Ухвала
від 06.05.2024 по справі 459/845/24
ЧЕРВОНОГРАДСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 459/845/24

Провадження № 1-кс/459/717/2024

УХВАЛА

про тимчасовий доступ до речей і документів

06 травня 2024 року слідчий суддя Червоноградського міського суду Львівської області ОСОБА_1 , з участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши клопотання дізнавача сектору дізнання Червоноградського ВП ГУ НП у Львівській області ОСОБА_3 , погоджене прокурором Сокальського відділу Червоноградської окружної прокуратури ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до речей і документів у кримінальному провадженні №12024142150000086 від 23 березня 2024 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.125 КК України,-

ВСТАНОВИВ:

Дізнавач сектору дізнання Червоноградського РВП ГУНП у Львівській області ОСОБА_3 звернулася в суд з клопотанням про тимчасовий доступ до інформації в рамках кримінального провадження №12024142150000086 від 23 березня 2024 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.125 КК України, в якому просить надати дізнавачу СД Червоноградського РВП ГУНП у Львівській області ОСОБА_3 , старшому дізнавачу СД Червоноградського РВП ГУНП у Львівській області ОСОБА_5 , дізнавачу СД Червоноградського РВП ГУНП у Львівській області ОСОБА_6 , т.в.о. начальника СД Червоноградського РВП ГУНП у Львівській області ОСОБА_7 , дізнавачу СД Червоноградського РВП ГУНП у Львівській області ОСОБА_8 дозвіл на тимчасовий доступ до документів з можливістю їх вилучення, а саме: медичної карти (історії хвороби) стаціонарного хворого ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , проживаючої за адресою: АДРЕСА_1 , з метою вилучення оригіналу, яка перебуває у розпорядженні Комунального Підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_2 », що розташоване за адресою: АДРЕСА_2 .

В обґрунтування клопотання посилається на те, що 22.03.2024 о 17 годині 18 хвилин ОСОБА_10 , перебуваючи поблизу будинку АДРЕСА_1 , вчинив словесний конфлікт із ОСОБА_9 , під час якого умисно наніс декілька ударів кулаками рук в область тулуба останньої, від чого ОСОБА_9 відчула сильний фізичний біль та отримала тілесні ушкодження.

Відомості про вказаний факт були внесені до ЄРДР 23 березня 2024 року за №12024142150000086, за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч.1 ст.125 КК України.

В ході проведення досудового розслідування було встановлено, що ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка отримала тілесні ушкодження, звернулася за медичною допомогою в приймальний покій ЧЦМЛ, 22.03.2024 року та знаходиться на стаціонарному лікуванні в гінекологічному відділенні КП « ІНФОРМАЦІЯ_3 », АДРЕСА_2 .

Дізнавач зазначає, що інформація яка міститься у медичні карті стаціонарної хворої ОСОБА_9 має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, а тому необхідно отримати тимчасовий доступ, а тому просить клопотання задовольнити та надати тимчасовий доступ до вказаної документації, з можливістю вилучення такої.

Дізнавач у судове засідання не з`явилася, подала заяву про розгляд клопотання у її відсутності, просить таке задовольнити.

Представник КП « ІНФОРМАЦІЯ_2 », будучи належним чином повідомленими про час та місце розгляду клопотання в судове засідання не з`явився. Зважаючи на вимоги ч.4 ст.163 КПК України, вважаю можливим розглядати клопотання у відсутності представників осіб, у володінні яких знаходяться документи, тимчасовий дозвіл на доступ до яких та можливість їхнього вилучення просить слідчий.

Згідно з ч.4 ст.107 КПК України у разі неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, чи в разі, якщо відповідно до положень цього Кодексу судове провадження здійснюється судом за відсутності осіб, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється.

Дослідивши матеріали клопотання, приходжу до переконання, що клопотання обґрунтоване і підлягає частковому задоволенню з наступних підстав.

Як вбачається з матеріалів клопотання, 22.03.2024 о 17 годині 18 хвилин ОСОБА_10 , перебуваючи поблизу будинку АДРЕСА_1 , вчинив словесний конфлікт із ОСОБА_9 , під час якого умисно наніс декілька ударів кулаками рук в область тулуба останньої, від чого ОСОБА_9 відчула сильний фізичний біль та отримала тілесні ушкодження. Відомості про вказаний факт були внесені до ЄРДР 23 березня 2024 року за №12024142150000086, за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч.1 ст. 125 КК України.

Зі змісту ч.1 ст.159 КПК України вбачається, що тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до п.2 ч.1 ст.162 КПК України до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах, належить, зокрема, відомості, які можуть становити лікарську таємницю.

Ст.40 Закону України «Основи законодавства України про охорону здоров`я» передбачено, що медичні працівники та інші особи, яким у зв`язку з виконанням професійних або службових обов`язків стало відомо про хворобу, медичне обстеження, огляд та їх результати, інтимну і сімейну сторони життя громадянина, не мають права розголошувати ці відомості, крім передбачених законодавчими актами випадків.

Відповідно до вимог ч.ч.5, 6, 7 ст.163 КПК України слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю; доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

У зв`язку з тим, що медичні документи необхідні для проведення судово-медичної експертизи та перебувають у володінні КП « ІНФОРМАЦІЯ_2 », а тому необхідно надати тимчасовий доступ до них з правом їх вилучення, оскільки таке вилучення потрібне для досягнення мети доступу.

З врахуванням наведеного, приходжу до висновку, що клопотання в цій частині підлягає до задоволення.

Разом з тим, звертаючись до суду з клопотанням дізнавач просить надати дозвіл на тимчасовий доступ до речей і документів дізнавачу СД Червоноградського РВП ГУНП у Львівській області ОСОБА_3 , старшому дізнавачу СД Червоноградського РВП ГУНП у Львівській області ОСОБА_5 , дізнавачу СД Червоноградського РВП ГУНП у Львівській області ОСОБА_6 , т.в.о. начальника СД Червоноградського РВП ГУНП у Львівській області ОСОБА_7 , дізнавачу СД Червоноградського РВП ГУНП у Львівській області ОСОБА_8 . Однак, як вбачається з витягу з Єдиного реєстру досудових розслідувань у групу дізнавачів по даному кримінальному провадженні не включені старший дізнавач СД Червоноградського РВП ГУНП у Львівській області ОСОБА_5 , дізнавач СД Червоноградського РВП ГУНП у Львівській області ОСОБА_6 , т.в.о. начальника СД Червоноградського РВП ГУНП у Львівській області ОСОБА_7 , дізнавач СД Червоноградського РВП ГУНП у Львівській області ОСОБА_8 , а тому не підлягає до задоволення клопотання в частині надання їм дозволу на тимчасовий доступ до речей і документів, оскільки вони не є стороною кримінального провадження у розумінні п.19 ч.1 ст.3 КПК України, а відповідно до ч.1 ст.159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів надається стороні кримінального провадження.

За наведених обставин клопотання підлягає частковому задоволенню.

Керуючись ст. ст. 159-164 КПК України, слідчий суддя,-

у х в а л и в:

Клопотання задовольнити частково.

Надати дізнавачу СД Червоноградського РВП ГУ НП у Львівській області ОСОБА_3 дозвіл на тимчасовий доступ до медичної карти (історії хвороби) стаціонарної хворої ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , проживаючої за адресою: АДРЕСА_1 , з метою вилучення оригіналу, яка перебуває у розпорядженні Комунального Підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_2 », розташованого за адресою: АДРЕСА_2 .

В задоволенні решти вимог - відмовити.

Встановити строк дії цієї ухвали один місяць.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення06.05.2024
Оприлюднено08.05.2024
Номер документу118849280
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —459/845/24

Ухвала від 06.05.2024

Кримінальне

Червоноградський міський суд Львівської області

Дем'яновська Ю. Д.

Ухвала від 28.03.2024

Кримінальне

Червоноградський міський суд Львівської області

Дем'яновська Ю. Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні