Ухвала
від 06.05.2024 по справі 481/753/24
НОВОБУЗЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 481/753/24

Провадж.№ 2-о/481/62/2024

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

(про відкриття провадження у справі)

06 травня 2024 року м. Новий Буг

Суддя Новобузького районного суду Миколаївської області Васильченко-Дрига Н.О., розглянувши матеріали заяви ОСОБА_1 , заінтересована особа: Новобузька міська рада Баштанського району Миколаївської області, про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна,

ВСТАНОВИВ:

Заявник ОСОБА_1 звернувся до суду з заявою, в якій просить визнати його маму ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 недієздатною, встановити над нею опіку та призначити його опікуном.

06.05.2023 протоколом автоматизованого розподілу судової справи між суддями головуючою суддею визначено суддю Васильченко-Дрига Н.О.

Подана заява відповідає вимогам ст. ст. 293, 295-297 ЦПК України, підсудна Новобузькому районному суду Миколаївської області.

Відповідно ст. 296 ч. 3 ЦПК України заяву про визнання фізичної особи недієздатною може бути подано членами її сім`ї, близькими родичами, незалежно від їх спільного проживання.

Підстави для залишення заяви без руху, повернення чи відмови у відкритті провадження, відсутні і підлягає розгляду в порядку окремого провадження.

Відповідно до ч.3, 4ст. 294 ЦПК України справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду. Справи окремого провадження суд розглядає за участю заявника і заінтересованих осіб.

Згідно п. 1 ч. 2ст. 293 ЦПК України суд розглядає в порядку окремого провадження справи, зокрема про визнання фізичної особи недієздатною. У відповідності з ч.4 ст. 293 ЦПК України розгляд справ про визнання фізичної особи недієздатною проводиться судом у складі одного судді і двох присяжних.

Крім того, разом з заявою про визнання фізичної особи недієздатною та встановлення опіки заявник подав клопотання про витребування з Комунального некомерційного підприємства "Новобузька багатопрофільна лікарня" (адреса: вул. Івана Огієнка, 14, м. Новий Буг, Баштанського району Миколаївської області 55601, КНП «Новобузька багатопрофільна лікарня» Новобузької міської ради) оригіналу амбулаторної картки ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ; з Комунального некомерційного підприємства «Миколаївський обласний центр психіатричного здоров`я» Миколаївської обласної ради (адреса: вулиця 2-А Екіпажна, 4, м. Миколаїв, Центральний район, 54003) амбулаторної картки, медичні картки стаціонарного хворого ОСОБА_2 ; з Миколаївського обласного центру медико-соціальної експертизи (адреса: провулок Корабелів , 1, м. Миколаїв, 54020) медичної справи МСЕК ОСОБА_2 .

Згідно ч.1 ст.76 ЦПК України, доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Відповідно до ч.3 ст.12 та ч.1 ст.81 ЦПК України, кожна сторона повинна довести обставини, які мають значення для справи і на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень.

Частина 1 ст.84 ЦПК України передбачає, що учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Враховуючи, що для правильного вирішення справи суду необхідно дослідити всі докази на які посилаються сторони та з урахуванням того, що сторона заявника не має можливості самостійно надати докази, про витребування яких вона просить, суд вважає, що клопотання підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 19, 76, 84, 128, 187 ЦПК України, суддя,

ПОСТАНОВИВ:

Відкрити провадження у справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа: Новобузька міська рада Баштанського району Миколаївської області, про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна, про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна.

Розгляд справи проводити в порядку окремого провадження.

Справу призначити до розгляду на27 травня 2024 року о 10:00 год. в приміщенні Новобузького районного суду Миколаївської області за адресою: Миколаївська область, м. Новий Буг, вул. Я.Мудрого, 8, зала судових засідань №1, про що повідомити учасників.

Витребувати з Комунального некомерційногопідприємства "Новобузькабагатопрофільна лікарня" (адреса: вул. Івана Огієнка, 14, м. Новий Буг, Баштанського району Миколаївської області 55601, КНП «Новобузька багатопрофільна лікарня» Новобузької міської ради) оригінал амбулаторної картки ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , проживає: АДРЕСА_1 .

Витребувати з Комунального некомерційногопідприємства «Миколаївськийобласний центрпсихіатричного здоров`я»Миколаївської обласноїради (адреса: вулиця 2-А Екіпажна, 4, м. Миколаїв, Центральний район, 54003) амбулаторну картку, медичну картку стаціонарного хворого ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , проживає: АДРЕСА_1 .

Витребувати з Миколаївського обласногоцентру медико-соціальноїекспертизи (адреса: провулок Корабелів, 1, м. Миколаїв, 54020) медичну справу МСЕК ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , проживає: АДРЕСА_1 .

Копію ухвали про відкриття провадження по справі, копію заяви з доданими до неї копіями документів - невідкладно надіслати заінтересованій особі.

Заявнику направити копію ухвали.

Заінтересована в справі особа має право не пізніше дати розгляду справи в судовому засіданні подати письмові заперечення проти заяви з доказами на їх обґрунтування.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається на офіційному веб-порталі «Судова влада України» за веб-адресою сторінки суду.

Ухвала може бути оскаржена лише щодо недотримання правил підсудності, у встановлений законом строк і порядок, передбачений ст. ст. 353, 354 ЦПК України,ав іншій її частині ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Наталя ВАСИЛЬЧЕНКО-ДРИГА

Дата ухвалення рішення06.05.2024
Оприлюднено08.05.2024
Номер документу118849465
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, з них: про визнання фізичної особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —481/753/24

Ухвала від 06.05.2024

Цивільне

Новобузький районний суд Миколаївської області

Васильченко-Дрига Н. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні