Постанова
від 22.06.2010 по справі 5047/10/2070
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД



Харківський окружний адміністративний суд  

61004  м. Харків  вул. Мар'їнська, 18-Б-3  

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ  УКРАЇНИ

 м. Харків  

 22.06.2010 р.                                                                                 Справа № 2а-5047/10/2070  

Харківський окружний адміністративний суд  у складі:

головуючого судді  Шевченко О.В.,

при секретарі Нікітенко Л.Ю., розглянувши у відкритому судовому засіданні адміністративну справу за позовом

 Державної податкової інспекції  у Ленінському районі  міста Харкова

до

 Приватного підприємства "Юридична компанія Бенедетта АС"

про

 припинення юридичної особи, -

ВСТАНОВИВ:

Позивач, Державна податкова інспекція  у Ленінському районі  міста Харкова, звернувся до Харківського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до Приватного підприємства "Юридична компанія Бенедетта АС", в якому просить суд припинити юридичну особу відповідача. В обґрунтування своїх позовних вимог позивач зазначає, що Приватне підприємство "Юридична компанія Бенедетта АС" зареєстроване виконавчим комітетом Харківської міської ради 16.05.2005р. як юридична особа та перебуває на обліку у ДПІ Ленінського району м. Харкова. Відповідно до п.2 ч.1 ст.9 Закону України „Про систему  оподаткування” платник податків зобов’язаний подавати до державних податкових органів та інших державних органів декларації, бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, пов’язані з обчисленням і сплатою податків і зборів. Відповідач з першого кварталу 2008 року не подає позивачу відповідної звітності, що відповідно п.2 ст. 38 Закону України „Про державну реєстрацію юридичних та фізичних осіб-підприємців” вказує по суті на припинення юридичної особи та є підставою згідно п.17 ч.1 ст.11 Закону України „Про державну податкову службу в Україні” для звернення до суду з позовною заявою про припинення юридичної особи.

          В судове засідання представник позивача не з'явився, надав заяву про розгляд справи за його відсутності.

          Відповідач у судове засідання не з’явився, про час та місце розгляду справи повідомлявся належним чином. У відповідності до ст. 35 КАС України відповідач є належно повідомленим про дату, час та місце судового засідання. Відповідач відзив на позов не надав, правом участі в судовому засіданні не скористався.

          Дослідивши матеріали адміністративної справи, судом встановлено наступне.

Приватне підприємство "Юридична компанія Бенедетта АС" зареєстроване як юридична особа виконавчим комітетом Харківської міської ради 16.05.2005року, про що свідчить свідоцтво про державну реєстрацію юридичної особи серія А00 №498635 та як платник податків перебуває на обліку у Державній податковій інспекції Ленінського району м. Харкова з 01.06.2005р. за №113, що підтверджується довідкою про взяття на облік платника податків від 31.05.2005р. за № 6586/10.

З довідки ДПІ Ленінського району м. Харкова, вбачається що відповідача податкової заборгованості не має.

У відповідності до приписів п.2 ч.1 ст. 9 Закону України „Про систему оподаткування”, платники податків і зборів (обов'язкових платежів) зобов'язані подавати до державних податкових органів та інших державних органів відповідно до законів декларації, бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, пов'язані з обчисленням і сплатою податків і зборів (обов'язкових платежів).  

В порушення вказаної норми, як свідчать матеріали справи, відповідач не подавав до податкових органів декларації, бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, пов'язані з обчисленням і сплатою податків і зборів (обов'язкових платежів).

Відповідно до ст. 51 Господарського кодексу України підприємницька діяльність припиняється у тому числі на підставі рішення суду у випадках, передбачених цим Кодексом та іншими законами.

Згідно п.17 ст.11 Закону України „Про державну податкову службу в Україні” органи державної податкової служби в установленому законом порядку мають право звертатись у передбачених законом випадках до суду із заявою про скасування державної реєстрації суб’єкта підприємницької діяльності.

Відповідно до п.4 ч.2 ст. 38 Закону України „Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців” від 15.05.2003 року № 755 підставами для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи є неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Судом встановлено, що відповідач з першого кварталу 2008 року по теперішній час не надає декларації про доходи та інші документи фінансової звітності, що є підставою для постановлення судового рішення про припинення юридичної особи.

          Враховуючи вищевикладене, беручи до уваги той факт, що відповідно до ч. 1 ст. 71 КАС України, кожна сторона належними і достатніми доказами повинна довести ті обставини, на яких ґрунтуються її вимоги та заперечення, а відповідач належними доказами не спростував факту неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону, суд вбачає достатньо підстав для задоволення позову.

             На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 2, 8-14, 71, 94, 159, 160-164, 167, 186 КАС України, суд -      

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов Державної податкової інспекції  у Ленінському районі  міста Харкова до Приватного підприємства "Юридична компанія Бенедетта АС" про припинення юридичної особи– задовольнити в повному обсязі.

          Припинити юридичну особу-Приватного підприємства "Юридична компанія Бенедетта АС", (ідентифікаційний номер 33479792, вул. Барикадна, б. 61, кв. 1, м. Харків, 61000),  зареєстрованого виконавчим комітетом Харківської міської ради від 16.05.2005р.

          Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку до Харківського апеляційного адміністративному суду через Харківський окружний адміністративний суд шляхом подачі заяви про апеляційне оскарження в десятиденний строк з дня складення постанови у повному обсязі та поданням після цього протягом двадцяти днів апеляційної скарги, з подачею її копії до суду апеляційної інстанції, або без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження, якщо скарга подається у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.

          Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження чи апеляційної скарги.

          Повний текст постанови виготовлено 25 червня 2010 року.

          Суддя                                                                      Шевченко О.В.

                    

                                                                                                                                                                                    

Дата ухвалення рішення22.06.2010
Оприлюднено01.11.2010
Номер документу11884507
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —5047/10/2070

Ухвала від 29.04.2010

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Шевченко О.В.

Постанова від 22.06.2010

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Шевченко О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні