Ухвала
від 26.04.2024 по справі 766/5987/24
ХЕРСОНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 766/5987/24

н/п 2/766/9618/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про залишення позовної заяви без руху

26.04.2024 року Суддя Херсонського міського суду Херсонської області Майдан С.І., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Херсонської міської ради про визнання права власнсті в порядку спадкування,

встановив:

Позивач звернувся до суду із позовом до Херсонської міської ради про визнання права власнсті в порядку спадкування.

Розглянувши матеріали заяви судом було встановлено, що вона не відповідає вимогам ст. 177 ЦПК Україниз наступних підстав.

Згідно ч.1ст.4 ЦПК Україникожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи законних інтересів.

Згідно п.2 ч.1ст.176 ЦПК Україниціна позову визначається у позовах про визнання права власності на майновартістю майна.

Згідно ч.4ст.177 ЦПК Українидо позовної заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документи, що підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Розмір судового збору, порядок його сплати і звільнення від сплати судового збору встановленіЗаконом України "Про судовий збір".

Згідно п.3 ч.1ст.4 Закону України «Про судовий збір»за подання до суду фізичною особою позовної заяви майнового характеру судовий збір становить 1 відсоток ціни позову, але не менше 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб та не більше 5 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Позивачем ціна позову зазначена 20000,00 грн, проте не зазначені докази на підтвердження ціни позову, тому позивачу необхідно надати до суду докази дійсної вартості нерхумого майна на час звернення із позовом до суду.

Також, позивачем не зазначено докази на підтвердження: права власності співвласників на житловий будинок; наявності заповіту; на підтвердження факту смерті співласників житлового будинку.

Відповідно до ч. 1 ст. 177 ЦПК України, позивач повинен додати до позовної заяви її копії та копії всіх документів, що додаються до неї, відповідно до кількості відповідачів і третіх осіб.

Проте, позивачем не додані додатки до копії позовоної заяви для вручення відповідачу.

Відповідно дост.185 ЦПК Українисуддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях175і177цьогоКодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху з наданням строку для усунення недоліків, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху. Якщо ухвала про залишення позовної заяви без руху постановляється з підстави несплати судового збору у встановленому законом розмірі, суд в такій ухвалі повинен зазначити точну суму судового збору, яку необхідно сплатити (доплатити).

Керуючись ч.1ст.4 Закону України «Про судовий збір», ст.ст.175-177,185 ЦПК України, суддя

ухвалила:

Позовну заяву ОСОБА_1 доХерсонської міськоїради провизнання прававласнсті впорядку спадкуваннязалишити без руху.

Повідомити позивача про необхідність виправити в п`ятиденний строк з дня отримання ухвали про залишення заяви без руху недоліки поданої заяви.

Роз`яснити позивачу, що інакше позовна заява буде вважатися неподаною та йому повернута.

Копію ухвали направити позивачу для усунення зазначених недоліків.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя С.І.Майдан

Дата ухвалення рішення26.04.2024
Оприлюднено08.05.2024
Номер документу118854648
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах щодо права власності чи іншого речового права на нерухоме майно (крім землі)

Судовий реєстр по справі —766/5987/24

Ухвала від 26.04.2024

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Майдан С. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні