Ухвала
від 07.05.2024 по справі 638/8015/24
ДЗЕРЖИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 638/8015/24

Провадження № 1-кс/638/1749/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

07 травня 2024 року Дзержинський районний суд міста Харкова

у складі слідчого судді: ОСОБА_1 ,

за участю секретаря: ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні у місті Харкові клопотання дізнавача СД Харківського районного управління поліції №3 Головного управління Національної поліції в Харківській області лейтенанта поліції ОСОБА_3 , погоджене прокурором Шевченківської окружної прокуратури міста Харкова Харківської області ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до речей і документів, по кримінальному провадженню внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12024226240000357 від 22.04.2024 року за ознаками кримінального правопорушення проступку, передбаченого частиною 1 статті 125 Кримінального кодексу України, -

ВСТАНОВИВ:

Дізнавач СД Харківського районного управління поліції №3 Головного управління Національної поліції в Харківській області лейтенант поліції ОСОБА_5 звернулась до Дзержинського районного суду м. Харкова із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів.

Клопотання мотивоване тим, що У провадженні сектору дізнання Харківського районного управління поліції №3 ГУНП в Харківській області перебувають матеріали кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12024226240000357 від 22.04.2024 за ознаками кримінального проступку, передбаченого ч. 1 ст.125 КК України.

Встановлено, що 21.04.2024 року, за адресою: АДРЕСА_1 , невстановлена особа нанесла тілесні ушкодження гр. ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Допитана в якості потерпілої ОСОБА_6 яка повідомила, що 22.04.2024 приблизно о 10 год. 00 хв., ОСОБА_6 , вийшла зі свого будинку та попрямувала до ОСОБА_7 , для того, що б забрати особисті речі свого сина та нагадати гр. ОСОБА_7 , що б повернув кошти, які взяв у борг. Після цих слів гр. ОСОБА_7 , почав агресивно себе поводити та виражатись нецензурною лексикою в бік гр. ОСОБА_6 , далі ОСОБА_7 , взяв плашку об`ємом 5 літрів та кинув в бік ОСОБА_6 , але попав у стіну будинку, після чого ОСОБА_7 , стоячи напроти ОСОБА_6 , наніс один удар кулаком правої руки, в область обличчя, а саме в ліве око.

ОСОБА_6 , одразу викликала поліцію, після приїзду все пояснила та написала заяву з даного приводу, після чого працівники поліції викликали швидку допомогу.

Згідно інформації, наданої КНП ХОР « ІНФОРМАЦІЯ_2 » - гр. ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , який проживає за адресою: АДРЕСА_2 , знаходився на стаціонарному лікуванні в 13 психіатричному відділенні для дорослих з палатами для паліативної допомоги з 06.09.2023 року по 11.09.2023 рік, КНП ХОР « ІНФОРМАЦІЯ_4 ».

Враховуючи викладене, з метою встановлення важливих та об`єктивних обставин у кримінальному провадженні, в тому числі проведення судової психіатричної експертизи, у органу досудового розслідування виникла необхідність в отриманні тимчасового доступу до речей та документів, а саме: до медичної документації ОСОБА_7 ІНФОРМАЦІЯ_3 , яка знаходиться у КНП ХОР « ІНФОРМАЦІЯ_2 », розташованій за адресою: АДРЕСА_3 , що має істотне значення для встановлення важливих обставин у даному кримінальному провадженні і полягає у тому, що для повноцінного та об`єктивного проведення судово-психіатричної експертизи, працівникам ІНФОРМАЦІЯ_5 потрібна вся наявна на гр. ОСОБА_7 медична документація, що знаходиться в їхньому розпорядженні.

У судове засідання дізнавач ОСОБА_8 не з`явилась, разом з клопотанням надала заяву, в якій просила розгляд клопотання проводити за її відсутності, клопотання підтримує та просить задовольнити в повному обсязі.

З огляду на наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, на підставі частини 2 статті 163 КПК України, розгляд даного клопотання необхідно проводити без виклику особи, у володінні якої вони знаходяться.

Фіксування процесуальної дії за допомогою технічних засобів під час розгляду клопотання не здійснювалась, що відповідає положеннямстатті 107 КПК України

Слідчий суддя, перевіривши надані матеріали клопотання та дослідивши докази по даних матеріалах, вважає доводи слідчого переконливими, а клопотання обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню у зв`язку із наступним.

В провадженні СД ІНФОРМАЦІЯ_6 проводить досудове розслідування кримінального провадження внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12024226240000357 від 22.04.2024 року за ознаками кримінального правопорушення проступку, передбаченого частиною 1 статті 125 Кримінального кодексу України.

Відповідно до пункту 2 частини 1 статті 162 КПК України, до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах, належать відомості, які можуть становити лікарську таємницю.

Відповідно до частини 1статті 160 КПК Українисторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених устатті 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

У відповідності достатті 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомлення з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до частини 5статті 132 КПК України, під час розгляду питання про застосування заходів забезпечення кримінального провадження сторони кримінального провадження повинні подати слідчому судді або суду докази обставин, на які вони посилаються.

Відповідно до частини 5, 6статті 163 КПК Українислідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: 1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; 3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю. Слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Як зазначено слідчим, відомості, що містяться в медичній документації на ім`я ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , мають істотне значення для встановлення важливих обставин у даному кримінальному провадженні, необхідні для проведення судово-психіатричної експертизи, а установі, яка буде проводити вищезазначену експертизу - ІНФОРМАЦІЯ_7 потрібна вся наявна на гр. ОСОБА_7 медична документація.

Отримати документи, до яких дізнавач просить суд надати тимчасовий доступ, іншим шляхом не є можливим, бо вони відносяться до документів, які містять охоронювану законом лікарську таємницю, доступ до якої здійснюється в порядку, визначеному законом, за ухвалою слідчого судді.

Таким чином, слідчий суддя приходить до висновку про наявність підстав для задоволення клопотання, оскільки на виконання вимог частини 5, 6статті 163 КПК Українидізнавач довела наявність достатніх підстав вважати, що було вчинено кримінальне правопорушення; документи мають значення для досудового розслідування; відомості, які містяться у документах, можуть бути доказами під час судового розгляду, а також неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Керуючись ст. ст.107,163,164,165,309,372 КПК України, слідчий суддя, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання дізнавача СД Харківського районного управління поліції №3 Головного управління Національної поліції в Харківській області лейтенанта поліції ОСОБА_3 , погоджене прокурором Шевченківської окружної прокуратури міста Харкова Харківської області ОСОБА_4 , про тимчасовийдоступ доречей ідокументів,по кримінальномупровадженню внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12024226240000357 від 22.04.2024 року за ознаками кримінального правопорушення проступку, передбаченого частиною 1 статті 125 Кримінального кодексу України задовольнити.

Надати дізнавачу СД Харківського районного управління поліції №3 Головного управління Національної поліції в Харківській області лейтенанту поліції ОСОБА_8 тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, та знаходяться у володінні КНП ХОР « ІНФОРМАЦІЯ_2 », яка знаходиться за адресою: АДРЕСА_3 , з можливістю тимчасового вилучення оригіналів медичних документів, а саме: медичну документацію ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_3 .

Встановити строк дії ухвали слідчого судді два місяця з дня постановлення ухвали.

Ухвала слідчого судді про тимчасовий доступ до речей і документів підлягає обов`язковому виконанню.

Роз`яснити КНП ХОР « ІНФОРМАЦІЯ_2 », що відповідно до частини 1 статті 166КПКУкраїни у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя за клопотанням сторін кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала слідчого судді оскарженню в апеляційному порядку не підлягає.

Слідчий суддя:

Дата ухвалення рішення07.05.2024
Оприлюднено08.05.2024
Номер документу118858627
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів, по кримінальному провадженню внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12024226240000357 від 22.04.2024 року за ознаками кримінального правопорушення проступку, передбаченого частиною 1 статті 125 Кримінального кодексу України

Судовий реєстр по справі —638/8015/24

Ухвала від 07.05.2024

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Хайкін В. М.

Ухвала від 03.05.2024

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Хайкін В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні