Ухвала
від 02.05.2024 по справі 766/2866/24
ХЕРСОНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 766/2866/24 н/п 2/766/8890/24

УХВАЛА

про залучення третьої особи

02.05.2024р. Херсонський міський суд Херсонської області

у складі: головуючої судді Зуб І.Ю.,

за участю секретаря Боровикова В.О.,

розглянувши у підготовчому засіданні в залі суду в м. Херсоні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 (РНОКПП НОМЕР_1 , місце проживання: АДРЕСА_1 ) до ОСОБА_2 (РНОКПП НОМЕР_2 , місце реєстрації: АДРЕСА_2 ), треті особи: Орган опіки і піклування виконавчого комітету Маківської сільської ради Кам`янець-Подільського району Херсонської області (ЄДРПОУ 40134461, місцезнаходження: 32445, Хмельницька обл., Кам`янець-Подільський р-н., с. Маків, вул. Воздвиженська, 22), Служба у справах дітей Маківської сільської ради Кам`янець-Подільського району Херсонської області (ЄДРПОУ 44779051, місцезнаходження: 32445, Хмельницька обл., Кам`янець-Подільський р-н., с. Маків, вул. Воздвиженська, 22) про позбавлення батьківських прав, -

встановив:

Позивач 26.02.2024 року звернулася до суду із позовом до ОСОБА_2 , треті особи: Орган опіки і піклування виконавчого комітету Маківської сільської ради Кам`янець-Подільського району Херсонської області, Служба у справах дітей Маківської сільської ради Кам`янець-Подільського району Херсонської області про позбавлення батьківських прав.

Ухвалою Херсонського міського суду Херсонської області від 28.02.2024 року відкрито загальне провадження по даній справі та призначено підготовче засідання.

Позивач надала заяву про проведення підготовчого засідання без її участі, позовні вимоги підтримує, просить їх задовольнити.

Відповідач надав заяву про проведення підготовчого засідання без його участі. Підтвердив, що проживає за адресою: АДРЕСА_3 .

Треті особи у підготовче засідання не з`явилися, повідомлялися, причини неявки суду не повідомили.

Відповідно до ч. 2 ст. 247 ЦПК України у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Суд, дослідивши матеріали цивільної справи, приходить до наступного.

Відповідно до ст. 2 ЦПК України, завданням цивільного судочинства є справедливий, неупереджений та своєчасний розгляд і вирішення цивільних справ з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб, інтересів держави. Суд та учасники судового процесу зобов`язані керуватися завданням цивільного судочинства, яке превалює над будь-якими іншими міркуваннями в судовому процесі.

Відповідно до ч. 4 ст. 19 Сімейного кодексу України при розгляді судом спорів щодо участі одного з батьків у вихованні дитини, місця проживання дитини, виселення дитини, зняття дитини з реєстрації місця проживання, визнання дитини такою, що втратила право користування житловим приміщенням, позбавлення та поновлення батьківських прав, побачення з дитиною матері, батька, які позбавлені батьківських прав, відібрання дитини від особи, яка тримає її у себе не на підставі закону або рішення суду, управління батьками майном дитини, скасування усиновлення та визнання його недійсним обов`язковою є участь органу опіки та піклування, представленого належною юридичною особою.

Відповідно до ч. 3 ст. 53 ЦПК України, якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Дослідивши матеріали цивільної справи, беручи до уваги предмет спору та зміст позовних вимог, враховуючи, що місцем проживання відповідача є АДРЕСА_3 , суд приходить до висновку про необхідність залучення до участі у справі у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору - Службу у справах дітей Суворовської районної у м.Херсоні ради (пр-т Ушакова, 47, м. Херсон, 73000).

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 2, 51, 258, 260, 353 ЦПК України, суд -

постановив:

Залучити Службу у справах дітей Суворовської районної у м.Херсоні ради (пр-т Ушакова, 47, м. Херсон, 73000) до участі у справі за позовом ОСОБА_1 (РНОКПП НОМЕР_1 , місце проживання: АДРЕСА_1 ) до ОСОБА_2 (РНОКПП НОМЕР_2 , місце реєстрації: АДРЕСА_2 ), треті особи: Орган опіки і піклування виконавчого комітету Маківської сільської ради Кам`янець-Подільського району Херсонської області (ЄДРПОУ 40134461, місцезнаходження: 32445, Хмельницька обл., Кам`янець-Подільський р-н., с. Маків, вул. Воздвиженська, 22), Служба у справах дітей Маківської сільської ради Кам`янець-Подільського району Херсонської області (ЄДРПОУ 44779051, місцезнаходження: 32445, Хмельницька обл., Кам`янець-Подільський р-н., с. Маків, вул. Воздвиженська, 22) про позбавлення батьківських прав, в якості третьої особи яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору.

Повідомити Службу у справах дітей Суворовської районної у м.Херсоні ради про дату, час і місце засідання.

Зобов`язати позивача ОСОБА_1 направити залученій третій особі - Службі у справах дітей Суворовської районної у м.Херсоні ради (пр-т Ушакова, 47, м. Херсон, 73000) копію позовної заяви з доданими до неї документами.

Відповідно до ч. 5 ст. 19 СК України Орган опіки та піклування подає суду письмовий висновок щодо розв`язання спору на підставі відомостей, одержаних у результаті обстеження умов проживання дитини, батьків, інших осіб, які бажають проживати з дитиною, брати участь у її вихованні, а також на підставі інших документів, які стосуються справи.

Роз`яснити Службі у справах дітей Олешківської районної державної адміністрації, що треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору, мають процесуальні права і обов`язки, встановлені статтею 43 Цивільного процесуального Кодексу.

Встановити п`ятнадцятиденний термін з дня отримання ухвали про залучення третьої особи для подання письмових пояснень по суті спору.

Копію ухвали направити залученій стороні.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи, що розглядається на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет: http://ksm.ks.court.gov.ua.

Ухвала оскарженню не підлягає.

СуддяІ. Ю. Зуб

Дата ухвалення рішення02.05.2024
Оприлюднено08.05.2024
Номер документу118854646
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про позбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —766/2866/24

Ухвала від 02.05.2024

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Зуб І. Ю.

Ухвала від 28.02.2024

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Зуб І. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні