємницю, в тому числі і від неї самої, факту її усиновлення.

За таких обставин вважаю, що вищевказану цивільну справу про усиновлення дитини належить розглядати в закритому судовому засіданні.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 19,53, 293-294, 310, 311, 353 ЦПК України, суддя, -

У Х В А Л И В:

Відкрити провадження у цивільній справі за заявою ОСОБА_1 , заінтерисовані особи: Служба у справах дітей Звенигородської районної державної адміністрації Черкаської області, ОСОБА_2 , Звенигородський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Звенигородському району Черкаської області Цетрального міжрегіонального управління юстиції (м. Київ), про усиновлення дітей.

Залучити до участі у справі в якості заінтересованих осіб:

Службу у справах дітей Звенигородської районної державної адміністрація Черкаської області, юридична адреса: 20202, прос.Шевченка,68, м. Звенигородка Черкаської області, засіб зв`язку:(04740) 2-20-88;

ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , РНОКПП НОМЕР_2 , місце реєстрації та проживання: АДРЕСА_1 , засоби зв`язку: НОМЕР_3 ;

Звенигородський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Звенигородському районі Черкаської області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ), код ЄДРПОУ 04061062, адреса місцезнаходження: 20202, Черкаська область, м.Звенигородка, провул.Віктора Погорілого, 1.

Розгляд справи провести в порядку окремого провадження у закритому судовому засіданні.

Призначити судове засідання на 11 годину 00 хвилин 20 травня 2024 року у приміщенні Лисянського районного суду Черкаської області за адресою: вул. Незалежності, 4, селище Лисянка Звенигородського району Черкаської області,19301.

Розгляд справи проводити судом у складі судді та двох присяжних.

Про день, час і місце розгляду повідомити заявників, заінтересованих осіб та присяжних.

Направити учасникам справи копію ухвали про відкриття провадження.

Заінтересованим особам направити копію заяви з копіями доданих до неї документів та роз`яснити, що вони мають право протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання копії ухвали про відкриття провадження у справі подати письмові пояснення з викладом своїх аргументів і міркувань на підтримку або заперечення проти заяви.

Сторони можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб - адресою сторінки на офіційному веб - порталі судової влади України https://ls.ck.court.gov.ua.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Повне наіменування сторін:

заявник 1: ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , РНОКПП НОМЕР_4 , місце реєстрації та проживання: АДРЕСА_1 , засоби зв`язку: НОМЕР_5 ;

заінтересовані особи:

Служба у справах дітей Звенигородської районної державної адміністрація Черкаської області, юридична адреса: 20202, прос.Шевченка,68, м. Звенигородка Черкаської області, засіб зв`язку:(04740) 2-20-88;

ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , РНОКПП НОМЕР_2 , місце реєстрації та проживання: АДРЕСА_1 , засоби зв`язку: НОМЕР_3 ;

Звенигородський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Звенигородському районі Черкаської області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ), код ЄДРПОУ 04061062, адреса місцезнаходження: 20202, Черкаська область, м.Звенигородка, провул.Віктора Погорілого, 1.

Головуюча суддя О.І.Чорненька

СудЛисянський районний суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення02.05.2024
Оприлюднено07.05.2024
Номер документу118831611
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про усиновлення, з них: усиновлення громадянами України, що проживають на території України

Судовий реєстр по справі —700/384/24

Ухвала від 02.05.2024

Цивільне

Лисянський районний суд Черкаської області

Чорненька О. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні