Ухвала
від 06.05.2024 по справі 580/4343/24
ЧЕРКАСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про передачу справи

06 травня 2024 року справа № 580/4343/24

м. Черкаси

Суддя Черкаського окружного адміністративного суду Гаврилюк В.О., перевіривши матеріали адміністративного позову ОСОБА_1 до Черкаського окружного адміністративного суду про визнання протиправним і скасування наказу в частині та зобов`язання вчинити певні дії,

встановив:

ОСОБА_1 (далі ОСОБА_1 , позивачка) подала позов до Черкаського окружного адміністративного суду (далі суд, відповідач), в якому просить:

- визнати протиправним і скасувати наказ Черкаського окружного адміністративного суду від 24.01.2024 № 13-О Про встановлення надбавок за вислугу років на державній службі, у частині встановленого розміру надбавки за вислугу років державної служби головному спеціалісту Черкаського окружного адміністративного суду ОСОБА_1 у період з 01 січня 2024 року на рівні 15% місячного посадового окладу, а з 10 квітня 2024 року на рівні 18% місячного посадового окладу;

- зобов`язати Черкаський окружний адміністративний суд здійснити перерахунок та виплату головному спеціалісту Черкаського окружного адміністративного суду ОСОБА_1 надбавки за вислугу років державної служби з 1 січня 2024 року відповідно до ч. 1 ст. 52 Закону України Про державну службу, а саме на рівні 3 відсотків посадового окладу державного службовця за кожний календарний рік стажу державної служби.

Під час вирішення питання про відкриття провадження у справі суддя дійшов висновку про необхідність передачі справи до Шостого апеляційного адміністративного суду для визначення суду, до підсудності якого віднесена дана справа, з огляду на таке.

Відповідно до пункту 4 частини 1 статті 171 Кодексу адміністративного судочинства України суддя після одержання позовної заяви з`ясовує: чи належить позовну заяву розглядати за правилами адміністративного судочинства і чи подано позовну заяву з дотриманням правил підсудності.

Згідно з частиною 1 статті 28 Кодексу адміністративного судочинства України підсудність справ, у яких однією із сторін є суд або суддя суду, до підсудності якого віднесена ця справа за загальними правилами, визначається ухвалою суду вищої інстанції, постановленою без повідомлення сторін.

Правила передачі адміністративної справи з одного адміністративного суду до іншого визначені статтею 29 Кодексу адміністративного судочинства України.

Відповідно до пункту 6 частини 1 статті 29 Кодексу адміністративного судочинства України передбачено, що суд передає адміністративну справу на розгляд іншого адміністративного суду, якщо однією із сторін у справі є суд, в якому розглядається справа, або суддя цього суду.

Сторонами у спорі є державний службовець Черкаського окружного адміністративного суду та сам суд. Відповідно до частини 1 статті 28 Кодексу адміністративного судочинства України апеляційний адміністративний суд у цьому випадку має визначити, якому адміністративному суду підсудна справа.

Враховуючи вищевикладене, суддя дійшов висновку, що справу належить передати до Шостого апеляційного адміністративного суду для визначення суду, до підсудності якого віднесена ця справа.

Враховуючи викладене, керуючись статтями 28, 241, 248, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя

ухвалив:

Справу за позовом ОСОБА_1 до Черкаського окружного адміністративного суду про визнання протиправним і скасування наказу в частині та зобов`язання вчинити певні дії передати до Шостого апеляційного адміністративного суду для визначення суду, до підсудності якого віднесена ця справа.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання, однак може бути оскаржена в апеляційному порядку до Шостого апеляційного адміністративного суду у строк, встановлений статтею 295 Кодексу адміністративного судочинства України.

Ухвала складена в повному обсязі та підписана 06.05.2024.

Суддя Василь ГАВРИЛЮК

СудЧеркаський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення06.05.2024
Оприлюднено08.05.2024
Номер документу118845206
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи, що виникають з відносин публічної служби, зокрема справи щодо проходження служби

Судовий реєстр по справі —580/4343/24

Ухвала від 10.06.2024

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Т.М. КАРМАЗИНА

Ухвала від 27.05.2024

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Бєлова Людмила Василівна

Ухвала від 06.05.2024

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

Василь ГАВРИЛЮК

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні