Ухвала
від 07.05.2024 по справі 536/896/22
КРЕМЕНЧУЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 536/896/22

Провадження № 2/536/749/24

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження в цивільній справі

07 травня 2024 року Суддя Кременчуцького районного суду Полтавської області Клименко С.М. перевіривши позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «Кременчукгаз-постачання»(м. Кременчук пров. Героїв Бреста, буд. 46 Полтавської області) до ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) про стягнення заборгованості за оплату послуг з газопостачання, інфляційних нарахувань та 3% річних

ВСТАНОВИВ:

29 липня 2022 року позивач, Товариство з обмеженою відповідальністю «Кременчукгаз-постачання», звернувся до суду з позовом до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за оплату послуг з газопостачання, інфляційних нарахувань та 3% річних, де росили стягнути з відповідача ОСОБА_1 заборгованість за спожитий природний газ в сумі 39 986 грн 96 коп, 3% річних у сумі 917 грн 87 коп та інфляційні втрати в сумі 2 318 грн 99 коп та судовий збір в сумі 2 481 грн.

До Кременчуцького районного суду Полтавської області справа надійшла 02 травня 2024 року згідно ухвали Автозаводського районного суду м. Кременчука від 01 березня 2024 року для розгляду за підсудністю.

Позовна заява відповідає вимогам ст. 175, 177 ЦПК України та підсудна Кременчуцькому районному суду Полтавської області.

Підстави для повернення позовної заяви, залишення її без розгляду або відмови у відкритті провадження на даній стадії відсутні.

Відповідно до ч.1 ст.277 ЦПК України питання про розгляд справи в порядку спрощеного провадження суд вирішує в ухвалі про відкриття провадження у справі.

Згідно з ч.3 ст.274 ЦПК України при вирішенні питання про розгляд справи в порядку спрощеного або загального позовного провадження суд враховує: значення справи для сторін; категорію та складність справи; обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначити експертизу, викликати свідків тощо; кількість сторін та інших учасників справи; чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес; думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного провадження.

В порядку спрощеного позовного провадження не можуть бути розглянуті справи у спорах: що виникають з сімейних відносин, крім спорів про стягнення аліментів, збільшення їх розміру, оплату додаткових витрат на дитину, стягнення неустойки (пені) за прострочення сплати аліментів, індексацію аліментів, зміну способу їх стягнення, розірвання шлюбу та поділ майна подружжя (п.1 ч. 4 ст.274 ЦПК України).

Зважаючи на те, що дана справа відноситься до справ незначної складності та враховуючи характер спірних відносин, склад учасників та предмет доказування, що не вимагають проведення підготовчого провадження, вважаю за можливе розглядати дану справу за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін.

Керуючись ст. 274-279 ЦПК України

УХВАЛИВ:

Прийняти позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «Кременчукгаз-постачання» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за оплату послуг з газопостачання, інфляційних нарахувань та 3% річних до розгляду та відкрити провадження у справі.

Справу розглядати за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами.

Призначити по справі судовий розгляд на 09 год 00 хв 13 червня 2024 року.

Визначити відповідачу строк терміном п`ять днів для подання заяви із запереченнями щодо розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження.

Визначити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву разом з усіма доказами, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем, та документами, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього документів іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Роз`яснити, що відповідно до ч.7 ст. 279 ЦПК України клопотання про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін відповідач має подати в строк для подання відзиву, а позивач - разом з позовом або не пізніше п`яти днів з дня отримання відзиву.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається на вебсайті http://km.pl.court.gov.ua на офіційному вебпорталі судової влади України в мережі Інтернет.

Ухвала може бути оскаржена лише щодо недотримання правил підсудності у встановлений законом строк і порядок, в іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

СуддяС. М. Клименко

СудКременчуцький районний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення07.05.2024
Оприлюднено09.05.2024
Номер документу118866884
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000), з них надання послуг

Судовий реєстр по справі —536/896/22

Ухвала від 16.05.2024

Цивільне

Кременчуцький районний суд Полтавської області

Клименко С. М.

Ухвала від 07.05.2024

Цивільне

Кременчуцький районний суд Полтавської області

Клименко С. М.

Ухвала від 01.03.2024

Цивільне

Автозаводський районний суд м.Кременчука

Андрієць Д. Д.

Ухвала від 27.04.2023

Цивільне

Автозаводський районний суд м.Кременчука

Гончаренко О. В.

Ухвала від 15.03.2023

Цивільне

Автозаводський районний суд м.Кременчука

Гончаренко О. В.

Рішення від 03.02.2023

Цивільне

Автозаводський районний суд м.Кременчука

Гончаренко О. В.

Ухвала від 29.09.2022

Цивільне

Автозаводський районний суд м.Кременчука

Гончаренко О. В.

Ухвала від 29.08.2022

Цивільне

Кременчуцький районний суд Полтавської області

Даніліна Ж. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні