Ухвала
від 28.03.2024 по справі 758/8523/23
ПОДІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 758/8523/23

Категорія 82

У Х В А Л А

про витребування доказів

28 березня 2024 року місто Київ

Подільський районний суд міста Києва у складі:

головуючого - судді Ларіонової Н. М. ,

при секретарі судового засідання Волошиній А.О.,

за участю: представника позивача - адвоката Заведія В.І.,

розглянувши у підготовчому засіданні в залі районного суду в м. Києві клопотання представника позивача -адвоката Дзюби М.Ю. про витребування доказів та матеріали цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до Дванадцятої київської державної нотаріальної контори про зняття арешту з нерухомого майна,-

В С Т А Н О В И В :

В липні 2023 р. позивач ОСОБА_1 , інтереси якого представлені адвокатом Дзюбою М.Ю., звернувсь до суду з позовом до відповідача Дванадцятої київської державної нотаріальної контори, в якому просить зняти арешт (архівний запис) з квартири АДРЕСА_1 , реєстраційний номер обтяження 1409096, зареєстрований 25.10.2004 року державним реєстратором Дванадцятою київською державною нотаріальною конторою.

Одночасно представником позивача разом з позовною заявою було подано клопотання про витребування доказів, а саме: витребувати у Святошинського районного суду міста Києва (Код ЄДРПОУ: 02896733, адреса: 03148, м. Київ, вул. Якуба Коласа, буд. 27-А) інформацію: чи перебували в провадженні Святошинського районного суду міста Києва (або судів на основі яких його було створено, зокрема Ленінградського народного суду) судові справи за участю ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та/або ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 ? чи накладався в межах зазначених справ арешт на квартиру АДРЕСА_1 ? чи були передана ухвала, якою було накладено арешт на квартиру АДРЕСА_1 , для виконання до Дванадцятої київської державної нотаріальної контори? У випадку, якщо такі справи перебували в провадженні Святошинського районного суду міста Києва (або судів на основі яких його було створено, зокрема Ленінградського народного суду) - витребувати також копії судових рішень, якими накладався арешт на квартиру АДРЕСА_1 ; витребувати у Київського державного нотаріального архіву (код ЄДРПОУ: 43030363, адреса: 03151, м. Київ, Повітрофлотський проспект, 76-Г) інформацію та матеріали щодо причин державної реєстрації обтяжень (арешту) квартири АДРЕСА_1 , внесеного до єдиного державного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна Дванадцятою київською державною нотаріальною конторою 25.10.2004; витребувати у приватного нотаріуса КМНО Смекаліної Любові Тихонівни (РНОКПП невідомий, адреса: 02097, м.Київ, вул. Лісківська, 12/1, прим. №21) інформацію: чи є ОСОБА_1 спадкоємцем ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_3 ? чи є у померлої ОСОБА_2 інші спадкоємці, крім ОСОБА_1 ? з яких причин ОСОБА_1 не було видано свідоцтво про право на спадщину на майно, яке раніше належало померлій ОСОБА_2 ?

Ухвалою Подільського районного суду м. Києва від 26.07.2023 р. відкрито провадження у справі з призначенням розгляду в порядку спрощеного позовного провадження з викликом сторін (судді Рибалка Ю.В.).

На підставі протоколу повторного автоматизованого розподілу справ між суддями від 19.01.2024 р. дана справа розподілена на суддю Ларіонову Н.М.

Протокольно 28.03.2024 року здійснено перехід зі спрощеного провадження вищевказаної цивільної справи до загального позовного провадження.

В підготовчому засіданні представник позивача - адвоката Заведій В.І., підтримав клопотання та просила витребувати вищевказані документи.

Представник відповідача Дванадцятої київської державної нотаріальної контори в підготовче засідання не з`явився, через канцелярію суду від заступника завідувача Дванадцятої КДНК надійшла заява про розгляд справи у їх відсутність.

Вислухавши учасників підготовчого засідання, вивчивши матеріали справи, суд дійшов таких висновків.

Відповідно до п. 7 ч. 2 ст. 197 ЦПК України у підготовчому засіданні суд вирішує питання про витребування додаткових доказів та визначає строки їх подання.

Відповідно до вимог ст. 76 ЦПК України доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи. Ці дані встановлюються такими засобами: письмовими, речовими і електронними доказами; висновками експертів; показаннями свідків.

Відповідно до вимог ч. 1 ст. 81 ЦПК України кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Згідно зі ст.103 ЦПК України для з`ясування обставин, що мають значення для справи, необхідні спеціальні знання у сфері іншій ніж право, без яких встановити відповідні обставини неможливо.

Як вбачається з матеріалів справи, спір між сторонами виник щодо зняття арешту з нерухомого майна, а саме з квартири АДРЕСА_1 .

Відповідно до ст.84 ЦПК України у випадках, коли щодо отримання доказів у сторін є складнощі, суд за їх клопотанням зобов`язаний витребувати такі докази.

Зважаючи на те, що вказані в клопотанні документи стосуються предмету розгляду, необхідні для перевірки доводів осіб, що беруть участь у справі, та встановлення обставин справи, які підлягають встановленню в ході судового розгляду, то питання про витребування доказів підлягає задоволенню.

Оскільки для отримання документів необхідний деякий час, то в підготовчому засіданні необхідно оголосити перерву.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.12, 13, 84, 197, 258-260, 261 ЦПК України, -

У Х В А Л И В :

Клопотання представника позивача ОСОБА_1 -адвоката Дзюби М.Ю. про витребування доказів - задовольнити.

1) Витребувати у Святошинського районного суду міста Києва (Код ЄДРПОУ: 02896733, адреса: 03148, м. Київ, вул. Якуба Коласа, буд. 27-А, електронна пошта: inbox@sv.ki.court.gov.ua ) інформацію:

- чи перебували в провадженні Святошинського районного суду міста Києва (або судів на основі яких його було створено, зокрема Ленінградського народного суду) судові справи за участю ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та/або ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 ?

- чи накладався в межах зазначених справ арешт на квартиру АДРЕСА_1 ?

- чи були передана ухвала, якою було накладено арешт на квартиру АДРЕСА_1 , для виконання до Дванадцятої київської державної нотаріальної контори?

У випадку, якщо такі справи перебували в провадженні Святошинського районного суду міста Києва (або судів на основі яких його було створено, зокрема Ленінградського народного суду) - витребувати також копії судових рішень, якими накладався арешт на квартиру АДРЕСА_1 .

2) Витребувати у Київського державного нотаріального архіву (код ЄДРПОУ: 43030363, адреса: 03151, м. Київ, Повітрофлотський проспект, 76-Г, електронна пошта: notarhiv.kiiv@ukr.net ) інформацію та матеріали, щодо причин державної реєстрації обтяжень (арешту) квартири АДРЕСА_1 , внесеного до єдиного державного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна Дванадцятою київською державною нотаріальною конторою 25.10.2004 р.

3) Витребувати у приватного нотаріуса КМНО Смекаліної Любові Тихонівни (РНОКПП невідомий, адреса: 02097, м.Київ, вул. Лісківська, 12/1, прим. №21, електронна пошта: ІНФОРМАЦІЯ_4 )інформацію:

- чи є ОСОБА_1 спадкоємцем ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_3 ?

- чи є у померлої ОСОБА_2 інші спадкоємці, крім ОСОБА_1 ?

- з яких причин ОСОБА_1 не було видано свідоцтво про право на спадщину на майно, яке раніше належало померлій ОСОБА_2 ?

В підготовчому засіданні у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Дванадцятої київської державної нотаріальної контори про зняття арешту з нерухомого майна, оголосити перерву до 09 травня 2024 р. о 16:00 год.

Зобов`язати завчасно подати зазначені докази відповідно до ст.83 ч. 9 ЦПК України.

В разі неможливості подати вищевказаний доказ взагалі або у встановлений судом строк, особи зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом 5 днів з дня отримання ухвали.

За неповідомлення суду про неможливість подати докази, а також за неподання доказів, у тому числі і з причин, визнаних судом неповажними, винні особи несуть відповідальність, встановлену законом.

Копію ухвали направити у Святошинський районний суд міста Києва (Код ЄДРПОУ: 02896733, адреса: 03148, м. Київ, вул. Якуба Коласа, буд. 27-А, електронна пошта: inbox@sv.ki.court.gov.ua ), Київський державний нотаріальний архів (код ЄДРПОУ: 43030363, адреса: 03151, м. Київ, Повітрофлотський проспект, 76-Г, електронна пошта: notarhiv.kiiv@ukr.net ), приватному нотаріусу КМНО Смекаліній Любові Тихонівні (РНОКПП невідомий, адреса: 02097, м.Київ, вул. Лісківська, 12/1, прим. №21, електронна пошта: ІНФОРМАЦІЯ_4 ) - для виконання.

Ухвала апеляційному оскарженню не підлягає.

СуддяН. М. Ларіонова

СудПодільський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення28.03.2024
Оприлюднено08.05.2024
Номер документу118853530
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи про звільнення майна з-під арешту (виключення майна з опису)

Судовий реєстр по справі —758/8523/23

Ухвала від 28.03.2024

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Ларіонова Н. М.

Ухвала від 24.01.2024

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Ларіонова Н. М.

Ухвала від 09.10.2023

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Рибалка Ю. В.

Ухвала від 26.07.2023

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Рибалка Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні