Ухвала
від 06.05.2024 по справі 458/408/24
ТУРКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 458/408/24

2-о/458/18/2024

УХВАЛА

про здійснення дистанційного судового засідання

06.05.2024 м. Турка

Суддя Турківського районного суду Львівської області Кшик О.І., розглянувши клопотання представника заявника ОСОБА_1 - адвоката Наминанік Оксани Степанівни, про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції,

встановив:

У провадженні Турківського районного суду Львівської області перебуває цивільна справа за позовною заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа: Виконавчий комітет Боринської селищної ради Самбірського району Львівської області, як орган опіки та піклування, особа, щодо якої розглядається заява про визнання її недієздатною ОСОБА_2 , про визання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна.

26.04.2024 представник заявника адвокат Наминанік О.С. через систему "Електронний суд" подала до суду клопотання про її участь в судових засіданнях в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Розгляд клопотання проводиться без повідомлення та виклику учасників справи.

Відповідно до положень ч. 1-3 ст. 212 ЦПК України, учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості. Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-комунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

Враховуючи те, що представник позивача адвокат Наминанік О.С. скористалася наданим їй законом правом брати участь в судових засіданнях в режимі відеоконференції, про що у встановлений законом строк подала відповідне клопотання, тому таке клопотання необхідно задоволити.

Для участі в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою програмного забезпечення відеоконференцзв`язку необхідно використовувати посилання vkz.court.gov.ua

Керуючись ст. 212 ЦПК України,

постановив:

Задоволити клопотання представника позивача заявника ОСОБА_1 - адвоката Наминанік Оксани Степанівни, про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Судове засідання за позовною заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа: Виконавчий комітет Боринської селищної ради Самбірського району Львівської області, як орган опіки та піклування, особа, щодо якої розглядається заява про визнання її недієздатною ОСОБА_2 , про визання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна, призначене на 21.05.2024 об 12.00 год. та всі подальші судові засідання - здійснювати з представником позивача - адвокатом Наминанік Оксаною Степанівною в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою програми "Захищений відеоконференцзв`язок з судом" (vkz.court.gov.ua).

Ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Копію ухвали надіслати представнику позивача - адвокату Наминанік О.С. на електронну ІНФОРМАЦІЯ_1

Ухвала набирає чинності з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя О.І. Кшик

Дата ухвалення рішення06.05.2024
Оприлюднено07.05.2024
Номер документу118834951
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, з них: про визнання фізичної особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —458/408/24

Ухвала від 06.05.2024

Цивільне

Турківський районний суд Львівської області

Кшик О. І.

Ухвала від 25.04.2024

Цивільне

Турківський районний суд Львівської області

Кшик О. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні