Ухвала
від 06.05.2024 по справі 501/162/24
ІЛЛІЧІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Дата документу 06.05.2024

Справа № 501/162/24

2-о/501/33/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

06 травня 2024 року Іллічівський міський суд Одеської області у складі головуючого судді Петрюченко М.І.,

за участю секретаря судового засідання - Тейбаш Н.Д.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м.Чорноморську Одеської області Одеського району заяву ОСОБА_1 про забезпечення доказів по цивільній справі за

заяву ОСОБА_2

заінтересована особа: Чорноморська міська рада Одеського району Одеської області

предмет тапідстави заяви: про встановлення факту родинних відносин

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Іллічівського міського суду Одеської області перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_3 про поділ спільного майна подружжя.

Представник заявника 01.05.2024 звернувся до суду із заявою про витребування доказів, згідно якої просить суд витребувати з Чорноморського відділу державної реєстрації актів цивільного стану в Одеському районі Одеської області південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Одеса) належним чином засвідчену копію актового запису про шлюб, який був укладений ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 з ОСОБА_5 (російською мовою: ОСОБА_6 ).

За змістом ст.76 ЦПК України, доказами є будь-які дані. На підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обгрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Сторони мають право обґрунтовувати належність конкретного доказу для підтвердження їхніх вимог або заперечень ст.77 ЦПК України.

На підставі ч.1, 3 ст.84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї. У разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази.

З матеріалів справи вбачається, що у сторони, яка заявила дане клопотання є складнощі в отриманні доказів.

Враховуючи, що для правильного вирішення спору необхідно дослідити всі докази на які посилаються сторони, суд вважає, за необхідне клопотання позивача про витребування доказів - задовольнити.

Відповідно до ч.2 ст.116 ЦПК України, способами забезпечення судом доказів є допит свідків, призначення експертизи, витребування та (або) огляд доказів, у тому числі за їх місцезнаходженням, заборона вчиняти певні дії щодо доказів та зобов`язання вчинити певні дії щодо доказів. У необхідних випадках судом можуть бути застосовані інші способи забезпечення доказів, визначені судом.

Згідно з ч.3 ст.117ЦПК України за подання заяви про забезпечення доказів сплачується судовий збір у розмірі, встановленому законом. Документ, що підтверджує сплату судового збору, додається до заяви.

На підтвердження сплати судового збору заявником надано квитанцію про сплату судового збору.

Керуючись статтями 2, 5, 10-13, 18, 84, 116-116, 258-260, 263 Цивільного процесуального кодексу України, Суд

ПОСТАНОВИВ:

Витребувати з Чорноморського відділу державної реєстрації актів цивільного стану в Одеському районі Одеської області південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Одеса) належним чином засвідчену копію актового запису про шлюб, який був укладений ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 з ОСОБА_5 (російською мовою: ОСОБА_6 ).

Витрати, пов`язані з витребуванням доказів покласти на позивача ОСОБА_2 .

Інформацію надати, або повідомити про неможливість виконання даної ухвали в десятиденний строк з моменту її отримання.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Іллічівського міського суду

Одеської області М.І.Петрюченко

СудІллічівський міський суд Одеської області
Дата ухвалення рішення06.05.2024
Оприлюднено08.05.2024
Номер документу118839626
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення, з них: інших фактів, з них:.

Судовий реєстр по справі —501/162/24

Ухвала від 06.05.2024

Цивільне

Іллічівський міський суд Одеської області

Петрюченко М. І.

Ухвала від 05.03.2024

Цивільне

Іллічівський міський суд Одеської області

Петрюченко М. І.

Ухвала від 31.01.2024

Цивільне

Іллічівський міський суд Одеської області

Петрюченко М. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні