Ухвала
від 30.04.2024 по справі 176/3381/23
ЖОВТОВОДСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа №176/3381/23

провадження №2/176/303/24

УХВАЛА

(вступна та резолютивна частини)

30 квітня 2024 р. Жовтоводський міський суд Дніпропетровській області

у складі: головуючої судді Павловської І.А.,

з участю секретаря Ніколенко М.В.,

представника позивачки адвоката Абрамова В.В.,

представника відповідача ОСОБА_1 ,

провівши підготовче засідання в залі суду в м. Жовті Води по цивільній справі за позовом ОСОБА_2 до Приватного акціонерного товариства «Підприємство з експлуатації електричних мереж «Центральна енергетична компанія», третя особа: Товариство з обмеженою відповідальністю «Дніпровські енергетичні послуги», про захист прав споживачів,-

ВСТАНОВИВ:

Керуючись ст.ст. 103, 104, 193, 194, 197-200, 258-261 ЦПК України, суд,-

УХВАЛИВ:

Прийняти зустрічний позов Приватного акціонерного товариства «Підприємство з експлуатації електричних мереж «Центральна енергетична компанія» до ОСОБА_2 про стягнення збитків, завданих безобліковим користуванням електричною енергією до спільного розгляду з первісним позовом ОСОБА_2 до Приватного акціонерного товариства «Підприємство з експлуатації електричних мереж «Центральна енергетична компанія», третя особа: Товариство з обмеженою відповідальністю «Дніпровські енергетичні послуги», про захист прав споживачів.

Визначити відповідачу за зустрічним позовом п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на зустрічну позовну заяву. У зазначений строк відповідач за зустрічним позовом має право надіслати суду відзив на зустрічну позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

Відповідно до вимог ч. 4 ст. 178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів відповідач за зустрічним позовом зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем за зустрічним позовом відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8 ст. 178 ЦПК України).

Встановити позивачу за зустрічним позовом п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, яка має відповідати вимогам частини третьої-п`ятої ст. 178 ЦПК України, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу за зустрічним позовом п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, яке має відповідати вимогам частини третьої-п`ятої ст. 178 ЦПК України, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Клопотання представника позивачки за первісними позовними вимогами адвоката Абрамова Володимира Васильовича, про призначення електротехнічної експертизи задовольнити.

Призначити електротехнічну експертизу лічильника електричної енергії НІК 2303 АРЗ Т.1800.МС.21/2018 заводський №10355914, проведення якої доручити експертам Національний науковий центр «Інститут судових експертиз ім. засл. проф. М.С. Бокаріуса» Міністерства юстиції України.

На розгляд та вирішення експерта поставити питання:

- Чи мав місце вплив і якого чинника на лічильник електричної енергії НІК 2303 АРЗ Т.1800.МС.21/2018 заводський №10355914, що дозволяло здійснення поза облікового споживання електроенергії?

Попередити експерта (експертів) про кримінальну відповідальність, відповідно до вимог статей384,385 КК України.

Оплату за проведення судової експертизи покласти на позивачку за первісними позовними вимогами ОСОБА_2 .

Зобов`язати сторони надати експерту для дослідження лічильник електричної енергії НІК 2303 АРЗ Т.1800.МС.21/2018 заводський №10355914.

Роз`яснити сторонам про наслідки від ухилення від участі в експертизі, передбаченіст. 109 ЦПК України, а саме те, що у разі ухилення учасника справи від подання експертам необхідних матеріалів, документів або від іншої участі в експертизі, якщо без цього провести експертизу неможливо, суд залежно від того, хто із цих осіб ухиляється, а також яке для них ця експертиза має значення, може визнати факт, для з`ясування якого експертиза була призначена, або відмовити у його визнанні.

Закрити підготовче провадження по цивільній справі за позовом ОСОБА_2 до Приватного акціонерного товариства «Підприємство з експлуатації електричних мереж «Центральна енергетична компанія», третя особа: Товариство з обмеженою відповідальністю «Дніпровські енергетичні послуги», про захист прав споживачів та зустрічним позовом Приватного акціонерного товариства «Підприємство з експлуатації електричних мереж «Центральна енергетична компанія» до ОСОБА_2 про стягнення збитків, завданих безобліковим користуванням електричною енергією.

Призначити справу до судового розгляду по суті на 10 годину 00 хвилин 28 травня 2024 року в приміщенні Жовтоводського міського суду Дніпропетровської області.

Копію ухвали направити сторонам, третій особі та Національному науковому центру «Інститут судових експертиз ім. засл. проф. М.С. Бокаріуса» Міністерства юстиції України, для відома та належного виконання в частинні призначеної експертизи.

У судове засідання викликати сторони та третю особу.

Ухвала суду може бути оскаржена безпосереднього до Дніпровського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Суддя Жовтоводського міського суду

Дніпропетровської області Інна ПАВЛОВСЬКА

СудЖовтоводський міський суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення30.04.2024
Оприлюднено07.05.2024
Номер документу118837427
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, пов’язаних із застосуванням Закону України «Про захист прав споживачів»

Судовий реєстр по справі —176/3381/23

Ухвала від 28.05.2024

Цивільне

Жовтоводський міський суд Дніпропетровської області

Павловська І. А.

Ухвала від 30.04.2024

Цивільне

Жовтоводський міський суд Дніпропетровської області

Павловська І. А.

Ухвала від 30.04.2024

Цивільне

Жовтоводський міський суд Дніпропетровської області

Павловська І. А.

Ухвала від 22.02.2024

Цивільне

Жовтоводський міський суд Дніпропетровської області

Павловська І. А.

Ухвала від 08.01.2024

Цивільне

Жовтоводський міський суд Дніпропетровської області

Павловська І. А.

Ухвала від 21.12.2023

Цивільне

Жовтоводський міський суд Дніпропетровської області

Павловська І. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні