Ухвала
від 24.04.2024 по справі 496/4287/20
БІЛЯЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 496/4287/20

Провадження № 6/496/149/24

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

24 квітня 2024 року суддя Біляївського районного суду Одеської області Буран В.М., вивчивши матеріали заяви ТОВ «Юридична компанія» Скайлекс про заміну сторони виконавчого провадження,-

В С Т А Н О В И В :

Від ТОВ «Юридична компанія» Скайлекс за підписом представника юридичної особи, надійшла заява про заміну сторони виконавчого провадження.

Згідно протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями 23.04.2024 року зачву передано на розгляд судді Біляївського районного суду Одеської області Буран В.М.

Вирішуючи питання про призначення судового розгляду, судом встановлено, що заява була подана особою, повноваження якої не підтвердженні, належним чином.

Як вбачаєтьсяз матеріалівзаяви,вона подана тапідписана представником(головнимюрисконсультом) ТОВ «Юридична компанія» Скайлекс Василишиною Іриною. На підтвердження повноважень представника, до заяви надано копію довіреності.

Як вбачається з вимог ст. 58 ЦПК України сторона, третя особа, а також особа, якій законом надано право звертатися до суду в інтересах іншої особи, може брати участь у судовому процесі особисто (самопредставництво) та (або) через представника.

Згідно до ч. 3 ст. 62 ЦПК України, довіреність від імені юридичної особи видається за підписом посадової особи, уповноваженої на це законом, установчими документами.

Відповідно до ч. 7 ст. 177 ЦПК України, до позовної заяви, підписаної представником позивача, додається довіреність чи інший документ, що підтверджує повноваження представника позивача.

На підтвердженняповноважень представникадо заявидодано довіреністьб/нвід 03.01.2024року,яка виданата підписанадиректором ТОВ «Юридична компанія» Скайлекс Оксаною Башиловою, яка діє на підставі статуту та якою уповноважила представляти інтереси довірителя в суді.

Однак, в додатках доданих до матеріалів заяви відсутній витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців або Статуту, в яких визначено директором ТОВ «Юридична компанія» Скайлекс Оксану Башилову, як особу, що є директором товариства та уповноважена видавати та підписувати довіреності від іменні товариства.

Таким чином, суд позбавлений можливості встановити, що довіреність на представництво інтересів ТОВ «Юридична компанія» Скайлекс, видана уповноваженою на те особою.

Відповідно до п. 1, ч. 4 ст. 185 ЦПК України, заява повертається у випадках, коли заяву подано особою, яка не має процесуальної дієздатності, не підписано або підписано особою, яка не має права її підписувати, або особою, посадове становище якої не вказано.

З огляду на відсутність в матеріалах заяви документів, які б підтверджували повноваження особи, яка підписала її, заява підлягає поверненню.

Згідно ч. 7ст. 185 ЦПК Українинеобхідно роз`яснити заявнику, що повернення заяви не перешкоджає повторному зверненню із заявою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення заяви.

Керуючись ст.ст.185, 260, 353 ЦПК України, -

П О С Т А Н О В И В:

Заяву ТОВ «Юридична компанія» Скайлекс про заміну сторони виконавчого провадження повернути заявнику з усіма доданими до неї додатками.

Роз`яснити заявнику, що повернення заяви не перешкоджає повторному зверненню із заявою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для її повернення.

Ухвала може бути оскаржена до Одеського апеляційного суду на протязі 15 днів з дня її проголошення шляхом подання апеляційної скарги до суду першої інстанції.

Суддя В.М. Буран

СудБіляївський районний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення24.04.2024
Оприлюднено08.05.2024
Номер документу118839506
СудочинствоЦивільне
КатегоріяІнші скарги та заяви в процесі виконання судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб)

Судовий реєстр по справі —496/4287/20

Ухвала від 24.04.2024

Цивільне

Біляївський районний суд Одеської області

Буран В. М.

Рішення від 08.04.2021

Цивільне

Біляївський районний суд Одеської області

Галич О. П.

Ухвала від 26.01.2021

Цивільне

Біляївський районний суд Одеської області

Галич О. П.

Ухвала від 03.11.2020

Цивільне

Біляївський районний суд Одеської області

Галич О. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні