Ухвала
від 07.05.2024 по справі 188/147/21
ПЕТРОПАВЛІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 188/147/21

Провадження № 2/188/10/2024

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

07 травня 2024 року Петропавлівський районний суд Дніпропетровської області

в складі головуючого судді Місюра К.В.

секретар Лисяк А.Є.,

розглянувши у судовому засіданні в смт. Петропавлівка цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ПАТ ДТЕК «Павлоградвугілля», треті особи , що не заявляють самостійних вимог: Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Дніпропетровській області, Головне управління Держпраці в Дніпропетровській області про визнання нещасного випадку , пов`язаним з виробництвом , скасування актів та зобов`язання скласти акт за формою Н-1/П

ВСТАНОВИВ:

Упровадженні Петропавлівського районного суду Дніпропетровської області перебуває вище вказана цивільна справа.

Представник відповідача, ОСОБА_2 подала до суду клопотання про залучення до участі у справі правонаступника третьої сторони Південно Східне міжрегіональне управління Державної служби з питань праці та Головне управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області

Сторони в судове засідання не з`явилися.

Відповідно до приписів ст.53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Оскільки положеннями ЦПК України не передбачена заміна третьої особи у позовному провадженні, суд за аналогією, застосовує положення ст.51 ЦПК України щодо заміни неналежного відповідача.

Відповідно до частин 2-4статті 51 ЦПК України якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання за клопотанням позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі. Після спливу строків, зазначених у частинах першій та другій цієї статті, суд може залучити до участі у справі співвідповідача або замінює первісного відповідача належним відповідачем виключно у разі, якщо позивач доведе, що не знав та не міг знати до подання позову у справі про підставу залучення такого співвідповідача чи заміну неналежного відповідача. Про залучення співвідповідача чи заміну неналежного відповідача постановляється ухвала.

Суд вважає, що необхідно замінити первісну третю особу належною третьою особою, оскільки станом на 06 травня 2024 року сталися зміни в законодавстві.

Кабінетом Міністрів України згідно п.1 постанови від 12.01.2022 року № 14 «Деякі питання територіальних органів Державної служби з питань праці» постановлено ліквідувати як юридичні особи публічного права територіальні органи Державної служби з питань праці , зокрема, Головне управління Держпраці у Дніпропетровській області, та утворити як юридичні особи публічного права міжрегіональні територіальні органи Державної служби з питань праці.

Крім того , 01.01.2023 року набув чинності ЗУ від 23.09.1999року № 1105ХІV «Про загальнообов`язкове державне соціальне страхування» викладений у новій редакції, відповідно до якого , уповноваженим органом управління в системі загальнообов`язкового державного соціального страхування у зв`язку з тимчасовою втратою працездатності та від нещасного випадку є Пенсійний фонд України.

Відповідно до ст. 55 ЦПК Україниу у разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу. Усі дії, вчинені в цивільному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього так само, як вони були обов`язкові для особи, яку він замінив.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст. ст.51,53, 55,56,258-260 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

Клопотання представника відповідача ОСОБА_2 у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ПАТ ДТЕК «Павлоградвугілля», треті особи , що не заявляють самостійних вимог: Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Дніпропетровській області, Головне управління Держпраці в Дніпропетровській області про визнання нещасного випадку , пов`язаним з виробництвом , скасування актів та зобов`язання скласти акт за формою Н-1/П про залучення до участі у справі правонаступника третьої особи- задовольнити.

Замінити третю особу , яка не заявляє самостійних вимог, а саме: Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Дніпропетровській області на Головне управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області .

Замінити третю особу , яка не заявляє самостійних вимог, а саме: Головне управління Держпраці в Дніпропетровській області на Південно Східне міжрегіональне управління Державної служби з питань праці.

Копію ухвали надіслати сторонам по справі.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя К. В. Місюра

СудПетропавлівський районний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення07.05.2024
Оприлюднено08.05.2024
Номер документу118855860
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із трудових правовідносин

Судовий реєстр по справі —188/147/21

Ухвала від 07.05.2024

Цивільне

Петропавлівський районний суд Дніпропетровської області

Місюра К. В.

Ухвала від 26.09.2023

Цивільне

Петропавлівський районний суд Дніпропетровської області

Місюра К. В.

Ухвала від 13.01.2023

Цивільне

Петропавлівський районний суд Дніпропетровської області

Місюра К. В.

Ухвала від 06.12.2022

Цивільне

Петропавлівський районний суд Дніпропетровської області

Місюра К. В.

Ухвала від 30.09.2022

Цивільне

Петропавлівський районний суд Дніпропетровської області

Місюра К. В.

Ухвала від 17.08.2022

Цивільне

Петропавлівський районний суд Дніпропетровської області

Місюра К. В.

Ухвала від 28.06.2022

Цивільне

Петропавлівський районний суд Дніпропетровської області

Місюра К. В.

Ухвала від 17.05.2022

Цивільне

Петропавлівський районний суд Дніпропетровської області

Місюра К. В.

Ухвала від 20.12.2021

Цивільне

Петропавлівський районний суд Дніпропетровської області

Місюра К. В.

Ухвала від 11.08.2021

Цивільне

Петропавлівський районний суд Дніпропетровської області

Місюра К. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні