Ухвала
від 06.05.2024 по справі 610/1113/24
БАЛАКЛІЙСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 610/1113/24

провадження № 2/610/711/2024

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

06.05.2024 Суддя Балаклійського районного суду Харківської області Тімонова В.М., ознайомившись з позовною заявою ОСОБА_1 (зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_1 ) до ОСОБА_2 (зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_2 ), третя особа: служба у справах дітей Балаклійської міської ради Харківської області (місце знаходження: 64207, м. Балаклія Ізюмського району Харківської області, вул. Центральна, 16), Балаклійська міська військова адміністрація Ізюмського району Харківської області (місце знаходження: 64207, м. Балаклія Ізюмського району Харківської області, вул. Жовтнева, 18) про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів,

ВСТАНОВИВ:

25.04.2024 до Балаклійського районного суду Харківської області надійшла позовна заява адвоката Антоненка Ігоря Миколайовича, який діє в інтересах ОСОБА_1 , у якій просить позбавити ОСОБА_2 батьківських прав по відношенню до малолітньої дитини ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ; стягнути з відповідача на його користь аліменти на дитину ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , у розмірі 1/4 всіх видів заробітку (доходу) щомісячно, але не менше 50% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, з дня пред`явлення позову і до досягнення дитиною повноліття.

Позовна заява відповідає вимогам ст.ст. 175-177 ЦПК України, справа підсудна Балаклійському районному суду Харківської області. Підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження немає.

Беручи доуваги,що спірвиник ізсімейних правовідносин,зазначена справавідповідно ч.4ст.274ЦПК Українирозглядатиметься заправилами загального позовного провадження.

Керуючись ст.ст. 13, 187, 274 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

Прийняти до розгляду позовну заяву та відкрити провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа: служба у справах дітей Балаклійської міської ради Харківської області, Балаклійська міська військова адміністрація Ізюмського району Харківської області про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів.

Справу розглядатиза правиламизагального позовного провадження.

Призначити підготовчезасідання уБалаклійському районномусуді Харківськоїобласті заадресою:Харківська область, Ізюмський район, м. Балаклія, вул. Соборна, 87, на 04 червня 2024 року на 13.30 годину.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі направити учасникам справи.

Направити відповідачу і третім особам копії позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Запропонувати відповідачеві протягом 15-ти днів із дня вручення копії ухвали про відкриття провадження у справі подати до суду відзив, копію якого разом з доданими до нього документами надіслати (надати) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, в якому викласти заперечення проти позову з посиланням на докази та норми права, якими вони обґрунтовуються. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Запропонувати третім особам протягом 5-ти днів із дня вручення копії ухвали про відкриття провадження у справі подати до суду письмові пояснення щодо позову, копії яких разом з доданими до них документами надіслати (надати) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) їх до суду, в яких викласти свої аргументи, міркування та відповідні докази на підтримку або заперечення проти позову.

Встановити позивачу строк для подання відповіді на відзив відповідача протягом 5-ти днів з дня отримання копії відзиву, копію якої разом з доданими до неї документами надіслати (надати) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відповіді на відзив до суду, в якій викласти свої пояснення, міркування і аргументи щодо наведених відповідачем у відзиві заперечень і мотиви їх визнання або відхилення.

Встановити відповідачу строк на подання заперечення протягом 5-ти днів з дня отримання відповіді на відзив, копію якого разом з доданими до нього документами надіслати (надати) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) заперечення до суду, в якому викласти свої пояснення, міркування і аргументи щодо наведених позивачем у відповіді на відзив пояснень, міркувань і аргументів і мотиви їх визнання або відхилення.

Роз`яснити третім особам, що у разі надходження відзиву, відповіді на відзив, заперечення вони протягом 5-ти днів з дня їх отримання може подати до суду письмові пояснення щодо відзиву, відповіді на відзив, заперечення, копії яких разом з доданими до них документами надіслати (надати) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) пояснень до суду, в яких викласти свої аргументи та міркування щодо відзиву, відповіді на відзив, заперечення.

Учасники справи мають право надати відповідь на такі пояснення третіх осіб.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається http://bll.hr.court.gov.ua.

Ухвала оскарженню не підлягає, набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя В.М. Тімонова

СудБалаклійський районний суд Харківської області
Дата ухвалення рішення06.05.2024
Оприлюднено07.05.2024
Номер документу118833205
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про позбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —610/1113/24

Ухвала від 04.06.2024

Цивільне

Балаклійський районний суд Харківської області

Тімонова В. М.

Ухвала від 04.06.2024

Цивільне

Балаклійський районний суд Харківської області

Тімонова В. М.

Ухвала від 03.06.2024

Цивільне

Балаклійський районний суд Харківської області

Тімонова В. М.

Ухвала від 06.05.2024

Цивільне

Балаклійський районний суд Харківської області

Тімонова В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні