Вирок
від 06.05.2024 по справі 711/2778/24
ПРИДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРКАС

Справа № 711/2778/24

Номер провадження 1-кп/711/366/24

В И Р О К

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

06 травня 2024 року м. Черкаси

Придніпровський районний суд м. Черкаси в складі:

головуючого судді ОСОБА_1 ,

за участю секретаря ОСОБА_2 ,

прокурора ОСОБА_3 ,

обвинуваченого ОСОБА_4 ,

захисника ОСОБА_5 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі Придніпровського районного суду м. Черкаси об`єднане кримінальне провадження, внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12023250000000453 від 01.12.2023 та 12024250000000126 від 04.04.2024, за обвинуваченням:

ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Черкаси, громадянина України, українця, неодруженого, на утриманні неповнолітніх дітей не має, з вищою освітою, працюючого лікарем-терапевтом КНП «Черкаська міська консультативно-діагностична поліклініка», на момент вчинення правопорушення - член резервного складу позаштатної постійно діючої військово-лікарської комісії ІНФОРМАЦІЯ_2 , зареєстрованого та мешканця АДРЕСА_1 , не судимого,

у вчиненні кримінальних правопорушень - злочинів, передбачених ч. 2 ст. 369-2 КК України,

ВСТАНОВИВ:

Епізод № 1

ОСОБА_4 , будучи лікарем - терапевтом КНП «Черкаська міська консультативно-діагностична поліклініка», членом резервного складу позаштатної постійно діючої військово - лікарської комісії ІНФОРМАЦІЯ_2 реалізував свій протиправний умисел, направлений на одержання неправомірної для себе та третьої особи за наступних обставин.

Так, ОСОБА_6 з 26.02.2002 по 10.08.2022 перебував на військовому обліку сержантів і солдатів запасу ІНФОРМАЦІЯ_2 . У подальшому, 10.08.2022 позаштатною постійно діючою військово-лікарською комісією ІНФОРМАЦІЯ_2 сержант запасу ОСОБА_6 був визнаний непридатним до військової служби з виключенням з військового обліку. У подальшому, 26.01.2024 головою Центральної військово-лікарської комісії Збройних Сил України скасовано вище зазначений висновок позаштатної постійно діючої військово-лікарської комісії ІНФОРМАЦІЯ_2 від 10.08.2022, яким сержант запасу ОСОБА_6 був визнаний непридатним до військової служби з виключенням з військового обліку, у зв`язку з чим, з 12.02.2024 останній був поновлений на військовому обліку сержантів і солдатів запасу ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Разом з цим, ОСОБА_4 , діючи з прямим умислом, з корисливих мотивів, усвідомлюючи суспільно небезпечний характер своїх дій, передбачаючи їх суспільно небезпечні наслідки і бажаючи їх настання, достовірно знаючи про незаконність своїх дій, реалізовуючи злочинний умисел, направлений на одержання неправомірної вигоди від гр. ОСОБА_6 для себе та третьої особи, під час особистої зустрічі із останнім, 21.02.2024 в період часу з 13 год. 35 хв. по 14 год. 14 хв., перебуваючи у кабінеті № 3, який розташований на першому поверсі КНП «Черкаська міська консультативно-діагностична поліклініка», за адресою: місто Черкаси, вулиця В`ячеслава Чорновола, 9, запевнив ОСОБА_6 , що за надання йому неправомірної вигоди у виді грошових коштів в розмірі 8000 доларів США, останній може «позитивно» вирішити питання щодо визнання ОСОБА_6 непридатним до проходження військової служби, в тому числі шляхом вирішення питання підготовки медичних документів з неіснуючими діагнозами останнього, та подальшим «позитивним» вирішенням питання з головою позаштатної постійно діючої військово - лікарської комісії ІНФОРМАЦІЯ_2 ОСОБА_7 , яка не була обізнана про злочинні наміри ОСОБА_4 , тобто з особою уповноваженою на виконання функцій держави, щодо затвердження останньою рішення про визнання ОСОБА_6 непридатним до проходження військової служби під час мобілізації за станом здоров`я, в тому числі використовуючи службові та дружні стосунки із невстановленою в ході досудового розслідування особою ІНФОРМАЦІЯ_2 , який в силу своєї посади, зі слів ОСОБА_4 , також має вплив на голову ВЛК ОСОБА_7 .

При цьому, під час вказаної зустрічі ОСОБА_4 запевняв ОСОБА_6 , що він має досвід та службові зв`язки, що надають можливість у сприянні та впливі на прийняття рішень особою, уповноваженою на виконання функцій держави, таким чином надаючи обіцянку здійснити вплив на прийняття відповідного рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, зазначаючи, що він не вперше «позитивно» вирішує питання про визнання осіб непридатними до проходження військової служби за станом здоров`я в умовах правового режими воєнного стану.

Зокрема, 21.02.2024 в період часу з 13 год. 35 хв. по 14 год. 14 хв., під час особистої зустрічі ОСОБА_6 та ОСОБА_4 , яка відбувалась в приміщенні кабінету № 3, який розташований на першому поверсі КНП «Черкаська міська консультативно-діагностична поліклініка», за адресою: місто Черкаси, вулиця В`ячеслава Чорновола, 9, ОСОБА_6 , діючи за порадами ОСОБА_4 , передав останньому медичні документи на своє ім`я, а саме: копії медичних досліджень, копію паспорту громадянина України та картки платника податків фізичної особи, з метою подальшої підготовки та отримання консультаційних медичних висновків, з постановленням неіснуючих діагнозів ОСОБА_6 , що стануть законною підставою для виключення останнього з військового обліку за станом здоров`я, у зв`язку з непридатністю до проходження військової служби під час мобілізації в умовах правового режими воєнного стану.

В цей же час, ОСОБА_4 , діючи з прямим умислом, з корисливих мотивів, усвідомлюючи суспільно небезпечний характер своїх дій, передбачаючи їх суспільно небезпечні наслідки і бажаючи їх настання, достовірно знаючи про незаконність своїх дій, реалізовуючи злочинний умисел, направлений на одержання неправомірної вигоди від гр. ОСОБА_6 для себе та третьої особи, 21.02.2024 близько 13 год. 50 хв., знаходячись за місцем виконання функціональних обов`язків у приміщенні кабінету № 3, який розташований на першому поверсі КНП «Черкаська міська консультативно-діагностична поліклініка», за адресою: місто Черкаси, вулиця В`ячеслава Чорновола, 9, надав обіцянку ОСОБА_6 за надання (передачу) йому, тобто ОСОБА_4 , неправомірної вигоди в розмірі 8000 доларів США, в якості оплати щодо вчинення обіцяних дій та неправомірних намірів ОСОБА_4 , здійснити вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, результатом якого (впливу) буде «позитивне» вирішення останнім питання про визнання ОСОБА_6 непридатним до проходження військової служби за станом здоров`я, в тому числі шляхом вирішення питання з головою позаштатної постійно діючої військово - лікарської комісії ІНФОРМАЦІЯ_2 ОСОБА_7 , яка не була обізнана про злочинні наміри ОСОБА_4 , тобто з особою уповноваженою на виконання функцій держави, щодо затвердження останньою рішення про визнання ОСОБА_6 непридатним до проходження військової служби під час мобілізації за станом здоров`я, в тому числі використовуючи службові та дружні стосунки із невстановленою в ході досудового розслідування особою ІНФОРМАЦІЯ_2 , який в силу своєї посади, зі слів ОСОБА_4 , також має вплив на голову ВЛК ОСОБА_7 .

Вказаними діями ОСОБА_4 вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 369-2 КК України, тобто надання обіцянки за надання неправомірної вигоди для себе та третьої особи здійснити вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави.

Епізод № 2

ОСОБА_4 , діючи повторно, з прямим умислом, з корисливих мотивів, усвідомлюючи суспільно небезпечний характер своїх дій, передбачаючи їх суспільно небезпечні наслідки і бажаючи їх настання, достовірно знаючи про незаконність своїх дій, реалізовуючи злочинний умисел, направлений на одержання неправомірної вигоди від гр. ОСОБА_8 для себе та третьої особи, яка являється представником ІНФОРМАЦІЯ_2 , під час особистих зустрічей із ОСОБА_8 , в період з 25.01.2024 по 21.02.2024, перебуваючи у кабінеті № 3, який розташований на першому поверсі КНП «Черкаська міська консультативно-діагностична поліклініка», за адресою: місто Черкаси, вулиця В`ячеслава Чорновола, 9, неодноразово запевняв ОСОБА_8 , що за надання йому неправомірної вигоди у виді грошових коштів в розмірі близько 7 700 доларів США, останній може «позитивно» вирішити питання щодо визнання ОСОБА_8 непридатним до проходження військової служби, в тому числі шляхом підготовки медичних документів з неіснуючими діагнозами заявника, та подальшим «позитивним» вирішенням питання з головою позаштатної постійно діючої військово - лікарської комісії ІНФОРМАЦІЯ_2 ОСОБА_7 щодо затвердження останньою рішення про визнання заявника непридатним до проходження військової служби під час мобілізації за станом здоров`я, тобто з особою уповноваженою на виконання функцій держави, в тому числі використовуючи службові та дружні стосунки із невстановленою в ході досудового розслідування особою ІНФОРМАЦІЯ_2 , який в силу своєї посади також має вплив на голову ВЛК ОСОБА_7 .

При цьому, під час вказаних зустрічей ОСОБА_4 постійно запевняв ОСОБА_8 , що він має досвід та службові зв`язки, що надають можливість у сприянні та впливі на прийняття рішень особою, уповноваженою на виконання функцій держави, таким чином надаючи обіцянку здійснити вплив на прийняття відповідного рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, зазначаючи, що він не вперше «позитивно» вирішує питання про визнання осіб непридатними до проходження військової служби за станом здоров`я в умовах правового режими воєнного стану.

Зокрема, в період часу з 18.01.2024 по 25.01.2024 під час особистих зустрічей ОСОБА_8 та ОСОБА_4 , які відбувались за попередньою домовленістю в приміщенні кабінету № 3, який розташований на першому поверсі КНП «Черкаська міська консультативно-діагностична поліклініка», за адресою: місто Черкаси, вулиця В`ячеслава Чорновола, 9, ОСОБА_8 , діючи за вказівками ОСОБА_4 , передав останньому медичні документи на своє ім`я, а саме: медичну картку, копії ультразвукових та інших медичних досліджень, копію паспорту громадянина України та картки платника податків фізичної особи, з метою подальшої підготовки та отримання консультаційних медичних висновків, з постановленням неіснуючих діагнозів заявника, що стануть законною підставою для виключення ОСОБА_8 з військового обліку за станом здоров`я, у зв`язку з непридатністю до проходження військової служби під час мобілізації в умовах правового режими воєнного стану.

У подальшому, ОСОБА_4 , діючи повторно, з прямим умислом, з корисливих мотивів, усвідомлюючи суспільно небезпечний характер своїх дій, передбачаючи їх суспільно небезпечні наслідки і бажаючи їх настання, достовірно знаючи про незаконність своїх дій, реалізовуючи злочинний умисел, направлений на одержання неправомірної вигоди від гр. ОСОБА_8 для себе та третьої особи, яка являється представником ІНФОРМАЦІЯ_2 , 21.02.2024, близько 14 год. 23 хв., знаходячись за місцем виконання функціональних обов`язків у приміщенні кабінету № 3, який розташований на першому поверсі КНП «Черкаська міська консультативно-діагностична поліклініка», за адресою: місто Черкаси, вулиця В`ячеслава Чорновола, 9, одержав від ОСОБА_8 раніше обумовлену між ними суму неправомірної вигоди у виді грошових коштів в розмірі 7 700 (сім тисяч сімсот) доларів США, які 21.02.2024 встановленим порядком працівниками правоохоронних органів були вручені ОСОБА_8 для документування протиправної діяльності фігурантів, зокрема, в якості оплати щодо вчинення обіцяних дій та неправомірних намірів ОСОБА_4 , зокрема за «позитивне» вирішення останнім питання про визнання ОСОБА_8 непридатним до проходження військової служби за станом здоров`я, в тому числі шляхом підготовки медичних документів з неіснуючими діагнозами заявника, та подальшим «позитивним» вирішенням питання з головою позаштатної постійно діючої військово - лікарської комісії ІНФОРМАЦІЯ_2 ОСОБА_7 щодо затвердження останньою рішення про визнання заявника непридатним до проходження військової служби під час мобілізації, тобто з особою уповноваженою на виконання функцій держави, в тому числі використовуючи службові та дружні стосунки із невстановленою в ході досудового розслідування особою ІНФОРМАЦІЯ_2 , який в силу своєї посади також має вплив на голову ВЛК ОСОБА_7 та які не були обізнані про злочинні наміри ОСОБА_4

21.02.2024 о 14 год. 25 хв. одразу після отримання неправомірної вигоди ОСОБА_4 був затриманий в порядку ст. 208 КПК України на місці вчинення кримінального правопорушення, його протиправна діяльність була припинена, а зазначені грошові кошти в сумі 7 700 доларів США, вилучено.

Вказаними діями ОСОБА_4 вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 369-2 КК України, тобто одержання неправомірної вигоди для себе та третьої особи за обіцянку здійснити вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави.

06.05.2024 року під час досудового розслідування кримінального провадження між заступником керівника Черкаської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону ОСОБА_3 та обвинуваченим ОСОБА_4 , за участю захисника ОСОБА_5 , на підставі ст.ст. у відповідності до статей 468-470, 472 КПК України було укладено угоду про визнання винуватості.

Згідно змісту угоди, яка скріплена підписами сторін, обвинувачений ОСОБА_4 повністю визнав свою винуватість у зазначених вище діяннях і зобов`язується: а) беззастережно визнати свою винуватість у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 369-2 КК України; б) з урахуванням наявності суспільного інтересу зобов`язується співпрацювати зі стороною обвинувачення, відповідати на всі поставлені запитання та не замовчувати факти вчинених ним кримінальних правопорушень, а також давати покази під час судового розгляду.

Крім того, в угоді зазначено, що обвинувачений підтверджує правдивість, достовірність та повноту наданих ним показань. Також обвинувачений ОСОБА_4 щиро розкаявся у скоєному. Критично оцінює свою протиправну поведінку, в тому числі шляхом повного визнання своєї вини, а також готовності понести кримінальну відповідальність, добровільно зобов`язуються надати детальні та правдиві показання суду в з`ясуванні обставин вчиненого злочину. Сторони погоджуються, що відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 66 КК України обставиною, яка пом`якшує покарання ОСОБА_4 є щире каяття. Обставиною, що обтяжує покарання ОСОБА_4 , згідно із ст. 67 КК України, є вчинення злочину повторно.

З урахуванням співпраці обвинуваченого ОСОБА_4 зі стороною обвинувачення при здійсненні досудового розслідування кримінальних проваджень № 12023250000000453 від 01.12.2023 та 12024250000000126 від 04.04.2024, щирого каяття, беззастережного визнання обвинуваченим своєї винуватості у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 369-2 КК України, його особи, який характеризується позитивно, має постійне місце проживання, на обліках у лікарів не перебуває, раніше не судимий, сторони погодилися на призначенні ОСОБА_4 остаточного покарання, по епізоду № 1 та № 2 за ч. 2 ст. 369-2 КК України - у виді штрафу в розмірі 5500 (п`яти тисяч п`ятсот) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 93 500 (дев`яносто три тисячі п`ятсот) гривень.

В угоді зазначені наслідки укладення та затвердження угоди про визнання винуватості, передбачені ст. 473 КПК України, наслідки невиконання угоди, встановленні ст. 476 КПК України.

В судовому засіданні обвинувачений ОСОБА_4 винним себе у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 369-2 КК України визнав повністю, вказавши, що час, місце та спосіб скоєння ним кримінальних правопорушень, описаних в обвинувальному акті, викладені вірно, вказані обставини відповідають подіям, що відбувалися в дійсності, і він їх в повному обсязі підтверджує. У скоєному щиро розкаявся. Заключивши відповідну угоду про визнання винуватості, він цілком розуміє надані йому законом права, а також роз`яснені йому судом наслідки укладення та затвердження вказаної угоди, визначені ст. 473 КПК України, - щодо обмеження права оскарження вироку згідно з положеннями ст. 394 і ст. 424 КПК України, і щодо відмови від здійснення прав, передбачених ст. 474 ч. 4 п. 1 КПК України, а саме, права на судовий розгляд, під час якого прокурор зобов`язаний довести кожну обставину інкримінованого кримінального правопорушення, права на виклик і на допит у судовому засіданні свідків, права заявлення клопотань, права надання суду своїх доказів, а також, характер пред`явленого обвинувачення, відповідно до якого він визнає себе винним, вид покарання, і інші заходи, які можливо будуть застосовані до нього у разі затвердження зазначеної угоди судом, в тому числі, і наслідки невиконання вказаної угоди, визначені у ст. 476 КПК України. При цьому зазначив, що здатен реально виконати взяті на себе відповідно до угоди зобов`язання та просив суд затвердити угоду про визнання винуватості та призначити узгоджене покарання. Крім того, обвинувачений вказав, що вищезазначена угода про визнання винуватості укладена ним з прокурором добровільно, без застосування будь-якого насильства, примусу та погроз. Розуміє, що умисне невиконання угоди є підставою для притягнення його до кримінальної відповідальності за ст. 389-1 КК України.

Прокурор ОСОБА_3 в судовому засіданні зазначив, що при укладенні угоди про визнання винуватості були враховані обставини, передбачені ст. 470 КПК України, дотримані вимоги процесуального та матеріального права, просив суд затвердити угоду про визнання винуватості та призначити обвинуваченому узгоджене сторонами покарання.

Захисник ОСОБА_5 також вважав можливим затвердити угоду про визнання винуватості, зазначивши, що при укладенні угоди між його підзахисним та прокурором були дотримані правила та вимоги, передбачені кримінальним процесуальним законодавством України та КК України, при цьому підозрюваним вищезазначена угода була укладена з прокурором добровільно, без застосування насильства, примусу та погроз.

Заслухавши доводи сторін кримінального провадження, дослідивши надані прокурором матеріали кримінального провадження, перевіривши умови укладання угоди про визнання винуватості, відповідність угоди за змістом вимогам процесуального законодавства, роз`яснивши та з`ясувавши у обвинувачуваного про повне розуміння ним його процесуальних прав, добровільності та відсутності будь-яких обставин, які примусили його погодитися на підписання угоди про визнання винуватості, характеру висунутого ОСОБА_4 обвинувачення, виду і розміру покарання та наслідки постановлення вироку на підставі угоди про визнання винуватості, суд дійшов висновку про те, що у даному кримінальному провадженні можливо затвердити надану угоду про визнання винуватості з наступних підстав.

Відповідно до ст.ст. 468, 469 КПК України, угода про визнання винуватості між прокурором та підозрюваним чи обвинуваченим може бути укладена у провадженні щодо кримінальних проступків, нетяжких злочинів, тяжких злочинів.

На підставі об`єктивно з`ясованих обставин, досліджених документів, суд дійшов висновку, що мали місце діяння, у вчиненні яких обвинувачується ОСОБА_4 , а його дії органом досудового розслідування обґрунтовано кваліфіковані по епізоду № 1 за ч. 2 ст. 369-2 КК України - надання обіцянки за надання неправомірної вигоди для себе та третьої особи здійснити вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, по епізоду № за ч.2 ст. 369-2 КК України - одержання неправомірної вигоди для себе та третьої особи за обіцянку здійснити вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави.

В силу положення ст. 12 КК України кримінальні правопорушення, передбачені ч. 2 ст. 369-2 КК України, відносяться до категорії нетяжких злочинів.

На виконання вимог ст. 474 КПК України судом з`ясовано обставини, які дають змогу впевнитися в тому, що обвинувачений усвідомлює свої права, визначені п.1 ч. 4 ст. 474 КПК України, наслідки укладення та затвердження угоди, характер обвинувачення, вид покарання, яке буде до нього застосоване, а також переконатися, що укладення угоди є добровільним, тобто не є наслідком застосування насильства, примусу, погроз або наслідком обіцянок чи дії будь-яких інших обставин, ніж ті, що передбачені в угоді. Обвинуваченому роз`яснено наслідки невиконання угоди, передбачені ст. 476 КПК України.

Судом встановлено, що ініціювання, порядок укладення та зміст угоди про визнання винуватості від 06.05.2024 року між заступником керівника Черкаської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону ОСОБА_3 та обвинуваченим в зазначеному кримінальному провадженні ОСОБА_4 відповідає вимогам ст. 469, ст. 472 КПК України. Під час досудового розслідування обвинуваченим скарги не подавались.

Умови даної угоди - не суперечать вимогам кримінального та кримінального процесуального законодавства України, очевидної неможливості виконання обвинуваченою взятих на себе зобов`язань - не вбачається.

Узгоджена міра покарання відповідає загальним засадам призначення покарання, визначених ст. 65 КК України: законності, справедливості, обґрунтованості, а також вимогам ч. 2 ст. 61 Конституції України про те, що юридична відповідальність особи має індивідуальний характер, з урахуванням поведінки обвинуваченого після вчинення злочину, який в судовому засіданні визнав вину у вчинених кримінального правопорушення, дав критичну оцінку своїм злочинним діям, виказав готовність нести кримінальну відповідальність, усвідомлюючи свою вину, зробивши належні висновки, а також наявності обставини, що пом`якшує покарання - щире каяття, обставини, яка обтяжує покарання - вчинення злочину повторно, та особи ОСОБА_4 - який раніше не судимий, працевлаштований, тому прямих перешкод для призначення обвинуваченому покарання у вигляді штрафу не встановлено, враховуючи, що вищенаведені дані про особу обвинуваченого дають підстави вважати, що виправлення останнього та попередження вчинення нових злочинів можливо досягти, призначивши йому основне покарання за ч. 2 ст. 369-2 КК України - у виді штрафу в розмірі 5500 (п`яти тисяч п`ятсот) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 93 500 (дев`яносто три тисячі п`ятсот) гривень.

Суд також переконався, що укладення угоди сторонами є добровільним, тобто не є наслідком застосування насильства, примусу, погроз або наслідком обіцянок чи дій будь-яких інших обставин, ніж ті, що передбачені в угоді.

Підстав для відмови в затвердженні угоди про визнання винуватості, передбачених ст. 474 ч. 7 КПК України, судом не встановлено.

Згідно ч. 1 ст. 475 КПК України, якщо суд переконався, що угода може бути затверджена, він ухвалює вирок, яким затверджує угоду і призначає узгоджену сторонами міру покарання.

Виходячи з викладеного, перевіривши угоду на відповідність вимогам КПК України суд дійшов висновку про можливість затвердження угоди про визнання винуватості і призначення обвинуваченому узгодженої сторонами міри покарання.

Запобіжний захід до набрання вироком законної сили ОСОБА_4 не обирати.

Відповідно до ч. 4 ст. 174 КПК України суд одночасно з ухваленням судового рішення, яким закінчується судовий розгляд, вирішує питання про скасування арешту майна. Суд скасовує арешт майна, зокрема, у випадку виправдання обвинуваченого, закриття кримінального провадження судом, якщо майно не підлягає спеціальній конфіскації, не призначення судом покарання у виді конфіскації майна та/або незастосування спеціальної конфіскації, залишення цивільного позову без розгляду або відмови у цивільному позові.

Ухвалою слідчого судді Придніпровського районного суду м. Черкаси від 27.02.2024 (справа № 711/1569/24, провадження № 1-кс/711/490/24) в рамках об`єднаного кримінального провадження № 12023250000000453 від 01.12.2023 накладено арешт на тимчасово вилучене майно, а саме: - грошові кошти в сумі 7700 доларів США, скріплені резинкою жовтого кольору, які знаходились у прозорому файлі разом з медичними документами на ім`я ОСОБА_8 , з наступними серіями та номерами КВ 66025496 Q, KB 39516726 P, KB 14859854 M ; - грошові кошти в сумі 23 000 грн. номіналом по 500 грн. в кількості 46 штук, які були вилучені в ході проведення обшуку в приміщенні кабінеті № 3 КНП «Черкаська міська консультативно-діагностична поліклініка» за адресою: м. Черкаси, вул. В. Чорновола, 9; - медичні документи на ім`я ОСОБА_8 , а саме: медична картка на ім`я ОСОБА_8 ; направлення № НОМЕР_1 на ім`я пацієнта ОСОБА_8 на 1 арк; Ехокардіологічне обстеження від 10.01.2021 на 1 арк.; копія виписки № 6/116 на ім`я ОСОБА_8 на 1 арк.; копія консультативного заключення на 1 арк. на ім`я ОСОБА_8 ; рентгенівське дослідження в копії на 1 арк на ім`я ОСОБА_8 ; результат дослідження крові № 823/14 на ім`я ОСОБА_8 на 1 арк. в копії; УЗД щитовидної залози в копії на 1 арк. на ім`я ОСОБА_8 ; консультативний висновок кардіолога на ім`я ОСОБА_8 в копії на 1 арк.; дослідження ЕКГ на ім`я ОСОБА_8 на 1 арк. в копії; дослідження ЕКГ на ім`я ОСОБА_8 на 1 арк. в копії; дослідження ЕКГ на ім`я ОСОБА_8 на 1 арк. в копії; копія картки платника податків на ім`я ОСОБА_8 на 1 арк.; копія паспорту громадянина України на ім`я ОСОБА_8 на 2 арк.; оригінал картки № 9/3 обстеження та медичного огляду на ім`я ОСОБА_8 на 1 арк., які були вилучені в ході проведення обшуку в приміщенні кабінеті № 3 КНП «Черкаська міська консультативно-діагностична поліклініка» за адресою: м. Черкаси, вул. В. Чорновола, 9; - два блокноти з наступними написами: 1-й - «Центр МРТ» VITA -Teneo, 2-й блокнот з написом «2019», підписаний рукописним текстом « ОСОБА_9 », мобільний телефон «Айфон 15 pro мах» IMEI 1: НОМЕР_2 , IMEI2: НОМЕР_3 , з сім картою НОМЕР_4 , який належить ОСОБА_4 , які були вилучені в ході проведення обшуку в приміщенні кабінеті № 3 КНП «Черкаська міська консультативно-діагностична поліклініка» за адресою: м. Черкаси, вул. В. Чорновола, 9 та флеш носій марки «Самсунг», який був вилучений в ході обшуку за місцем проживання ОСОБА_4 ; - документи щодо проходження медичного огляду ОСОБА_8 у жовтні-листопаді 2023 року на 5 арк., які були вилучені 21.02.2024 під час проведення обшуку в кабінеті № 310, який розташований на третьому поверсі в приміщенні будівлі дитячої амбулаторії КНП «П`ятий Черкаський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» (дитяча поліклініка № 3), за адресою: м. Черкаси, вул. Олени Теліги, 4.

Накладений даною ухвалою слідчого судді арешт слід скасувати після набрання вироком законної сили, згідно вимог ст. 174 КПК України.

Цивільний позов не заявлений. Долю судових витрат суд вирішує на підставі ст.ст. 118-124 КПК України.

Долю речових доказів суд вирішує на підставі ст. 100 КПК України.

Керуючись ч. 2 ст.373, ст.ст. 374, 474,475 КПК України,-

УХВАЛИВ:

Затвердити угоду про визнання винуватості, укладену 06.05.2024 року між заступником керівника Черкаської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону ОСОБА_3 та обвинуваченим ОСОБА_4 , за участю захисника ОСОБА_5 у об`єднаному кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12023250000000453 від 01.12.2023 та 12024250000000126 від 04.04.2024, за обвинуваченням ОСОБА_4 у вчиненні кримінальних правопорушень-злочинів, передбачених ч. 2 ст. 369-2 КК України.

ОСОБА_4 визнати винним у вчиненні кримінальних правопорушень-злочинів, передбачених ч. 2 ст. 369-2 КК України та призначити йому покарання за ч. 2 ст. 369-2 КК України у виді штрафу в розмірі 5500 (п`яти тисяч п`ятсот) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 93 500 (дев`яносто три тисячі п`ятсот) гривень.

Запобіжний захід до набрання вироком законної сили ОСОБА_4 не обирати.

Стягнути з ОСОБА_4 на користь держави процесуальні витрати на залучення експерта у зв`язку з проведенням судової експертизи: висновок експерта №СЕ-19/124-24/2863-ФХД від 13.03.2024 в розмірі 1 893,20 грн.; висновок експерта №СЕ-19/124-24/3741-ПЧ від 18.03.2024 в розмірі 3 786,40 грн., що всього становить 5679 (п`ять тисяч шістсот сімдесят дев`ять) грн. 60 (шістдесят) коп.

Скасувати після набрання вироком законної сили, накладений ухвалою слідчого судді Придніпровського районного суду м. Черкаси від 27.02.2024 (справа № 711/1569/24, провадження № 1-кс/711/490/24) в рамках кримінального провадження № 12023250000000453 від 01.12.2023 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 369-2 КК України арешт на тимчасово вилучене майно, а саме:

- грошові кошти в сумі 7700 доларів США, скріплені резинкою жовтого кольору, які знаходились у прозорому файлі разом з медичними документами на ім`я ОСОБА_8 , з наступними серіями та номерами КВ 66025496 Q, KB 39516726 P, KB 14859854 M ;

- грошові кошти в сумі 23 000 грн. номіналом по 500 грн. в кількості 46 штук, які були вилучені в ході проведення обшуку в приміщенні кабінеті № 3 КНП «Черкаська міська консультативно-діагностична поліклініка» за адресою: м. Черкаси, вул. В. Чорновола, 9;

- медичні документи на ім`я ОСОБА_8 , а саме: медична картка на ім`я ОСОБА_8 ; направлення № НОМЕР_1 на ім`я пацієнта ОСОБА_8 на 1 арк; Ехокардіологічне обстеження від 10.01.2021 на 1 арк.; копія виписки № 6/116 на ім`я ОСОБА_8 на 1 арк.; копія консультативного заключення на 1 арк. на ім`я ОСОБА_8 ; рентгенівське дослідження в копії на 1 арк на ім`я ОСОБА_8 ; результат дослідження крові № 823/14 на ім`я ОСОБА_8 на 1 арк. в копії; УЗД щитовидної залози в копії на 1 арк. на ім`я ОСОБА_8 ; консультативний висновок кардіолога на ім`я ОСОБА_8 в копії на 1 арк.; дослідження ЕКГ на ім`я ОСОБА_8 на 1 арк. в копії; дослідження ЕКГ на ім`я ОСОБА_8 на 1 арк. в копії; дослідження ЕКГ на ім`я ОСОБА_8 на 1 арк. в копії; копія картки платника податків на ім`я ОСОБА_8 на 1 арк.; копія паспорту громадянина України на ім`я ОСОБА_8 на 2 арк.; оригінал картки № 9/3 обстеження та медичного огляду на ім`я ОСОБА_8 на 1 арк., які були вилучені в ході проведення обшуку в приміщенні кабінеті № 3 КНП «Черкаська міська консультативно-діагностична поліклініка» за адресою: м. Черкаси, вул. В. Чорновола, 9;

- два блокноти з наступними написами: 1-й - «Центр МРТ» VITA -Teneo, 2-й блокнот з написом «2019», підписаний рукописним текстом « ОСОБА_9 », мобільний телефон «Айфон 15 pro мах» IMEI 1: НОМЕР_2 , IMEI2: НОМЕР_3 , з сім картою НОМЕР_4 , який належить ОСОБА_4 , які були вилучені в ході проведення обшуку в приміщенні кабінеті № 3 КНП «Черкаська міська консультативно-діагностична поліклініка» за адресою: м. Черкаси, вул. В. Чорновола, 9 та флеш носій марки «Самсунг», який був вилучений в ході обшуку за місцем проживання ОСОБА_4

- документи щодо проходження медичного огляду ОСОБА_8 у жовтні-листопаді 2023 року на 5 арк., які були вилучені 21.02.2024 під час проведення обшуку в кабінеті № 310, який розташований на третьому поверсі в приміщенні будівлі дитячої амбулаторії КНП «П`ятий Черкаський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» (дитяча поліклініка № 3), за адресою: м. Черкаси, вул. Олени Теліги, 4 .

Речові докази по справі:

-грошові кошти в загальній сумі 7700 (сім тисяч сімсот) доларів США, з яких: грошові кошти в сумі 200 (двісті) доларів США та 7500 (сім тисяч п`ятсот) доларів США (імітаційні засоби) - повернути за належністю до Управління стратегічних розслідувань в Черкаській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України;

-медичні документи на ім`я ОСОБА_8 , а саме: медична картка на ім`я ОСОБА_8 ; направлення № НОМЕР_1 на ім`я пацієнта ОСОБА_8 на 1 арк; Ехокардіологічне обстеження від 10.01.2021 на 1 арк.; копія виписки № 6/116 на ім`я ОСОБА_8 на 1 арк.; копія консультативного заключення на 1 арк. на ім`я ОСОБА_8 ; рентгенівське дослідження в копії на 1 арк на ім`я ОСОБА_8 ; результат дослідження крові № 823/14 на ім`я ОСОБА_8 на 1 арк. в копії; УЗД щитовидної залози в копії на 1 арк. на ім`я ОСОБА_8 ; консультативний висновок кардіолога на ім`я ОСОБА_8 в копії на 1 арк.; дослідження ЕКГ на ім`я ОСОБА_8 на 1 арк. в копії; дослідження ЕКГ на ім`я ОСОБА_8 на 1 арк. в копії; дослідження ЕКГ на ім`я ОСОБА_8 на 1 арк. в копії; копія картки платника податків на ім`я ОСОБА_8 на 1 арк.; копія паспорту громадянина України на ім`я ОСОБА_8 на 2 арк.; оригінал картки № 9/3 обстеження та медичного огляду на ім`я ОСОБА_8 на 1 арк., які були вилучені в ході проведення обшуку в приміщенні кабінеті № 3 КНП «Черкаська міська консультативно-діагностична поліклініка» за адресою: м. Черкаси, вул. В. Чорновола, 9 та знаходяться в камері збереження речових доказів СУ ГУНП в Черкаській області - повернути ОСОБА_8 ;

-два блокноти з наступними написами: 1-й - «Центр МРТ» VITA -Teneo, 2-й блокнот з написом «2019», підписаний рукописним текстом « ОСОБА_9 », мобільний телефон «Айфон 15 pro мах» IMEI 1: НОМЕР_2 , IMEI2: НОМЕР_3 , з сім картою НОМЕР_4 , які належать ОСОБА_4 , та були вилучені в ході проведення обшуку в приміщенні кабінеті № 3 КНП «Черкаська міська консультативно-діагностична поліклініка» за адресою: м. Черкаси, вул. В. Чорновола, 9, а також флеш носій марки «Самсунг», який був вилучений в ході обшуку за місцем проживання ОСОБА_4 , які знаходяться в камері збереження речових доказів СУ ГУНП в Черкаській області - повернути власнику ОСОБА_4 ;

-грошові кошти в сумі 23 000 грн. номіналом по 500 грн. в кількості 46 штук, які були вилучені в ході проведення обшуку в приміщенні кабінеті № 3 КНП «Черкаська міська консультативно-діагностична поліклініка» за адресою: м. Черкаси, вул. В. Чорновола, 9, які знаходяться на депозитному рахунку АТ «Укрексімбанк» - повернути власнику ОСОБА_10 , ІНФОРМАЦІЯ_3 .

Відповідно до ст. 532 КПК України вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги вирок, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

Цей вирок може бути оскаржений в апеляційному порядку виключно з підстав, визначених у ч. 3 ст. 394 КПК України, протягом тридцяти днів з дня його проголошення шляхом подання апеляційної скарги до Черкаського апеляційного суду через Придніпровський районний суд м. Черкаси.

Копію вироку негайно після проголошення вручити прокурору, обвинуваченому в порядку, передбаченому ст. 376 КПК України.

Суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення06.05.2024
Оприлюднено08.05.2024
Номер документу118853369
СудочинствоКримінальне
КатегоріяЗлочини у сфері службової діяльності та професійної діяльності, пов'язаної з наданням публічних послуг Зловживання впливом

Судовий реєстр по справі —711/2778/24

Вирок від 06.05.2024

Кримінальне

Придніпровський районний суд м.Черкас

Комплєктова Т. О.

Ухвала від 01.05.2024

Кримінальне

Придніпровський районний суд м.Черкас

Комплєктова Т. О.

Ухвала від 10.04.2024

Кримінальне

Придніпровський районний суд м.Черкас

Комплєктова Т. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні