Постанова
від 07.05.2024 по справі 515/474/24
ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Номер провадження: 23-з/813/538/24

Номер справи місцевого суду: 515/474/24

Головуючий у першій інстанції

Доповідач Стахова Н. В.

ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

07.05.2024 року м. Одеса

Одеський апеляційний суд в складі судді судової палати з розгляду цивільних справ Стахової Н.В., розглянувши подання в.о. голови Татарбунарського районного суду Одеської області Дем`янової О.А. про направлення до іншого суду справи про притягнення ОСОБА_1 до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 172-6 КУпАП,

В С Т А Н О В И В:

27 березня 2024 року в.о. голови Татарбунарського районного суду Одеської області Дем`янова О.А. звернулась до Одеського апеляційного суду з поданням про направлення до іншого суду справи №515/474/24 про притягнення ОСОБА_1 до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 172-6 КУпАП, мотивуючи його тим, що неможливо виконати автоматизований розподіл вказаної справи про адміністративне правопорушення, оскільки не вистачає потрібної кількості суддів для її розподілу.

Вивчивши матеріали справи та доводи, якими обґрунтовується подання, апеляційний суд приходить до висновку про те, що подання в.о. голови Татарбунарського районного суду Одеської області Дем`янової О.А. підлягає задоволенню, за таких підстав.

Матеріалами справи встановлено, що на теперішній час фактична штатна чисельність суддів Татарбунарського районного суду Одеської області складає одна одиниця, яку обіймає суддя Дем`янова О.А., в якої відсутні повноваження на здійснення судочинства.

Отже, з вищенаведеного вбачається, що здійснити автоматизований розподіл справи № 515/474/24 в Татарбунарському районному суді Одеської області неможливо.

Згідно вимог ст. 245 КУпАП завданнями провадження в справах про адміністративні правопорушення є: своєчасне, всебічне, повне і об`єктивне з`ясування обставин кожної справи, вирішення її в точній відповідності з законом, забезпечення виконання винесеної постанови, а також виявлення причин та умов, що сприяють вчиненню адміністративних правопорушень, запобігання правопорушенням, виховання громадян у дусі додержання законів, зміцнення законності.

Відповідно до ч. 2 ст. 246 КУпАП, порядок провадження в справах про адміністративні правопорушення в районних, районних у місті, міських чи міськрайонних судах визначається цим Кодексом та іншими законами України.

Діючим Кодексом України про адміністративні правопорушення не передбачена можливість направлення справи про адміністративне правопорушення до іншого суду.

В той же час відповідно до п. 2 ч. 1 ст. 34 КПК України кримінальне провадження передається на розгляд до іншого суду, якщо після задоволення відводів (самовідводів) чи в інших випадках, якщо неможливо утворити новий склад суду для судового розгляду.

Таким чином, враховуючи вимоги ст. 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, відповідно до якої кожен має право на справедливий і публічний розгляд його справи упродовж розумного строку незалежним і безстороннім судом, встановленим законом, з метою додержання принципу законності, апеляційний суд вважає за необхідне застосувати аналогію закону і керуватися нормами найбільш близької галузі права - кримінального процесуального права, які регламентують передачу кримінального провадження з одного суду до іншого, з врахуванням особливостей встановлених для визначення складу суду при розгляді справ про адміністративне правопорушення.

За таких обставин, оскільки в Татарбунарському районному суді Одеської області неможливо утворити склад суду для розгляду справи №515/474/24 про притягнення ОСОБА_1 до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 172-6 КУпАП, вважаю за необхідне направити справу для розгляду до іншого суду, який знаходиться в межах юрисдикції Одеського апеляційного суду та територіально наближений до Татарбунарського районного суду Одеської області.

Керуючись ст. 34 КПК України, Одеський апеляційний суд,

П О С Т А Н О В И В:

Подання в.о. голови Татарбунарського районного суду Одеської області Дем`янової О.А. задовольнити.

Справу №515/474/24 про притягнення ОСОБА_1 до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 172-6 КУпАП направити до Саратського районного суду Одеської області.

Постанова апеляційного суду набирає законної сили негайно після її винесення, є остаточною й оскарженню не підлягає.

Суддя Одеського апеляційного суду Н.В. Стахова

Дата ухвалення рішення07.05.2024
Оприлюднено07.05.2024
Номер документу118850345
СудочинствоАдмінправопорушення
КатегоріяАдміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією Порушення вимог фінансового контролю

Судовий реєстр по справі —515/474/24

Постанова від 07.05.2024

Адмінправопорушення

Одеський апеляційний суд

Стахова Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні