Ухвала
від 07.05.2024 по справі 694/1125/24
ЗВЕНИГОРОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 694/1125/24 провадження 2/694/336/24

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

07.05.2024 року м. Звенигородка

Суддя Звенигородського районного суду Черкаської області Сакун Д.І., розглянувши матеріали цивільної справи за позовом ОСОБА_1 ( ІНФОРМАЦІЯ_1 ; адреса реєстрації: АДРЕСА_1 ; реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_1 , тел. НОМЕР_2 ), в інтересах якої діє адвокат Хмельницька Людмила Миколаївна (РНОКПП НОМЕР_3 , адреса: бульвар Шевченка, 276, оф. 14, м. Черкаси, 18001, тел. НОМЕР_4 , електронна пошта: ІНФОРМАЦІЯ_2 ) до Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю «МТС-МОРАЛ» (ЄДРПОУ 31507398, вул. Мічуріна, 66, с. Озірна, Звенигородського району, Черкаської області, 20226, тел. 04740 9 74 49), треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору, на стороні відповідача: Фермерське господарство ОСОБА_2 (ЄДРПОУ НОМЕР_5 , АДРЕСА_2 , тел. НОМЕР_6 , НОМЕР_7 ), Державний реєстратор Виконавчого комітету Лисянської селищної ради Бобровська Вікторія Альбертівна (юридична адреса: пл. Миру, 30, смт. Лисянка, Звенигородський район, Черкаська область, 19301, засоби зв`язку не відомі) про визнання відсутнім права оренди земельної ділянки,

в с т а н о в и в:

До Звенигородського районного суду Черкаської області на розгляд надійшла вказана цивільна справа.

Позовна заява та додатки до неї відповідають вимогам, встановленим статтями 175-177 ЦПК України, підстав для залишення її без руху, повернення або відмови у відкритті провадження у справі відсутні. Справа підсудна Звенигородському районному суду Черкаської області.

Відповідно до частини 4 статті 19 ЦПК України загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

Вказана справа не може бути розглянута в порядку спрощеного позовного провадження у відповідності п.2 ч. 4 ст. 274 ЦПК України.

Керуючись ст.ст. 19, 187, 260, 261 ЦПК України,

постановив:

Прийняти позовну заяву ОСОБА_1 ( ІНФОРМАЦІЯ_1 ; адреса реєстрації: АДРЕСА_1 ; реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_1 , тел. НОМЕР_2 ), в інтересах якої діє адвокат Хмельницька Людмила Миколаївна (РНОКПП НОМЕР_3 , адреса: бульвар Шевченка, 276, оф. 14, м. Черкаси, 18001, тел. НОМЕР_4 , електронна пошта: ІНФОРМАЦІЯ_2 ) до Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю «МТС-МОРАЛ» (ЄДРПОУ 31507398, вул. Мічуріна, 66, с. Озірна, Звенигородського району, Черкаської області, 20226, тел. 04740 9 74 49), треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору, на стороні відповідача: Фермерське господарство ОСОБА_2 (ЄДРПОУ НОМЕР_5 , АДРЕСА_2 , тел. НОМЕР_6 , НОМЕР_7 ), Державний реєстратор Виконавчого комітету Лисянської селищної ради Бобровська Вікторія Альбертівна (юридична адреса: пл. Миру, 30, смт. Лисянка, Звенигородський район, Черкаська область, 19301, засоби зв`язку не відомі) про визнання відсутнім права оренди земельної ділянки, - до свого провадження та відкрити провадження у справі.

Цивільну справу розглядати за правилами загального позовного провадження.

Підготовче засідання призначити на 18 червня 2024 року на 11 год. 30 хв. у приміщенні Звенигородського районного суду Черкаської області за адресою: вул. Шевченка, 12 а, м. Звенигородка у відкритому судовому засіданні.

Повідомити учасників про підготовче засідання та направити їм копії ухвали. Здійснити їх виклик.

Ухвалу про відкриття провадження у справі надіслати учасникам справи, а відповідачу та третім особам - копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Встановити відповідачу строк для подання відзиву на позовну заяву відповідно до ст. 178 ЦПК України - п`ятнадцять днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі з доданням доказів, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем; а також документів, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Встановити позивачу строк для подання відповіді на відзив - п`ять днів з дня вручення відзиву відповідача на позов з доданням документів, що підтверджують надіслання (надання) відповіді на відзив і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу строк для подання заперечення - п`ять днів з дня вручення відповіді на відзив з доданням документів, що підтверджують надіслання (надання) заперечення і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Роз`яснити, що відповідач повинен подати суду докази разом з поданням відзиву (ст. 83 ЦПК України).

Відповідно до ст. 181 ЦПК України, у поясненнях третіх осіб щодо позову або відзиву треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, викладають свої аргументи і міркування на підтримку або заперечення проти позову. Пояснення третіх осіб підписуються третіми особами або її представником. До пояснень третіх осіб застосовуються правила, встановлені частинами третьою - шостою статті 178 цього Кодексу.

Встановити третім особам п`ятнадцятиденний строк з дня отримання копії ухвали для подачі пояснень щодо позову або відзиву.

Інформацію по справі, що розглядається можна отримати на сторінці суду на офіційному веб-порталі Судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресоюzv.ck.court.gov.ua.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала може бути оскаржена з мотивів порушення правил підсудності до Черкаського апеляційного суду шляхом подання апеляційної скарги протягом 15-ти днів з дня її вручення (п.п. 15.5 п.1 Розділу 13 Перехідних положень ЦПК України). В іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Д.І. Сакун

СудЗвенигородський районний суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення07.05.2024
Оприлюднено08.05.2024
Номер документу118853336
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: що виникають з договорів оренди

Судовий реєстр по справі —694/1125/24

Ухвала від 28.05.2024

Цивільне

Звенигородський районний суд Черкаської області

Сакун Д. І.

Ухвала від 07.05.2024

Цивільне

Звенигородський районний суд Черкаської області

Сакун Д. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні