Ухвала
від 09.04.2024 по справі 216/3893/23
ЦЕНТРАЛЬНО-МІСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

Єдиний унікальний номер (справа №) 216/3893/23

Номер провадження у суді 2-о/216/21/24

УХВАЛА

іменем України

09 квітня 2024 року місто Кривий Ріг

Центрально-Міський районний суд міста Кривого Рогу Дніпропетровської області у складі:

головуючого судді Цимбалістенко О.В.,

за участю секретаря судового засідання Тітенка Д.С.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні зали судових засідань Центрально-Міського районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа виконавчий комітет Центрально-Міської районної у місті Кривому Розі ради про встановлення факту належності свідоцтва про право власності на квартиру, -

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 (далі заявник) звернулася до Центрально-Міського районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області із заявою, відповідно до змісту якої просить суд встановити факт належності ОСОБА_1 свідоцтва № НОМЕР_1 від 18.03.1998 про право власності на житло, виданого Управлінням житлово-комунального господарства виконавчого комітету Криворізької міської ради на квартиру, розташовану за адресою: АДРЕСА_1 , в якому зазначено ОСОБА_1 .

Ухвалою Центрально-Міського районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області від 10.07.2023 відкрито провадження у справі №216/3893/23.

Заявник в судове засідання не з`явилася, про розгляд справи повідомлена належним чином, в прохальній частині заяви просила про розгляд справи без участі.

Представник заінтересованої особи Центрально-Міської районної у місті Кривому Розі ради в судовому засіданні участі не брав, про розгляд справи повідомлений належним чином, від якого жодних заяв чи клопотань не надходило.

Дослідивши матеріали справи, суд прийшов до наступного.

Відповідно до ч. 3 ст. 42 ЦПК України у справах окремого провадження учасниками справи є заявники, інші заінтересовані особи.

Згідно зі ст. 294 ЦПК України справи окремого провадження суд розглядає за участю заявника і заінтересованих осіб. Під час розгляду цих справ, суд зобов`язаний вжити заходів щодо всебічного, повного і об`єктивного з`ясування обставин справи.

Як вбачається з матеріалів справи, заявник просить суд встановити факт, щодо належності ОСОБА_1 свідоцтва №Ц-303 від 18.03.1998 про право власності на житло, виданого Управлінням житлово-комунального господарства виконавчого комітету Криворізької міської ради на квартиру, розташовану за адресою: АДРЕСА_1 , в якому зазначено ОСОБА_1 .

Обґрунтовуючи подану заяву заявник посилається на те, що квартира, розташована за адресою: АДРЕСА_1 , на праві спільної сумісної власності, належить їй та її матері - ОСОБА_2 , про що свідчить свідоцтво про право власності на житло, реєстраційний № НОМЕР_1 від 18.03.1998, видане Управлінням житлово-комунального господарства виконавчого комітету Криворізької міської ради, зокрема у свідоцтві про право власності на житло невірно зазначено її прізвище, а саме, « ОСОБА_3 » замість « ОСОБА_4 ».

За таких обставин, ОСОБА_2 , будучи співвласником нерухомого майна, має юридичну заінтересованість у вирішенні даної справи, оскільки рішення може вплинути безпосередньо на її права та обов`язки.

Отже, є підстави для залучення в якості заінтересованої особи ОСОБА_2 .

На підставі ч. 3 ст. 187 ЦПК України, слід зобов`язати заявника направити заінтересованій особі копія заяви з додатками.

У зв`язку із залученням заінтересованої особи, судове засідання слід відкласти та явку учасників справи у судове засідання визнати обов`язковою.

Керуючись ст.ст. 42, 260, 261ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

Залучити в цивільній справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа виконавчий комітет Центрально-Міської районної у місті Кривому Розі ради про встановлення факту належності свідоцтва про право власності на квартиру, в якості заінтересованої особи - ОСОБА_2 .

Відкласти судове засідання і призначити на 29 липня 2024 року об 11 год. 00 хв. у приміщенні Центрально-Міського районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області, поверх 5, зал судових засідань № 5 (Дніпропетровська обл., м. Кривий Ріг, вул. Першотравнева, 12).

Викликати у судове засідання учасників справи, явку яких визнати обов`язковою.

Зобов`язатизаявника ОСОБА_1 протягом двохднів змоменту отриманняухвали судунаправити копіюзаяви здодатками заінтересованійособі: ОСОБА_2 .

Встановити заінтересованій особі ОСОБА_2 строк п`ятнадцять днів з моменту отримання ухвали на подання письмових пояснень по суті справи.

Копію ухвали направити учасникам по справі.

Ухвала набирає законної сили негайно після її підписання.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О.В. Цимбалістенко

СудЦентрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу
Дата ухвалення рішення09.04.2024
Оприлюднено08.05.2024
Номер документу118858214
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення, з них: інших фактів, з них:.

Судовий реєстр по справі —216/3893/23

Ухвала від 09.04.2024

Цивільне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

ЦИМБАЛІСТЕНКО О. В.

Ухвала від 10.07.2023

Цивільне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

ЦИМБАЛІСТЕНКО О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні